miercuri, 24 februarie 2016

LEGATURA DINTRE MECANICA CUANTICA, SPIRITUL UNIVERSAL SI SUFLETUL OMULUI.

DIN NOU DESPRE SPIRIT, SUFLET SI MECANICA CUANTICA

Pe aceasta tema, am facut un rezumat al opiniilor unor oameni de stiinta pe care le prezint mai jos. M-a incitat o conferinta a prof. dr. C-tin Dulcan referitoare la cine este omul precum si la locul si rolul omului/ umanitatii in “concertul” universal.

Prof, dr. Dumitru Constantin Dulcan.\

[Conferinta prof.dr. neurolog C-tin Dulcan din mai 2014 la Asociatia Umanitara  A.U.D.I. din Curtea de Arges despre CINE SUNTEM].

Suntem spirite care au capatat o forma fizica.

De la inceput. conferentiarul a mentionat ca tot ce va afirma/sustine sunt elemente de ultime cunoasteri ale stiintei [indeosebi paradigmele stabilite de fizica cuantica], avand ca sustinere studii clinice, experimente, trairi si constatari ale savantilor.
In cele ce urmeaza sunt redate  unele afirmatii extrase din video-ul conferintei dr Dulcan.
In prezent, pe Pamant sunt doua lumi:
- o lume care se lupta sa supravietuiasca: a inculturii, a razboiului, a otravirii mediului si a sufletului, a ignorantei, a poluarii, a dominatiei, a urii, a razbunarii, a imbogatirii cu orice pret;
- o  lume care se lupta sa nasca spiritualitatea: a spiritului, a tolerantei, a intelepciunii, a pacii, a bucuriei, a adevarului, a placerii de a fi.
In functie de rezultatul confruntarii dintre aceste doua lumi si numai prin  spiritualizare este posibila mentinerea si evolutia speciei umane.
Esenta mortii clinice- partea II min 10.50 Moartea clinica demonstreaza ca dincolo de corpul nostru fizic (mecanica cuantica postuleaza ca toti suntem formati din particule - din fotoni  – partea I / min13.30) suntem o entitate spirituala – un spirit care merge intr-o alta lume unde sunt fiinte de lumina care n-au chip uman. Oamenii sunt, de fapt, nişte frecvenţe. Noi trebuie să ne elevăm conştiinţa, pentru a putea avea acces la alte dimensiuni. Un psihiatru care a trecut prin moarte clinica a scris o carte despre viata dupa moarte, aratand ce a simtit dupa moartea clinica. Initial a fost dezavuat; in timp, multi oameni de stiinta, prof universitari. au facut experiente  si constatari si au demonstrate existenta vietii dupa moartea clinica. 
Divinitatea este un camp inteligent care este la baza tuturor lucrurilor. Dumnezeu – Divinitatea a creiat campul cuantic universal.Fluxul mintii fiecaruia din noi mele influenteaza acest flux cuantic universal si creiaza propria realitate; noi facem realitatea.Fiecare din noi si-l imagineaza pe Creator cum poate, in functie de constiinta sa, de cunostiintele sale, de studii, stare sociala. etc. Deci Dumnezeu poate lua orice chip. Noi toti, de la frunza la om, suntem expresia energiei divine – spirit, suflet – si suntem o parte intermediara intre spirit si partea fizica.
Noi suntem aici pentru a experimenta stari si fapte care nu pot fi reproduse in lumea de dincolo.
Dincolo  e o lege morala  (ce nu e incalcata sub nici o forma).
Esenta mortii clinice demonstreaza ca dincolo de noi avem  un spirit care trece intr-un plan paralel noua si ca nu exista moarte ci trecem din lumea creiata de noi ca fiinte fizice in lumea de dincolo care este o lume spirituala. O asemenea concluzie este sustinuta de experimente stiintifice. Moare doar universul fizic, corpul. Nu există moarte, există doar o trecere.
Unii din oamenii ce vin de dincolo dupa coma -moarte clinica- vin vindecati de bolile ce le aveau inainte si unii din ei vin cu cunostiinte superioare sau suplimentare celor avute anterior pe care le/au valorificat prin inventii tehnice ce au determinat evolutii spectaculoase in medicina; conferentiarul da exemple concrete, nominalizand acesti oameni, realizarile lor precum si studiile clinice pe baza carora  au formulat aceasta concluzie.
Lumea  de dincolo este lumea spirituaal si este prima de unde am venit noi, oamenii, pentru experimente cu forma fizica.
Cine suntem. . Stim ca:
-         Nu suntem numai corp fizic ci suntem un spirit care dispune de un corp fizic;
-         Nu exista moarte; exista numai trecerea constiintei din planul fizic in planul eteric de dincolo. Planul de dincolo este nonfizic de aceea nu-l vedem pentru ca noi suntem particule iar planul de dincolo este sub forma de unde si nu suntem programati sa avem frecventa necesara,
-         Pentru a percepe aceste unde, acest “dincolo”, trebuie sa crestem frecventa. Prin spiritualizare noi putem sa comunicam sau sa vedem lumea de dincolo pentru ca intre noi si lumea cealalta este o chestiune de frecventa.
Dincolo este un continuu spatiu-timp, nu exista ieri – azi – maine.

