luni, 25 ianuarie 2016

DE CE ATATA CRETINISM IN CONDUCEREA ROMANIEI ? DE CE TOLERAM PERMANENTIZAREA JAFULUI, INCOMPETENTEI SI LICHELISMUL POLITICIENILOR?

Orice roman de buna credinta si cu un coeficient de inteligenta IQ de minimum 70 de puncte [extrem de scazut= cretinism,] ramane totuşi perplex si isi pune in zilele noastre intrebări referitoare la degringolada morala, a justitiei, a economiei (cu precadere agricultura, infrastructura rutiera si feroviară), sanatatea, educatia, starea sociala si materiala a majoritatii in care Romania e de 25  de ani de „democratie”!!??
Intrebării pertinente:  DE CE ATATA CRETINISM IN CONDUCEREA ROMANIEI ?, „politicienii”, „conducatorii si alesii neamului”, oligarhia financiara, lumea interlopa care domina viata sociala si politica si face „rating” la TV se straduiesc sa ne raspunda cu „povesti de succes” cosmetizate si mincinoase a „deosebitelor” realizari obtinute de ei; si care ne mentin de 25 de ani la toti indicii de viata civilizata pe ultimile doua locuri din Europa.
Si perpetuarea acestei catastrofale stari de lucru face pertinente niste intrebari, cum ar fi:
Cine suntem noi, romanii...?
De ce  au ajuns romanii si Romania in situatia de neam si tara debusolata?
De ce Romania continua sa fie pe ultimile locuri – de cele mai multe ori pe ultimul loc– in Europa si codase in lume dpdv al nivelului de trai, cultural, moral, al sanatatii, demografic, infrastructurii, agricol?
De ce Romania e condusa in ultimii 25 e ani de impostori, incompetenti, semidocti, sarlatani, hedonisti, hoti, inculti si de joasa speta?
De ce romanul de rand nu reactioneaza – ca toate celelalte popoare inclusiv cele din jurul nostru- la abuzurile si incompetenta „conducatorilor” / „demnitarilor” , de ce permite  degradarea constanta a vietii lor fizice, materiale, morale, intelectuale?

La aceste numeroase intrebari, la starea de frustare, scarba, desgust si furie la care am ajuns, am alcatuit o compilatie de pareri avizate, pertinente ale unor formatori de opinii pe care personal îi cred cu capul pe umeri, credibili şi obiectivi. Cred ca aceste luari de pozitii – pe care personal le apreciez -  pot constitui o parte din raspunsuri.



Doru Buşcu Caţavencii -8 iulie 2015 : Cum n-am ajuns grînarul Europei.
Dacă cele 13 miliarde de euro primite de România de la Uniunea Europeană [nota: in perioada 2007-2014] ar fi fost alocate după ce cineva a înțeles ce trebuie făcut, produsele agricole pe care le vînd azi hipermarket-urile n-ar fi provenit, în proporție de 80%, din import.
Lideri proști ca ai noștri, lipsiți de cultură economică și de experiență antreprenorială, nu au, însă, cum să priceapă. E o imposibilitate fizică, produsă de contraselecția ultimilor 25 de ani democratici. Lași, mărginiți și ignoranți, obsedați doar de știința hoției, acestor oameni nu le-a trecut nici o clipă prin cap că, în loc să-și negocieze la Bruxelles sau la Washington libertatea și imunitatea banilor furați, ar fi putut negocia deficite mai mari, cum are Franța, strategii protecționiste, cum au statele nordice, sau finanțări pe planuri stretegice de dezvoltare, cum au mai toate țările din grupul Visegrad.
Dar aici stă adevărata suferință a agriculturii românești: în necunoaștere.

Liderii politici au suferit mereu de incultură economică. Oameni neinstruiți, proști la propriu, au ajuns să decidă destinul unei ramuri vitale, neavînd măcar viclenia să-i consulte pe acei oameni care știu.



Bogdan Chireac senior editor la DeCeNews. – a scris un articol referitor la Klaus Iohannis: "reîntoarcerea la normalitate" din care am spicuit

Orice roman cu un cât de putin/mic bun simt, discernamânt si realism, se ingrozeste de situatia in care ne aflam, cu un presedinte aerian, lipsit de elementare calitati necesare "fişei postului". Acest președinte al României susținea în fața Parlamentului in discursul după un an de mandat ca s-a petrecut deja "reîntoarcerea la normalitate".

Deci indrazneste sa califice starea natiunii ca fiind "normala" in conditiile in care marea majoritate a indicatorilor sociali-economici-educatie- sanatate-demografici ne situeaza pe ultimul [cel mult penultimul] loc in Europa, cu un grad de saracie a populatiei de 40% (raportorul ONU pe probleme de saracie extrema, Philip Alston.) si cu 38% din gospodarii cu WC in curte!!!

Vedeti mai jos linkul care va va permite sa cititi o rememorare a unora din principalele motive care fac ca sintagma "reîntoarcerea la normalitate" sa fie ilara, inexacta si iresponsabil spusa de primul demnitar al tarii.

Halal de cine ne conduce! Dar asa se intampla cand caciula e prea mare pe capul presedintelui!

http://www.dcnews.ro/nervozitatea-premierului-ungariei-i-normalitatea-pre-edintelui-romaniei_492656.html


Lucian Avramescu
Măi românilor, sunteți zdraveni la cap? Publicat pe 3 august 2015
Am citit cea mai dură,tranșantă, nemiloasă dojană meritată transmisă poporului meu de un ambasador străin. Un fel de mă, măi românilor, sunteți întregi la minte? O spune nu un neica nimeni, ci ditamai ambasadorul Norvegiei la București. Omul ăsta, diplomat venit dintr-o țară în care nu prea crește nici grâul, nici pătlăgica, nici floarea soarelui, nici leușteanul, nu pricepe cum o țară cu un asemenea pământ, toată traversată de gârle și izvoare și izvorașe, capabilă să hrănească fără probleme, cu îndestulare, 80 de milioane de oameni, nu-i în stare să hrănească o populație de cinci ori mai mică. E un uriaș paradox, zice ambasadorul, exprimându-și astfel perplexitatea….

....Da, domnule norvegian, ai slobozit un strigăt pe care-l recepționez ca pe o dovadă de dragoste. Transmite dragostea asta care să ne trezească, chiar dacă te ferești să ne numești idioți, ci doar paradoxali.

prof. Mircea Coșea - 14 aug 2015

Codul Fiscal nu este nici Sudoku, nici panaceu universal și nici armă letală

Oricât de bun ar fi un cod fiscal, el nu va avea rezultatele dorite dacă nu există un cadru adecvat în care să fie utilizat, adică un mediu de politică economică/fiscală apt de a susține și valorifica atributele calitative ale noului cod….

…Inclin să cred că sunt puține șanse să se obțină de la noul cod fiscal ceea ce se speră dacă nu va exista și o "nouă" politică economică cu accent pe reevaluarea conceptului actual de politică fiscală, deoarece între spiritul noului cod și cel al actualei politici fiscal/bugetare există o deosebire esențială.

Ce cred că ar trebui să fie primele măsuri luate în această direcție ?
În primul rând, cred că ar trebui asigurat un consens politic pe un număr limitat de obiective prioritare considerate nec plus ultra pentru momentul actual.. Probabil că pe primele locuri ale obiectivelor prioritare ar trebui să fie SSS ( străzi, spitale școli) și sistemul de irigații dar pot fi și altele.

În al doilea rând, ar trebui reparată greșeala fostului președinte Traian Băsescu care a semnat iresponsabil în 2012 Tratatul European de Guvernanță Fiscală( MTO). România încă nu se poate compara cu nucleul dur al UE și nu este posibil actualmente să suporte un nivel atât de redus al deficitului. Renegocierea la Bruxelles ar trebui antamată.
În al treilea rând, ar trebui stabilit cu precizie prin consens politic și dialog social conceptul și schema de aplicare a noului sistem de salarizare, eliminând pericolul politicianismului electoral ca și a celui de nesustenabilitate pe termen lung.


Am cules si prezint mai jos flash-uri ale gandirii multor oameni de calitate, intelectuali si specialisti „de rasa” care arata de ce Romania e pe toboganul catre dezastru.

Octavian Goga si Victor Eftimiu
În 1916, poetul Octavian Goga aprecia în jurnalul personal că, în România, clasa politică era compusă în totalitate din secături. Câţiva ani mai târziu, referindu-se la aceeaşi categorie de persoane, dramaturgul Victor Eftimiu declama: "M-am saturat de lichele, dati-mi o canalie!".

            Puteţi declara, cu mâna pe inima ca situatia de azi si din ultimii 25 de ani nu-i aidoma??!!!

OCTAVIAN PALER

·         În decembrie 1986 - mai naiv - nu ştiam că democraţia poate eşua în parodie sau în debandadă; nu ştiam că lichelele, canaliile, ticăloşii, şmecherii se mişcă mai repede şi cu profit mai mare în libertate.

·         În politică nu trebuie decât să dai din gură sau din coate. Nici incompetenţa nici prostia nu sunt penalizate în politică.

·         Politica este una dintre puţinele meserii unde tupeul poate ţine loc de calităţi.

·         Romania lui Paler 
      - interviu la Antena 3 din 2 iulie 2008
In România mor oamenii cu zile. In România se petrec crime politice. România e o ţară fără reguli. Primul lucru ce a fost privatizat este interesul naţional. In România există de 16 ani doar demagogi şi trăgători de sfori şi oameni puşi pe căpătuială. România a devenit ţara mătuşilor, soacrelor, nepoţilor. Nu se mai poate, e obătaie de joc inadmisibilă. România nu e o ţară coruptă, e o ţară jefuită.

-         Interviu al Antenei 1 din 2006
România e o ţară de lupi şi dinăuntru şi din afară.
Printre primejdiile care ameninta Romania este si caracterul de popor mult prea vesel, prea băşcălios şi superficial;
          Trăim o stare de degradare generală indusă de sus.
-         Spicuiri din interviul  apărut în  J.N. nr. 1118 din 31 ian 1997

·         România este de 16 ani [nota bene: interviul a fost în anul 2006] ţara demagogilor, trăgătorilor de sfori puşi pe căpătuială.
·         Tot ce e în România azi aduce a impostură, a istorie trucată, a fals.
·         În politică nu trebuie decât să dai din gură sau din coate. Nici incompetenţa nici prostia nu sunt penalizate în politică.
·         Politica este una dintre puţinele meserii unde tupeul poate ţine loc de calităţi

PETRE ŢUŢEA
·         Aflarea în treabă este isprava omului neputincios.
·         Datul cu părerea şi aflatul în treabă sunt preocupări de bază la noi.
·         Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci treisprezece ani de temniţă pentru un  popor de idioţi! De asta numai eu am fost în stare.....



Si, ca un corolar, o confirmare a ceea ce ati citit mai sus, iata declaratiile recente ale fostului șef al Secret Service al US din Europa de Est, Darren White:
 Știm exact ce se întâmplă declara într-un interviu acordat publicaţiei PoliticScan. „Cei care conduc sunt corupți, în Parlament și în alte poziții-cheie pe tot cuprinsul țării. Dacă ei ar stârpi corupția, atunci și-ar tăia sursa de finanțare și beneficiile din corupție. Judecătorii, procurorii, toți. Noi știm, pentru că am fost acolo și știm exact ce se întâmplă. De ce judecătorii, procurorii, parlamentarii și liderii României și-ar tăia sursa de finanțare? Sunt concentrați să pună mâna pe orice pot. Cei mai buni oameni pe care îi poți avea în preajmă sunt cei muncitori și cinstiți. Și apoi mergi la Parlament, 85% din Parlament e corupt, toți iau mită. O știu și ei, se supără când eu vorbesc despre asta", a declarat Darren White. [dcnews.ro -25 ian 2016]

X
România a ajuns o ruină ca o consecinţă a „activităţilor laborioase” ale clanurilor şi grupurilor mafiote lăsate de TOATE AUTORITĂŢILE  să jecmănească ţara, sprijinite să-şi desfăşoare acţiunile de rapt chiar prin existenţa unor legi permisive sau prin aplicarea selectivă a legilor. S-a demonstrat că grupurile mafiote sunt constituite dintr-un melanj nefast de  politicieni, „oameni de afaceri” venali, „reprezentanţi” ai instituţiilor de „forţă” ale ţării – magistraţi, justiţie, poliţie, servicii secrete, putere locală „aleasă democratic”.
Noi toţi din ţară asta am tolerat şi am încurajat activităţile ilegale  ale corupţilor, netrebnicilor, bandiţilor, impostorilor,  pentru a ne spolia; majoritatea din noi am susţinut prin vot regimurile corupte ce au culminat cu regimul Băsescu.

In prezent, România este arătată că se situează pe ultimul sau penultimul loc dintre ţările membre UE în toate statisticile şi la toate capitolele care măsoară şi analizează calitatea realităţilor din ţară [inclusiv – şi mai ales – sărăcia, moralitatea, educaţia si sănătatea].

PANA CAND ?
Sorin302

Ian 2016  

Niciun comentariu: