joi, 6 martie 2014

OMUL - una din entităţile integrate ale universului - III ENERGIA GÂNDURILOR  Gândul, ca limbaj universal.


Fenomenul de biocomunicaţie – telepatie, adică transferul de informaţie biologică ce constituie o dovadă a existenţei câmpurilor energetice şi a interacţiunii lor, a fost pus în evidenţă prin numeroase experimentări riguros controlate; nu s-a putut însă cuantifica, măsura, determina pe cale teoretică, nu s-a explicat şi nu s-au găsit corelaţii fizice ( care, evident, există ).
Fenomenul de biocomunicaţie poate fi considerat ca una din trăsăturile fundamentale ale lumii vii.


Dacă subconştientul este considerat anticamera conştienţei, zona care „fermentează” ideile sau sediul pregândirii, atunci acesta trebuie să fie şi nivelul la care este generat câmpul energetic purtător de informaţie. Acest prelimbaj ar constitui, într-o anumită concepţie susţinută de unii oameni de ştiinţă, l i m b a j u l   u n i v e r s a l , nemediat de cuvinte şi accesibil tuturor fiinţelor – de la celule izolate şi plante până la om.
   Gândirea fără cuvinte ar putea fi deci văzută ca un câmp purtător de informaţie mentală care precede cuvântul.
 

       

   Ca un corolar la capitolul biocomunicaţii, observaţiile făcute experimental demonstrează posibilităţi de comunicare la nivelul întregii lumi vii prin intermediul unui câmp energetic emis de organism. S-a demonstrat prin numeroase experimentări că există o comunicare conştientă şi alta inconştientă, ambele presupun existenţa unui mesaj, a unei informaţii în virtutea căreia individul întreprinde acţiuni adecvate scopurilor sale.
Gândul nostru reprezintă o forţă materială exprimată prin energia modulată la semnalele purtătoare de informaţie. Deci gândul ar reprezenta o forţă materială, ceea ce presupune şi posibilitatea ca prin sugestie, prin psihoterapie şi altele asemenea să putem influenţa pe semenii noştri. Terapia prin sugestie apare şi ca un transfer energetic, capabil prin sine însuşi de acţiune în organism.Realizări tehnice ce au la bază energia gândului
  •  Implantarea în cortexul cerebral a unui  dispozitiv care are capacitatea de a percepe activitatea creierului ceea ce face posibil ca se să poată dirija prin gândire  un cursor ce apare pe monitor, să citească e-mail-uri. Este suficient ca omul paralizat i să-şi imagineze că îşi mişcă braţul la stânga sau la dreapta şi cursorul de pe ecranul calculatorului îl „ascultă”

  •    Un alt caz emblematic îl constituie cel al unui om cu membrele paralizate căruia i s-au făcut implanturi de silicon într-o anumită zonă a creierului în care se aflau 100 de microelectrozi de titan conectaţi la un computer. Cu ajutorul unor captatori se interpretează activitatea neuronilor şi realizează astfel o „colaborare” între aceştia şi calculator; astfel  omul e capabil să deschidă şi să manipuleze calculatorul, să aprindă şi să stingă lumina sau televizorul.Pacientul a reuşit să-şi controleze mentalul să transmită semnale suficient de clare pentru a putea trasa, de pildă, figuri geometrice pe ecran.

  •   Au fost montate cele mai sofisticate mâini artificiale, pe care subiectul le poate mişca cu puterea gândului. Aceste proteze sunt ataşate de corp astfel încât să poată fi mişcate ca nişte membre normale. Subiectul trebuie numai să se gândească la mişcarea ce trebuie efectuată. Impulsul nervos este preluat de un transmiţător care îl retransmite mai departe către mână. Are şi simţ tactil şi poate simţi chiar şi temperatura.

       S-a demonstrat pe calea cercetarii experimentale că prin puterea gândului, in creierul uman şi animal se pot forma noi circuite intre neuroni, iar „cablajele" existente se fortifica, sporindu-şi functionalitatea. S-a demonstrat totodata - indeosebi in interacţiuni psihice la distanţă - ca puterea gândului poate fi constructivă sau distrugătoare, in funcţie de calităţile şi tarele genetice ale fiecărui generator uman in parte, potrivit educatiei sale, a concepţiilor religioase, etc.

Flash-uri privind gândurile
Gândurile se pot citi. Informaticieni germani au prezentat încă din  2006 un prototip de calculator care poate citi gândurile persoanei aflate în faţa sa, transformându-le în fraze care apoi apar pe un monitor. Semnalele electrice de la creier sunt transmise către calculator. Acesta le analizează şi le transformă ulterior în diverse comenzi.


Faptul ca puterea gândului - benefică sau demolatoare - acţioneaza asupra materiei vii şi intr-o anumita masură asupra celei „inerte" nu mai poate fl pus la indoială. Reputati oameni de ştiinţă - medici, psihologi, biologi, biochimişti sau biofizicieni, printre care şi laureati ai premiului Nobel - au dovedit cu prisosinta acest lucru. Mai nou, savantii au ajuns la concluzia ca ceea ce numim noi gând, nu este rezultatul functiilor cerebrale, cum se credea anterior. Aflat la un nivel necunoscut de organizare a materiei, guvernat de energii şi viteze de propagare ce sfideaza legile fizicii actuale, gândul acţionează asupra resorturilor mintii noastre, asemanator unui operator PC asupra tastaturii computerului, determinând reactiile noastre prezente şi viitoare.
Gândul crează şi influentează materia, gândul crează circuite neurale, punând în mişcare materia. Procesul cerebral - determinat de gand - interactioneaza constant cu dinamica mediului inconjurator, inclusiv cu energiile psihice ale altor persoane; iar ariile de propagare a energiilor psihice sunt imense, practic nelimitate si neimfluenţate de distanţă.Gândurile sunt ca o furtună dezlănţuită în creier; această „furtună” este ce văd neuro-fizicienii în creier. Este o imagine holografică a ce pot produce gândurile: furie, instinct criminal, ura, compasiune, iubire.Orice celulă are mii de receptori prin care face cunoştiinţă cu lumea înconjurătoare. Celula este cea mai mică unitate de conştiinţă a corpului.
Energia gândurilor - a creierului – potenţează capacităţile corpului fizic a fiecărui om şi, în cazul energiei pozitive, poate determina ca, prin resurse proprii şi cu un efort de voinţă şi încredere în propriile forţe spirituale, oamenii să se vindece chiar de boli aşa zis incurabile.
                              
Surse, bibliografie:
Stiinta Azi.ro
Holismul si Intelligent Design
Prof.dr. D-tru C-tin Dulcan - cartea Inteligenta materiei si interviuri in masmedia
Jan va Helsing - cartea Copiii mileniului III
Revista Nature
Wikipedia
Descoperă.ro
Renato Zamfir - Ipoteza paleoastronautică (Terra incognita) editura SAECULUM I.O. Buc
Eugen Celan - Telepatia editura Teora Buc  
What the Bleep! Do we know - Film documentar produs de Captured Light industries; Lord of the wind films,LLC cu părerile a 13 oameni de ştiinţă printre care: David Albert prof. Univ. Columbia; Amit Goswamy prof. Universitatea din Oregon; Daniel Monti director programe Minte-Corp la Univ. Th. Jefferson; Stuart Hameroff prof. Univ Arizona;William Tiller prof. Univ. Stanford, şef departament la Guvernul SUA.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Va felicit si va cer scuze pentru urmatorul comentariu dar cred ca acest blog este la un asemenea nivel intellectual incat nu trebuie murdarit cu politica.Cu tot respectful.