miercuri, 29 martie 2017

Din nou: gandul folosit ca o importanta sursa de energie.

Un implant cerebral a permis unui barbat paralizat sa isi miste mainile cu ajutorul gandurilor.
Un barbat paralizat din Cleveland a reusit sa isi miste mainile si sa manance singur pentru prima data dupa o pauza de 8 ani, folosind o interfata creier-computer, care ii ”citeste” gandurile si transmite semnale spre muschii de la nivelul bratelor.
Studiul, publicat in revista Lancet, a fost realizat de BrainGate, un consortiu de cercetatori care testeaza mai multe tipuri de interfete creier-computer, create pentru a oferi pacientilor paralizati un grad mai mare de mobilitate.
In ultimii ani au fost testate o serie de tehnologii care au permis persoanelor paralizate sa miste un brat robotizat sau un cursor pe ecranul unui computer cu ajutorul gandurilor.
Cercetatorii de la Case Western Reserve University si de la Cleveland Functional Electrical Stimulation Center au folosit o interfata creier-computer si un sistem de stimulare electric care i-au permis pacientului Bill Kochevar, un barbat in varsta de 56 de ani, sa isi controleze unul dintre brate.


Ma bucur sa consemnez , din nou. ca organismul uman are multe rezerve – cred ca cea mai mare parte inca nevalorificate – care, evidentiate si folosite, creiaza conditii pentru imbunatatirea substantiala a conditiilor de viata. Sunt bucuros ca, prin  continuarea realizărilor  deosebite a oamenilor de stiinta care face obiectul informatiilor din aceasta postare, se confirma ceea ce am sustinut cu probe aratate in articolele de pe blog din care doua le mentionez mai jos, se valorifică potenţialul uman din cea mai caracteritică însuşire a omului: spiritul – gandurile, constiinta.



Niciun comentariu: