miercuri, 29 martie 2017

Din nou: gandul folosit ca o importanta sursa de energie.

Un implant cerebral a permis unui barbat paralizat sa isi miste mainile cu ajutorul gandurilor.
Un barbat paralizat din Cleveland a reusit sa isi miste mainile si sa manance singur pentru prima data dupa o pauza de 8 ani, folosind o interfata creier-computer, care ii ”citeste” gandurile si transmite semnale spre muschii de la nivelul bratelor.
Studiul, publicat in revista Lancet, a fost realizat de BrainGate, un consortiu de cercetatori care testeaza mai multe tipuri de interfete creier-computer, create pentru a oferi pacientilor paralizati un grad mai mare de mobilitate.
In ultimii ani au fost testate o serie de tehnologii care au permis persoanelor paralizate sa miste un brat robotizat sau un cursor pe ecranul unui computer cu ajutorul gandurilor.
Cercetatorii de la Case Western Reserve University si de la Cleveland Functional Electrical Stimulation Center au folosit o interfata creier-computer si un sistem de stimulare electric care i-au permis pacientului Bill Kochevar, un barbat in varsta de 56 de ani, sa isi controleze unul dintre brate.


Ma bucur sa consemnez , din nou. ca organismul uman are multe rezerve – cred ca cea mai mare parte inca nevalorificate – care, evidentiate si folosite, creiaza conditii pentru imbunatatirea substantiala a conditiilor de viata. Sunt bucuros ca, prin  continuarea realizărilor  deosebite a oamenilor de stiinta care face obiectul informatiilor din aceasta postare, se confirma ceea ce am sustinut cu probe aratate in articolele de pe blog din care doua le mentionez mai jos, se valorifică potenţialul uman din cea mai caracteritică însuşire a omului: spiritul – gandurile, constiinta.



miercuri, 22 martie 2017

Despre problemele esenţiale ale României

Problemele esenţiale ale României cred ca sunt bine redate / sintetizate in două  recente luări de poziţie:

MIRCEA COŞEA:

"România trebuie reconstruită de la temelie. Trebuie să existe o viziune în conducerea acestei țări. Nu trebuie să existe o viziune pe termen de un an, pe termen de un ciclu electoral, trebuie să fie pe termen lung. Această viziune pe termen lung nu se poate face decât printr-un consens politic, adică toți - indiferent dacă de ce spun ei că sunt, de dreapta, sau de stânga - să se adune și să spună ce ar trebui să aibă România în următori 10-15 ani. Indiferent de ce guvern va veni, trebuie să urmeze acele principii",

DORU BUŞCU:

"Între noi și starea medie a Occidentului e o distanță atît de mare, încît singurul lucru decent care ne rămîne de făcut e un salt. O săritură nu în jos sau înapoi, așa cum ne-a ieșit întotdeauna, ci, de data asta, în sus. Se petrec în prezent lucruri pe care urechea și ochiul politicienilor noștri nu par să le rețină. Viteza istoriei e prea mare, ticăitul ei prea subtil... Așa că România trebuie să iasă din logica războiului intern, din ciocnirea obsesiilor mici. Parlamentul, președintele, Guvernul și partidele trebuie să lase baltă lupta prin servicii, parchete și curți și să redescopere sensul tehnic, depolitizat, al cuvîntului “anticorupție”.....
Președintele Iohannis poate chema rapid partidele la consultări înaintea evenimentului european de la Roma și, după un tur de păreri, poate lansa ideea pactului politic. Pactul ar avea ca scop legitimarea efortului național pe două subiecte: strategia diplomatică de păstrare a beneficiilor UE și planul de recuperare a decalajului românesc....
De fapt, cu asta ar și trebui să înceapă saltul: cu construcția, în doi ani, a celor o mie cinci sute de kilometri de autostradă lipsă....."


Există, oare, oameni de stat şi  politici, români  inteligenţi si de bună credinţă, să abordeze cu seriozitate soarta României si sa acţioneze cu un elementar bun simţ si răspundere pentru salvarea României in al 12-lea ceas de la dezastru, colaps si extincţie ? 
Mira-m-aş! 

Totusi sper!'
Sorin 302