marți, 30 octombrie 2018

ADEVARURI INDUBITABILE


Subliniez apariţia în massmedia a unor realităţi şi adevăruri de necontestat referitoare la cauzele principale şi la soluţiile imediate necesare pentru scoaterea Romaniei din colapsul generalizat. Găsiţi, in extenso, o sinteză bine susţinută deschizând link-ul  https://www.catavencii.ro/editorial/de-a-prostii-si-vardistii/
Citind acest naterial - sinteză, mi se pare mai clar de ce L. Dragnea este Băsescu 2 al ultimilor doi ani de calvar al României.
Redau mai jos extrase care sintetizează acest rechizitoriu şi apel de salvgardarea ţării de la haos total




Pe drumul ce unește marea victorie din 2016 cu declinul politic de acum, PSD a pierdut poporul român, pe care-l avea pe jumătate îndesat în buzunar.... l-a aruncat din albie odată cu apa.
Nu Ordonanța 13 a fost problema. Puteau să fie eliberați și diavolii din iad dacă PSD își menținea un standard minimal de farmec în jurul minciunii politice. Asta însemna un guvern rezonabil și atît. Un cabinet de oameni credibili și decenți, cu o biografie eligibilă, cu rezultate demonstrabile în spate, poate chiar inteligenți, buni de gură și zîmbitori, dispuși să lucreze în folosul public, ar fi liniștit mulțimile. Le-ar fi dat sentimentul că Guvernul lucrează cu șanse reale.
Numai că PSD a sărit peste acest amănunt esențial. Și a pus & acceptat un guvern dominat de proști amestecați cu securiști. Apoi a mai pus & acceptat un guvern dominat de securiști amestecați cu proști. La fel a făcut a treia oară, iar acum, la a patra încercare, se pregătește să reia, prin remaniere, amestecul de pomină.....  miniștrii au ajuns un fel de paznici ai transportului direcționat de resurse de la buget la patronul politic local. Ca de altfel în toate guvernările,

 Dacă azi proiectele de infrastructură în transporturi, educație și sănătate duduiau, dacă nivelul investițiilor străine și absorbția de fonduri europene arătau onorabil, fugăritul cu dosare și tîrîtul în procese deveneau teme moarte.
Guvernarea PSD-ALDE nu mai are timp pentru scamatorii de partid. Dacă remaniază Guvernul, trebuie s-o facă radical, doar pe criterii de competență. Baronii, conții și ducii trebuie să-și pună în cui, pentru doi ani, planurile de sugere. Să-și lase slugile să se odihnească și să desemneze miniștri adevărați. E unica lor șansă și a tuturor celorlalți.

Niciun comentariu: