miercuri, 24 octombrie 2012

Din gândurile lui OCTAVIAN PALERSpicuiri din Interviul  apărut în  J.N. nr. 1118 din 31 ian 1997


  •         Eu nu ştiu ce este obiectivitatea şi cum aş putea să fiu obiectiv.
  •        Sunt incorigibil subiectiv şi mă străduiesc să am o subiectivitate onestă.

  •         În decembrie 1989 - mai naiv - nu ştiam că democraţia poate eşua în parodie sau în debandadă; nu ştiam că lichelele, canaliile, ticăloşii, şmecherii se mişcă mai repede şi cu profit mai mare în libertate.

  •         În politică nu trebuie decât să dai din gură sau din coate. Nici incompetenţa nici prostia nu sunt penalizate în politică.
  •         Politica este una dintre puţinele meserii unde tupeul poate ţine loc de calităţi.Consider că Octavian Paler a fost una din minţile  luminate  contemporane şi un formator de opinii de cea mai bună calitate. Personalitate puternică, care nu s-a împăcat nicicând cu un compromis ieftin, a fost un moralist de calitate dar şi „în ultimii ani de viață,  un critic acerb al clasei politice românești” cum este consemnat / evidenţiat în enciclopedia Wikipedia.
Cele de mai sus sunt gândiri perene  şi de mare actualitate, valabile mai ales în aceste momente politice mizerabile la care asistăm.... impasibili, fără reacţii notabile şi la nivelul altor ţări civilizate din Europa - şi nu numai !
Trimiteți un comentariu