marți, 7 august 2018

IOHANNIS şi PNL DRAGNEA şi PSD ’’pilonii’’ prăbuşirii / distrugerii României din ultimii 2 ani.


Aceştia sunt principalii responsabili / vinovaţi de evoluţia  catastrofală a României din ultimii 2 ani: moral, demografic (cei mai mulţi emigranţi din lume după Siria!!), educaţie, sănătate, social, mediu.
De ce ?
Pentru că dovedesc din plin: incompetenţă crasă, deprofesionaliarea managerială şi a legiferării, prostie, că sunt viruşi  economici şi politici în dezvoltarea României, vindicativi, orgolioşi / fuduli punând interesele personale şi ale găştilor de ’’clienţi politici’’ mai presus / înaintea intereselor naţionale, lipsiţi de discernământ în evaluarea / luarea măsurilor necesare importante, de fond pentru salvgardarea României (care se află, de 28 de ani peultimul loc al stării de săsrăcie a populaţiei).

Iată mai jos adevărurile şi argumentele xare stau la baza acestor caracterizări  ale ’’pilonilor prăbuşirii ţării’’  aşa cum le prezintă ’’’câinele de pază’’ al democraţiei  - presa - şi unii din formatorii de opinii.
Klaus Werner Iohannis
Cu un an și jumătate înainte de alegeri, cu o criză politică sfîșiind republica și Constituția, cu o criză de încredere în actorii publici, cu instituțiile avariate de practica abuzului și a politizării, Iohannis a ales să se mărginească la ambiția presonală. Înainte de asta și pentru asta, s-a arătat orb (nu există protocoale), mincinos (nu am făcut presiuni asupra judecătorului CCR), interesat (statul paralel e o glumă proastă), instigator (societatea trebuie să iasă în stradă), angajat politic (moțiunea trebuie să treacă), amenințător (Dăncilă ar face bine să facă ce i se spune), neconstituțional (nu dau curs cererii de revocare a doamnei Kövesi), un pic despotic (eu sînt statul) și altele. Pentru cineva cu posibilități de exprimare atît de restrînse a arătat o hărnicie rară.Lupta anticorupție, falsificată cu sprijinul maselor de proști și impulsionată de exemplul președintelui țării, a produs forme grotești de ură socială, rasism, vulgaritate și violență. Susținătorii lui Iohannis înjură cu sete, blestemă, amenință cu pușcăria, cu bătaia, cu violul. Muia, moartea, schilodirea defilează pe rețelele sociale în hohotul descreierat al unei societăți atinse de dambla.
Contribuția președintelui la farsa penală, susținută de oamenii rețelei subterane de putere, de ofițeri, de procurori și de judecători care-și dezonorează meseria, e o formă iresponsabilă de egoism, un pact jegos pe persoană fizică ale cărui amprente se zăresc în curtea liceului din Sibiu unde s-a proclamat candidat la preşedinţie (Doru Buşcu Caţavencii 26 iunie 2018)

Principala sa caracteristică negativă este că, fiind condamnat penal de două ori (din care o condamnare în primă instanţă), are tupeul, inconştienţa morală şi politică să rămână  în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în oprobiul ţărilor UE şi al SUA şi în detrimentul respectului acestora pentru România.
Demisia sa din această funcţie ar fi şi o problemă elementară de onoare.

PSD, de la frică la groazăPSD, de la frică la gro
PSD arată, pe zi ce trece, că e incapabil să dea piept cu statul subteran, iar motivul e vizibil: nici unul dintre pesediști nu are curajul să-și asume paternitatea unor măsuri care lovesc în instituțiile de oțel. Există un plan, spun surse din interior, care cuprinde toate măsurile de amputare a ghearelor și colților, dar nu există îndrăzneala necesară. Dragnea însuși, care pare să nu mai aibă ce pierde, șovăie cu mîna pe butonul roșu, fiindcă el speră, se zice, în clemența de la apel.( CAŢAVENCII MARȚI, 26 IUNIE 2018,)
PSD si-a dat jos al doilea premier intr-un an. Tudose si-a dat demisia, Dragnea paseaza mingea la Cotroceni
de Alexandra SandruIrina Olteanu
Luni, 15 Ianuarie 2018,
La începutul zilei batalia parea stransa, liderii PSD impartindu-se relativ egal in cele doua tabere. Dragnea i-a convins si de aceasta data pe colegii sai sa-si dea jos propriul guvern, a doua oara intr-un an!
Social-democratii au votat sa ii retraga sprijinul lui Tudose, iar aceasta si-a semnat demisia, impreuna cu vicepremierul Marcel Ciolacu, imediat dupa CEx.

PSD decide astăzi componenţa guvernului Dragnea 3/Viorica Dăncilă. Ce spun consultanţii în management despre secretul puterii în structura partidului a liderului PSD: „Nu are în mod real susţinere, a creat nişte instituţii-fantomă care votează cum vrea el“
Ziarul financiar  26 ian 2018 autor Adelina Mihai
 Astăzi, membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD (CEx) se reunesc pentru a stabili componenţa şi structura viitorului guvern care ar urma să fie condus de Viorica Dăncilă, al treilea guvern PSD din ultimul an  Cum reuşeşte un partid cu atât de multe dispute interne să nu se scindeze şi cum de un singur om Liviu Dragnea reuşeşte să adune în mâinile sale atâta putere? 

Prim-ministrul Viorica Dancila pare a fi ajuns in imposibilitatea de a nu gafa. Joi, a incercat sa spuna ca Guvernul vrea reducerea birocratiei, dar i-a iesit "reducerea democratiei".

Cum se poate asa ceva? Avem un prim-ministru prins in capcana unei functii in care gramatica, logica si responsabilitatea sunt esentiale, dar care, cu cat se straduieste mai mult, cu atat isi demonstreaza inadecvarea.
http://www.ziare.com/vasilica-viorica-dancila/guvern/ce-se-intampla-cu-prim-ministrul-romaniei-inadecvare-la-functie-emotii-prea-mari-necunoasterea-limbii-romane-1514934

Viorica Dăncilă ca prim ministru reprezintă o mare eroare şi  un handicap major al României. Liviu Dragnea  a arătat mapamondului că resursele PSD de oameni politici de valoare, intelectuali de ’’rasă’’, de oameni de stat bine susţinuţi de intelect, cunoştinţe profesionale, inteligenţă  discernământ, cultură, sunt epuizate. V. Dăncilă a demonstrat în 6 luni că este doar o recitatoare mediocră  a materialelor întocmite sub pretenţiile de şef de guvern.O intelectuală cu un IQ cât de cât acceptabil nu ar fi acceptat un  astfel de post care-i scoate în evidenţă limitele joase ale resurselor dânsei.
"Acum ceva timp eu am spus că, din punctul meu de vedere, şi România, după anunţul administraţiei americane, trebuie să-şi mute ambasada din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim. (...) Ieri, într-adevăr, informaţia a ieşit, Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. a spus, la Antena 3, Liviu Dragnea. https://b1.ro/stiri/politica/liviu-dragnea-ambasada-romania-ierusalim-220316.html
PSD are luciditatea diminuată, mintea copleșită de grăsime, iar inteligența nu e un prag pe care să-l fi atins pe scara evoluției. 
PSD a cedat psihologic, a clacat în fața războiului montat prin procurori. Și-a uitat dimensiunile, s-a lăsat înfricoșat de ceea ce poate păți pe persoană fizică. Lupta politică se afundă iar în faza execuției judiciare, iar PSD, poate la un loc cu ALDE, s-a dovedit incapabil s-o extragă de acolo. Mare și prost, partidul se vaită cu mîinile-n sîn. https://www.catavencii.ro/editorial/mormintul-hipopotamului-necunoscut/
Salonul cu bolnavi
E limpede, PSD nu mai e problema PSD. Oamenii din PSD nu-l vor căsăpi politic pe teleormănean, se vor ține de el și se vor scufunda împreună. Liviu Dragnea a știut că poate stăpâni PSD doar dacă-l îmbolnăvește. Dragnea a luat PSD-ul cum iau unii câte un bătrân în îngrijire pentru a-i păpa pensia și a-i prelua apoi casa.
Dragnea a transformat PSD în aproape nimic – un grup de indivizi fără ouă, mulți dintre ei foste slugi ale altor slugi, bucuroase acum că stau pe scaunele pe care altădată își vedeau idolii politici: Mitrea, Hrebe, DIP, chiar Ponta. E limpede, deci, Dragnea e călare pe un cal muribund.
Problema este că analizele colegului de salon, PNL, arată cu mult mai nasol. Că PSD e o structură, o carcasă în jurul lui Dragnea, nu încape discuție. De-a dreptul halucinant este cum Orban reușește să stea în fruntea unui partid care se mocirlește de la o lună la alta și care arată deplorabil în sondaje. Asta e de neînchipuit. Dacă Dragnea îi poate ține pe ceilalți în jurul său prin funcții, dacă pesediștii îl slugăresc pe Livache, fiind la putere, e de neînțeles ce se întâmplă în PNL și cum toți cei de acolo acceptă să se facă de râs  Prestația PNL la această moțiune de cenzură a fost lamentabilă, iar eșecul – unul așteptat și trist. Două partide care împreună ating 60% din opțiunile de vot ale românilor arată ca două stafii.
Dar poate că suntem într-o mare eroare, poate că salonul acesta de bolnavi nu mai poate da nimic României. https://www.catavencii.ro/salonul-cu-bolnavi/ MIHAI RADU JOI, 5 IULIE 2018, 09:03bolnavi
Consider că extrasele de mai sus  reproduc adevăruri evidente.
România pierde enorm capital de încredere, respact, potenţial uman (prin lipsă de educţie şi prin emigraţie continuă), dezvoltare economică din lipsă de perspective şi certuri politice din ce în ce mai necivilizate, mai mitocăneşti, amorale între cele trei pesoane mediocre din multe puncte de vedere: Preşedintele României, Preşedintele Camerei Deputaţilor şi Prim ministrul României precum şi dazorită prostiri şi incompetenţei conducerii PSD şi PNL.

In aceste condiţii, cât mai putem să suportăm astfel de ’’exponenţi’’, de ’’ conducători’’ cârpaci în politică,  dar şi cu un IQ sub limita normalului : Iohannis, Dragnea, PSD, PNL !!??
Notă: textele scrise cu fonturi albastre retrezintă considerentele mele.
Sorin302

Niciun comentariu: