luni, 3 octombrie 2011

UN IMPERATIV: SCHIMBURI DE ENERGIE POZITIVĂ CU SEMENII ŞI CU NATURAUna din temele pe care o consider deosebit de incitantă şi actuală o constituie transmiterea de fiecare din noi către celelalte fiinţe şi plante de emisii de energie pozitivă concretizate în atitudini, gânduri şi sentimente de apreciere pozitivă, de dragoste, de compasiune, de armonie şi de înţelegere.
Într-un fel, ar putea fi vorba de manifestare a altruismului şi toleranţei [ care ştiu precis că nu sunt la „modă”!].
În acelaşi timp, consider că tema ar fi complet abordată dacă se ia în considerare şi "răspunsul" ce-l primeşti la aceste semnale de la semeni, de la natura însăşi, dacă sau în ce măsură există un răspuns pe măsură prin manifestări-replică pozitive ale „ţintelor” mesajelor noastre pozitive.


Deci pun în discuţie transmiterea de semnale încărcate cu energie pozitivă şi care ar putea fi răspunsul la aceste semnale emise.

Menţionez că subiectul abordat a mai fost – sub diverse alte forme – dezbătut şi în alte materiale postate pe blogul SORINACH.

Există teoria potrivit căreia toate sistemele naturii [îndeosebi acelea ce caracterizează VIUL] sunt constituite dintr-o sumă de energii şi că aceste sisteme sunt „deschise” în sensul că se fac între ele permanent schimburi energetice şi de informaţii. Pe această bază, din multele cercetări şi experimente făcute, s-a tras concluzia că oferind sau transmiţând semenilor şi naturii vii energie pozitivă, primeşti la rândul tău energie pozitivă sub diverse forme.
Adică, gândurile şi acţiunile pozitive ale unui om se întorc înapoi la el printr-o altă fiinţă sau printr-o „coincidenţă” care reprezintăun rezultat a ceea ce am transmis anterior mediului.
Un asemenea „schimb” echivalent ar putea fi transpunerea / concretizarea unor proverbe de largă circulaţie şi îndelung verificate prin experienţa a sute de generaţii:
- bine faci, bine găseşti;
- ajută, ca să te ajuţi;
şi, prin extindere: cine sapă groapa altuia, cade el în ea.De curând, pe internet, s-a difuzat un documentar deosebit despre memoria apei ("Apa").[1]
Nu atât descoperirile oamenilor de ştiintă impresionează în acest documentar, cât mesajul de iubire care răzbate dincolo de el, împreună cu sentimentul de unitate energetică şi de responsabilitate individuală pe care îl avem faţă de omenire, natură şi tot ceea ce ne înconjoară, pe care le însufleţim şi le influenţăm prin ceea ce gândim. ENERGIE Aşa cum spunea un rabin în documentar, toate gândurile şi acţiunile mele negative se întorc înapoi la mine printr-un alt om sau printr-o "coincidenţă", care reprezintă nu o formă de pedeapsă, ci un rezultat a ceea ce am transmis anterior mediului. Privit la scara întregii ţări şi a întregii lumi, acest proces ne defineşte azi ca omenire şi ne reflectă în cele mai mici detalii.
De la energia gândurilor pe care o trimitem unii către alţii, între parteneri, între părinţi şi copii, între rase şi religii diferite, între ţări şi comunităţi, de pe poziţii competitive şi agresive şi până la energia care se întoarce în valuri înapoi la noi, prin bucuriile sau dezamăgirile noastre, prin "norocul" sau "ghinionul" întâlnite, toate sunt de fapt reprezentări ale aceleiaşi forţe energetice din care suntem cu toţii alcătuiţi.
De altfel, legea atracţiei energetice care funcţionează pe principiul similarităţii contribuie întotdeauna la echilibrarea energiilor. În documentar se vorbea chiar despre anumite zone care sunt mai predispuse la asemenea situaţii, precizându-se că acolo unde oamenii emit o vibraţie mai joasă (înjură mai mult, au gânduri negative – teamă, furie, ură, etc. sau ascultă o muzică dăunătoare – heavy metal ) energia produsă creează dezechilibre majore.

IMPLICARE
Tot în film se face referire şi la puterea cuvintelor pozitive. Gândurile de iubire transmise celorlalţi, toleranţa şi compasiunea sunt garanţia modificării structurii energetice umane şi implicit a evenimentelor în care omul este implicat. Impactul nostru asupra celorlalţi, dar şi asupra situaţiilor prin care trecem este uriaş şi greu de înţeles pentru un sceptic şi poate şi mai greu de digerat atunci când oamenii de ştiinţă demonstrează aceasta, fiindcă nu toţi oamenii sunt pregătiţi să îşi însuşească responsabilitatea enormă pe care o au faţă de propria viaţă, faţă de a altora.
Atunci când câmpul electromagnetic al inimii umane emite iubire, totul se transformă miraculos în ceva benefic, deopotrivă pentru cel care emite, cât şi pentru cel care recepţionează.
În documentar se subliniază că nu atât gândul bun este generator de beneficitate, cât intenţia şi credinţa, care pot modifica complet structura energetică a tot ceea ce există. Puterea gândului pozitiv este incomensurabilă atât pentru persoană, cât şi la nivel de societate, generând procese globale, din perspectiva planetei.
Transmiţând iubire naturii şi oamenilor o vom primi apoi în inima noastră, întorcându-se energetic.

* * *

S-ar putea trage o concluzie din această trecere în revistă a cuprinsului şi mesajelor transmise de documentarul „APA”: dacă vreţi să vă fie bine, dacă vreţi ca natura să „colaboreze” cu voi în creierea unui climat echilibrat şi tonifiant, plin de energie precum şi a unei atmosfere de bine şi mulţumire, transmiteţi tuturor energie pozitivă şi îndepărtaţi atitudinile şi gândurile de ură şi vrajbă.

Sorin302
Top of Form
Bottom of Form

Bottom of Form
[1] Sursa: www. Jurnalul.ro – din 22 oct 2008 : extrase din articolul scris de Daniela Dumitriu
Trimiteți un comentariu