https://www.youtube.com/watch?v=7PWh7xaTFYQ

SUFLETUL UMAN A FOST DESCOPERIT? FIZICA CUANTICA CONFIRMA VIATA DUPA MOARTE

Sufletul uman a fost descoperit din punct de vedere ştiinţific? O nouă teorie controversată se află pe buzele oamenilor de ştiinţă, care se intitulează „Orch OR” şi care susţine existenţa unor vibraţii cuantice necunoscute în interiorul microtubulilor din neuroni.
Această descoperire impresionantă poate sta la baza formării unei teorii avansate cu privire la existenţa şi localizarea sufletului din corpul uman.
În prezent, omul de ştiinţă Stuart Hameroff şi fizicianul Sir Roger Penrose duc la nivelul următor această teorie prin descoperirea de vibraţii calde cuantice produse în interiorul microtubulilor din neuroni. Aceasta este piatra de temelie, care deschide Cutia Pandorei în dezvoltarea unei teorii de amploare cu privire la locul şi materia din care este alcătuit sufletul.
„Originea sufletului uman reflectă locul nostru în Univers, natura existenţei noastre. Se pare că sufletul este rezultatul unor operaţii complexe realizate de creier, dar în acelaşi timp aceste vibraţii cuantice pot exista şi după ce creierul îşi încheie activitatea”, susţine Hameroff.
Aceasta este dovada vie că sufletul părăseşte corpul după moarte şi îşi continuă existenţa în eternitate. Conform celor declarate de Hameroff, atât ştiinţa, cât şi religia au ajuns la un consens cu privire la viaţa după moarte. Sufletul există sub forma unor vibraţii cuantice, care părăsesc corpul atunci când intervine moartea  . http://www.efemeride.ro/sufletul-uman-a-fost-descoperit-fizica-cuantica-confirma-viata-dupa-moarte

Albert Einstein
(extras dintr/o scrisoare din ianuarie 1936 adresata unei eleve )
..De asemenea, oricine este implicat în mod serios într-o activitate ştiinţifică se convinge că există un spirit în toate legile Universului, unul care este net superior celui uman. În acest fel, ştiinţa conduce către un sentiment religios special, dar care este total diferit de religiozitatea unei persoane naive.

Cu salutări cordiale,

Einstein


Fizicianul Werner Karl Heisenberg
Un postulat fundamental al mecanicii cuantice, care se manifestă în principiul incertitudinii al lui Heisenberg, este acela că nici un fenomen fizic nu poate fi descris (cu precizie arbitrară) ca "particulă punctiformă clasică" sau ca undă ci mai degrabă realitatea este modelată folosind dualitatea undă-particulă
Jean Guitton [membru al Academiei Franceze] si fizicienii Grichka şi Igor Bogdanov:
Materie şi spirit: şi un aspect şi celălalt sunt elementele complementare ale singurei şi unicei realităţi. Astfel se modifică, în mod profund şi ireversibil, distincţia fundamentală între materie şi spirit..... Fizicienii au dematerializat însuşi conceptul de materie” (cartea Dumnezeu şi ştiinţa pag 107-108)

Fizicianul Stephen Hawking
"Nu Dumnezeu a creat Universul!"  - descopera.ro
Faimosul om de stiinta Stephen Hawking isi exprima, raspicat, in noua sa carte, “The Grand Design”, opinia ca Universul nu a fost creat de Dumnezeu. Profesorul crede, in schimb, ca legile fizicii s-au aflat in spatele Big Bang-ului, provocand astfel Religia.
"Deoarece exista o lege asa cum este gravitatia, Universul poate si se va crea singur din nimic. Creatia spontana este motivul pentru care exista ceva in locul a nimic, motivul pentru care Universul si noi existam. Nu este necesara invocarea lui Dumnezeu, care, pe baza unui plan bine stabilit, a pus Universul in miscare", declara Hawking in lucrarea lui.


Te invit sa zabovesti cateva momente pentru a gandi la aceasta tema. Sper ca opiniile  oamenilor  de stiinta mentionati , alaturi de multe alte scrieri-gandiri-eseuri-concluzii existente, sa-ti ofere posibilitatea sa-ti conturezi parerile si sa-ti…. formezi propria realitate.

Succes!
Trimiteți un comentariu