miercuri, 30 martie 2016

“SISTEMUL BĂSESCU” DE CONTROL ABSOLUT AL ŢĂRII SE ZBATE PENTRU MENŢINEREA PUTERII.

Intrebarea primordiala care-i la ordinea zilei: cine este la „cârma ţării” – cine are puterea in România?
Am găsit un răspuns în  care este expusă sintetic şi  cu  claritate, descrierea realităţii româneşti din zillele noastre din punct de vedere al raporturilor de putere. In materialul respectiv se indică cei ce sunt decidenţii de azi a soartei populaţiei, a noastră, a tuturor cetăţenilor României.
 „Ghearele şi colţii democraţiei”, editorial scris de Doru Buşcu, îl găsiţi la


Rezultă că, evident, haosul şi degringolada ce au la bază „construirea, organizarea şi menţinerea” de către Tr.Băs. a sistemului autoritar, de tip mafiot, se datoreaza în primul rând lui dar şi  acoliţilor lui, „plantaţi „ de el în instituţii de forţă, organe fiscale, instanţe şi care sunt în plin război pentru „mijloace şi teritoriu”. Ca instituţii de forţă şi instanţe sunt nominalizate: SRI, DNA, Curtea Constituţională, Inalta Curte.
Lipsesc din această luptă partidele, Parlamentul și Guvernul, exact entitățile calificate de Constituție pentru lupta de putere. Motivul pentru care ele stau pe bară e frica, frica ce iradiază dinspre instituții și curți către omul politic individual, un produs depășit din punct de vedere penal, care a furat pe vremea lui Băsescu și se trezește judecat în perioada Kövesi.

 Această nevroză războinică se trage, cum spuneam, de la Băsescu, fondatorul și întîiul șef al sistemului. Președintele jucător a pregătit instituțiile pentru joc așa cum pregătesc țiganii din Obor pitbullii pentru luptă. Le-a hrănit, le-a pilit colții, le-a asmuțit după cum a avut el chef, dar le-a și interzis să muște dacă nu aud comanda. Instituțiile l-au servit la ordin și tot așa l-au și ascultat.... Acum, rămase fără stăpîn, dar cu aceleași reflexe, ele mușcă la întîmplare și numesc întîmplarea, cu anume obrăznicie, stat de drept.

Niciun comentariu: