miercuri, 28 martie 2018                 Fenomenul tampirii globale
e mult mai periculos decat cel al incalzirii    globale!
    Desi nu cunosc  cat de veridica este sursa materialului pe care il postez mai jos [sursă pe care o menţionez la sfâşitul articolului reprodus] , cine este autorul, sub ce auspicii şi in ce imprejurări s-a elaborat si dezbătut, care sunt motivaţiile apariţiei sale intempestive si cu o legătură firavă si forţată cu încălzirea globală, apreciez deosebit de mult tema / subiectul  extrem de „atractive” si actuale.
Iata mai jos articolul; imi permit sa formulez câteva considerente pe marginea acestei teme expusa ca un fenomen de stricta actualitate, lărgind puţin cadrul in care este circumcis subiectul in acest material.

Expert NASA avertizează: Încălzirea globală e un mizilic, adevarata catastrofă e tâmpirea globală!
Un expert NASA  rupe tacerea:  fenomenul tampirii globale e mult mai periculos decat cel al incalzirii globale!
 Desi aproape nimeni nu vorbeste despre tampirea globala, efectele ei sunt atat de evidente in zilele noastre incat nimeni nu mai poate contesta existenta acestui fenomen.
 Dar sa-l lasam pe expertul NASA sa explice:
 -Tampirea globala reprezinta fenomenul de crestere anuala a mediei de tampiti la nivel mondial. Ritmul de crestere accelerandu-se alarmant de mult in ultimii 25 de ani, tot mai multe guverne isi pun problema consecintelor pe termen mediu ale acestui fenomen.
 Tampirea a evoluat treptat si a luat diverse forme, pe masura ce omenirea a continuat sa polueze planeta cu tot felul de gunoaie umane, insa curba graficului care monitorizeaza tampirea planetei a inceput sa urce brusc in ultimii ani, pe masura ce tot mai multi pamanteni fac abuz de televizor si calculator.
 Desi sunt zone mai predispuse la tampire decat altele, de exemplu Europa de Est, efectele ei se vad deja cu ochiul liber pe absolut toate continentele.
 Vanatoarea de pokemoni, e doar varful iceberg-ului, unul dintre cele mai vizibile efecte ale fenomenului, insa un expert ca mine poate recunoaste tentaculele tampirii globale inclusiv in politica, mass-media, pe Facebook sau pur si simpu pe strada.
 Efectele tampirii globale ne ameninta pe noi toti si pot duce chiar la distrugerea vietii pe Pamant asa cum o stim noi.
 A declarat expertul american, celebru dupa precizia cu care a dezvaluit si in trecut anumite informatii clasificate.
 In ciuda acestor evidente exista voci, de regula interesate, care contesta existenta acestui fenomen, ba unii chiar sustin contrariul, ca de fapt omenirea ar fi din ce in ce mai inteligenta, lucru extrem de improbabil in opinia majoritatii expertilor NASA…
Cred ca prin tampirea globala se intelege "spalareaa creierelor" activitate in plina desfasurare la nivel planetar!!
X   X   X
Fenomenul tampirii globale, dupa parerea mea,  are ca sorginte evul mediu si s-a amplificat in timp prin actiunea nemijlocita a conducatorilor obstilor vremii. Sunt numeroase dovezi peremptorii ca multe personalitati, oameni care au avut in mana si „in pixul lor”destinele popoarelor, ale civilizatiei umane au dat dovada ca sunt de-a dreptul tampiti – „saraci cu duhul”  datorita ignorantei si suficientei lor ca ceea ce sustin e si „adevarul” Ei au determinat, in buna masura, distrugerea civilizatiei timpului lor, prin ignorarea evidentelor stiintific demonstrate, prin suprimarea a milioane de vieti omenesti nevinovate . Si acesti gen de „conducatori” -  atat spirituali cat si politici - devin tot nai numerosi cu cat civilizatia umana „progreseaza” si  cu cat constata ca predecesorii lor in ale „tampeniei performante”nu au avut nimic de suferit. Din  potriva, unii din acestia au fost ridicati la rangul de eroi, eventual sfinti. Sa ne amintim, pe scurt de:
-         Ierarhi de rang inalt ai tuturor religiilor monoteiste (impotriva invatamintelor celui pe care pretind ca-l slujesc: Dumnezeu cel milostiv) hotarasc, organizeaza si intreprind genocide –cruciade, vanatori de vrajitoare, razboaie religioase (de pilda contra hughenotilor, şiiţi contra suniţi ), jihaduri, ucideri ale mintilor stralucite (Giordano Bruno pe motiv ca ideile sale contrazic creatia lui Dumnezeu), etc
-        Conducatori laici – dar incurajati de ierarhi ai bisericilor – ordona / realizeaza pogromuri ( contra evreilor, armenilor , kurzilor, intelectualilor,), genocide )Siria contemporana), actiuni sustinute de distrugerea culturii si a educatiei ( vezi URSS, nazistulGeobbels,)
-Ezitari/evitarea gasirii de solutii si chiar acceptarea inarmarii nucleare a Coreei de Nord
-In UE, asistam la o adevarata „criza”de conducere si inteligenta [ care ar culmina prin alegerea lui Haplea al nostru drept presedinte al Consiliului European!!]; la /in actuala conducere este o adevarata „penurie” de inteligenta, se manifestă prezenţa a tampeniei in gasirea solutiilor de salvgardare a UE.
- Trebuie sa remarc si eu ca  tampenia globala se manifesta, asa cum rezulta din materialul NASA (!!??!!), nu numai la nivelul conducatorilor ci ca un fenomen general, la  intrega omenire: vezi alegerea lui Donald Trump ca presedinte al SUA!!, asasinatele din scolile SUA, sporirea terorismului international
                                                                                X X X

