luni, 28 iunie 2010

ROMÂNIA ARE SISTEME ÎN DISOLUŢIE

România de după 1989 a apucat pe un drum greşit, ceea ce a determinat ca la sfârşitul primului deceniu al mileniului III sistemele sale: social, legislativ, organizarea societăţii, politic, economic să fie găunoase, putrede, imoraleşi amorale.




Personal am ajuns la concluzia că, disoluţia societăţii româneşti, că anormalitatea fundamentală se datorează, în principal, faptului că prevederile Constituţiei sunt lacunare, sunt interpretabile. Mult prea multe articole sunt ambigui ceea ce a permis şi permite abuzuri îndeosebi din partea politicului, abuzuri care au culminat cu regimul Băsescu şi guvernul Boc.



În decursul timpului au fost zeci ( sute?) de excepţii de neconstituţionalitate invocate în instanţe, din care multe ce au trebuit soluţionate de Curtea Cconstituţională a României, ceea ce mi se pare a fi o mare carenţă a legislaţiei de după 1989.


Mai mult, datorită acestor abuzuri, singura instanţă de stabilirea constituţionalităţii unor prevederi ale legilor sau ordonanţelor de urgenţă este Curtea Constituţională compusă din 9 judecători aleşi pe criterii politice de parlament şi numiţi de Preşedinte. Ei emit interpretări cu majoritate de voturi, iar hotărârile lor nu pot fi contestate, rămân în veci neschimbate!. Deci hotărârea supremă şi irevocabilă de interpretarea prevederilor constituţionale ce sunt în dispută, se ia de aceşti judecători care sunt mai puternici – din acest punct de vedere – decât Preşedintele şi decât Parlamentul ţării.



Evoluţia României din 1989 până acum a demonstrat din plin, fără tăgadă, că legile existente sunt puţin restrictive şi permit abuzuri flagrante, fără să prevadă măsuri punitive sau de stoparea acestor abuzuri. Legile fie au prevederi exprese care favorizează persoane sau grupuri de interese, fie/şi au un articol final ce prevede că pot exista excepţii de la prevederile legii ce se stabilesc prin act normativ emis de guvern, minister sau autoritate locală.





Viaţa publică din România, colecţie de absurdităţi.




Datorită neprofesionalismului sau relei credinţe ale juriştilor, imoralităţii politicienilor şi incompetenţei conducătorilor ţării, din ultimii 20 de ani s-a ajuns la absurdităţi. Situaţia absurdă şi care a devenit acum explozivă în ţara noastră este dată şi de paradoxurile în care s-a ajuns cu larga participare a conducerii ţării.



Iată câteva „mostre”:



Modul cum au fost judecate ordonanţele de urgenţă ale guvernului din iunie 2010 referitoare la pensii arată cât de găunos este sistemul juridic: hotărârea C.C.R. s-a luat cu „scorul” de 5-4. Deci o problemă vitală pentru ţară s-a luat datorită votului unui singur judecător. O mai mare absurditate nici că se putea, ţinând seama că actuala Constituţie a intrat în vigoare ca urmare unui referendum naţional!! Absurd.



Au fost 4-5 ordonanţe de urgenţă neconstituţionale emise în ultimii 1,5 – 2 ani de un guvern condus de un jurist – pretins prof. sau conferenţiar univ. de drept constituţional! Absurd!



România este reprezentată la parlamentul european de la Bruxelles de semi-analfabeţi şi sferto-docţi [Becali (scos din puşcărie după alegerea sa), EBA], de eurodeputatul CV Tudor căruia i s-a închis microfonul în timp ce îşi ţinea „speak”-ul ce conţinea aberaţii, de Laszlo Tokes, „românul” care susţine independenţa teritorială a unei părţi din România. Toţi aceşti euro-deputaţi au fost aleşi democratic de un electorat debusolat, needucat, fără discernământ.Absurd!!



Educaţia, sănătatea, cultura, justiţia sunt în degringoladă, în derivă în ultimii 15-20 de ani; acum sunt la pământ, fără soluţii de perspectivă, în timp ce mas-media ne „răsfaţă” cu manele, piţipoance şi ce face ... senzual şi .... brăileanca în cluburi de fiţe. Absurd!!!





Soluţiile conducătorilor ţării date în ultima perioadă au caracteristicile modului „hei-rupist” [evit cuvântul pompieristic pentru a nu jigni pe unii din cei mai apreciaţi lucrători din ţară] al şefului statului. Este de notorietate: Tr. Băse, preşedinte-jucător, a provocat situaţii de criză şi învrăjbire, apoi a dispus măsuri pentru „rezolvarea” acestora pe termen scurt, cu „soluţii” partizane şi fără a avea în vedere o perspectivă. Absurd!!!!




Ministrul finanţelor [de altfel pe care îl apreciez a fi un bun specialist] anunţă că guvernul a luat măsura de a creşte TVA cu 5% de la 1 iulie crt deşi nu a vrut s-o ia, iar măsura nu e bună nici pentru economia românească, nici pentru cetăţean, nici pentru afaceri, nici pentru menţinerea inflaţiei la un nivel acceptabil, nici pentru credibilitate externă. Atunci de ce guvernul ia această măsură? Să nu cumva să apeleze la măsurile propuse de PSD şi PNL ( unele chiar însuşite de ministrul finanţelor) dar să satisfacă exigenţele FMI pe termen scurt, apoi mai vedem!Absurd!!!!!




Ţara e guvernată de cca doi ani datorită efortului preşedintelui României de a constitui o majoritate parlamentară cu un grup de 25-30 de parlamentari plecaţi de la partidele lor „de bază” (acum în opoziţie) pe diverse motive „întemeiate” cum ar fi: dosare penale suspendate / oprite de la cercetare,şantaj, promisiuni de posturi guvernamentale. Absurd!!!!!!




Cinismul şi minciuna stau cu guvernanţii la masă. Conducătorii ţării au declarat răspicat că au minţit în campania electorală şi în anul 2009 despre situaţia economică a României; ştiau că trebuie luate măsuri de reducere a deficitului inclusiv prin diminuarea cheltuielilor bugetare dar n-au făcut-o, ci au lansat asigurări că economia merge bine. Şi în aceşti politicieni mai au încă încredere 10-15% din români! Tare bătuţi în cap suntem! Absurd!!!!!!!




În România se confirmă zicala:

Avem conducătorii pe care îi merităm; deci să nu ne plângem că –i rău!


Noi i-am votat şi i-am cocoţat pe posturi bănoase de unde nu vor să se urnească!!


Acum ni s-a înfundat de tot!!





Soluţii:




Constituirea unui consiliu al înţelepţilor în frunte cu academicienii pentru fiecare profil / activitate / domeniu , cum se proceda pe timpurile când România era o monarhie constituţională când funcţiona „consiliu de coroană”.




Solicitarea unui „guvernator” din partea UE – FMI nu ajunge! [soluţie similară celei din 1866 când s-a adus un domnitor străin şi apoi s-a instaurat în 1881 monarhia, cu 2 regi de origine germană ce au făcut ceva ordine în ţară]




Folosirea de vameşi şi lucrători fiscali străini – eventual cointeresaţi în cazul „capturilor” evazioniştilor şi ai contrabandiştilor (cred că Bulgaria rezolvă problema contrabandei respectiv evaziunii fiscale cu vameşii britanici).




O nouă Constituţie care să fie luată cuvânt cu cuvânt de la o ţară europeană ale cărei prevederi să fie adaptate numai la denumiri autohtone, în limba română.




Delegaţi ai Comisiei UE să supervizeze numirea de miniştri, conducători de agenţii, a instituţiilor-cheie (de ex ANAF), servicii descentralizate – inclusiv directorii, pe bază de competenţe.





Revizuirea tuturor legilor şi excluderea acelor prevederi care au permis jaful din ţară (legat de acest aspect, îmi amintesc cu groază de fostul ministru al justiţiei Val. Stoica legat inclusiv de dezincriminarea bancrutei frauduloase – acum ideologul PDL)





Sorin 302

Un comentariu:

Anonim spunea...

Felicitari pentru "Solutii". Intr-adevar singura noastra sansa este o guvernare dinafara. Mai ramane problema cailor de constrangere in aplicarea legilor de catre executantii... romani.
Mariana Moise