Cred ca fenomenul tampeniei este intradevar global dar si ca, mult mai pregnant dect oriunde, este  prezent la noi in tara!
Iată, sintetic.  numai o infima parte a argumentelor care m-au determinat sa afirm cele de mai sus:

- In prima linie as sublinia  prostia / tâmpenia conducatorilor Rmaniei de după 1989 care-s principalii  „artizani” ai stării de haos, saraciei, stării precara a educatiei si a sănătaţii:  tot ce se derulează de 28 de ani incoace e rezultatul tâmpeniei / cretinismului  tuturor conducatorilor – laici sau religiosi – augumentat de incompetenta, reaua credinta, suficienta (prostul nu e prost destul dacă nu e si fudul!). caracteristicilor de canalie, hotie, tembelism ale marii majorităţi a celor ce s-au perindat la conducere; culmea a fost existenţa, prin voinţa „conducatorului iubit” al PSD a trei guverne in ultimul an!!
- lipsa cvasi-totale a infrastructurii in timp ce dăm bani pe construirea a doua  megacatedrale –la Bacau (a 4-a ca marime din Europa! - se tot costruieste de 27 de ani!) si a Mantuirii Neamului la Bucuresti şi pe armament de ultimă generaţie la preţuri ce ne îndatorează pe zeci de ani!!
-pierderea a 1.6 miliarde de euro necheltuiti  din banii europeni dati in bugetul expirat in 2015 pentru ca nu au putut infiinta timp  de 7 ani autoritati de management din lipsa de prevedere –mai de graba (de cap(!!) - si de..... specialisti!!

-        : „Cum n-am ajuns grînarul Europei.
Dacă cele 13 miliarde de euro primite de România de la Uniunea Europeană [nota: in perioada 2007-2014] ar fi fost alocate după ce cineva a înțeles ce trebuie făcut, produsele agricole pe care le vînd azi hipermarket-urile n-ar fi provenit, în proporție de 80%, din import.

Lideri proști ca ai noștri, lipsiți de cultură economică și de experiență antreprenorială, nu au, însă, cum să priceapă. E o imposibilitate fizică, produsă de contraselecția ultimilor 25 de ani democratici. Lași, mărginiți și ignoranți, obsedați doar de știința hoției, acestor oameni.... „
[Doru Buşcu – Caţavencii -8 iulie 2015] 
-         Bogdan Chireac – senior editor la DeCeNews. – a scris un articol referitor la Klaus Iohannis: "reîntoarcerea la normalitate" din care am spicuit

Orice roman cu un cât de putin/mic bun simt, discernamânt si realism, se ingrozeste de situatia in care ne aflam, cu un presedinte aerian, lipsit de elementare calitati necesare "fişei postului". Deci indrazneste sa califice starea natiunii ca fiind "normala" in conditiile in care marea majoritate a indicatorilor sociali-economici-educatie- sanatate-demografici ne situeaza pe ultimul [cel mult penultimul] loc in Europa, cu un grad de saracie a populatiei de 40% (raportorul 
ONU pe probleme de saracie extrema, Philip Alston.) si cu 38% din gospodarii cu WC in curte!!! -
-        Foarte multi romani sunt din ce in ce mai needucati, mai lenesi (refuza slujbe,etc) si deci supusi „ispitei”de a crede ca  m o a s  t e l e si spiritul divin sunt suficiete sa le rezolve problemele de sănătate si de viaţa; cele două sunt suficiente si deci, ei la carciuma tota ziua!!

     -Ambasadorul Norvegiei către români: „Puteţi hrăni 80 de milioane de oameni, dar importaţi două treimi din alimente. E o nebunie! Si, adaug eu: mor oamenii de foame in România!!
https://financiarul.ro › Actuale
"In Romania exista peste 3 milioane de ferme mici, care detin peste 30% din terenurile agricole si care practica o agricultura de subzistenta. In agricultura lucreaza 32% din forta de munca a tarii, insa, din cauza faramitarii terenurilor, fondurile UE sunt greu de atras Constituirea unor exploatatii agricole puternice, finantate din fonduri comunitare, este privita cu reticenta de romani Oamenii se tem insa de exploatatii, considerand ca acestea ar putea fi "CAP-uri de tip nou".

Romani mananca legume de import in timp ce recoltele lor putrezesc in curtile taranilor si sunt saraci lipiti  pamantului si nu vor, in ruptul capului, sa se asocieze pentru contractarea productiei lor cu magazinele!! Asta da, tâmpenie!!
La care se adaugă totala lipsă de grijă a autoritaţilor să creieze depozite  la sate pentru productia ţăranilor si să organizeze legături comerciale cu lanţurile de magazine din apropiere.  Altă mare tâmpenie şi iresponsabilitate criminală a „aleşilor” neamului!!


Nota: textele cu fonturi albastre reprezinta opinia si considerentele mele.                      
  Sorin302

Niciun comentariu: