joi, 18 iunie 2015

Din nou despre CAPABILITATILE ORGANISMULUI UMAN

Ca ecou la postarea  ALTE DOVEZI SI NOI ARGUMENTE PRIN CARE SE CONSTATA CA ORGANISMUL UMAN ARE CAPABILITATI INCA NEEXPLORATE, NECUNOSCUTE am primit urmatorul comentariu:

Subiectul este foarte interesant si m-a atras intotdeauna. Dar aceste cazuri care sunt foarte rare( care este procentul raportat la circa sapte miliarde de oameni ?) nu este mai degraba un defect "de fabricatie " si nu neaparat o capabilitate latenta si nedescoperita ?
Si, presupunand ca dispunem toti de capacitatea de a ne activa aceste rezerve ascunse, oare im ce scop le-am folosi ? M.M.

Asa-i, daca judeci dupa paradigmele mecanicismului, „carteziene”, in ideea ca ceea ce nu se cunoaste si nu poti „pipai” este fie inexistent, fie utopie, fie SF, fie elucubratii, etc...
Cele 17 cazuri de prezentate sunt, in cea mai mare parte, singulare; insa nici pe departe nu sunt singurele dovezi palpabile studiate de specialisti, privind  capacitatile si abilitatile  organismelor vii „iesite din comun”, extrasensoriale si supranaturale [fata de ce cunoastem pana acum!]

Bazandu-ma  pe cele indubitabil demonstrate de stiinta din diversele domenii , îmi permit „libertatea” sa privesc subiectul  „ dotarilor”  sistemelor / organismelor  intr-un context mult mai larg. Incerc sa judec cazurile de care am cunostinta incadrate intr-un ansamblu, intr-un „pachet” de posibilitati care ar putea exista in acest plan grandios al evolutiei Universului – deci si a entitatilor vii din acesta!
Legile existente „asigura” evolutia organismelor vii -  deci inclusiv organismul uman – cat si a tuturor „componentelor” Universului,  „prevazuta” in planul / programul cosmic, prin „formele pe care le iau materia, energia și informatia în procesul dezvoltării lor perpetue” (Wikipedia). 
Si cum mecanica cuantica a stabilit prin constatari irefutabile ca universul este compus din particule, paradigmele stabilite de  aceeasi mecanica  cuantica sunt valabile pentru tot ce-i in cosmos – deci si pentru materia vie. Mai e de retinut si ca organismele din Universul  cunoscut se interconditioneaza si se influenteaza reciproc.
In tot acest ansamblu isi au locul si organismele umane. Ale caror caracteristici  sunt influentate permanent de mediu in care se dezvolta si de informatiile pe care le primesc.Dotarile organismului uman consider ca trebuie sa se se dezvolte – si sa contribuim activ la diversificarea lor! – pentru  integrare cosmica permanenta, pana la un nivel calitativ si cantitativ „admisibil” spetei umane. Astfel cred ca programul de existenta si evolutie al Univ. are prestabilit un set de capabilitati pentru adaptarea lor continua, pana la un anumit stadiu de atins (de care suntem extrem de departe!). Habar n-am care-s limitele  „dotarilor” , „abilitatilor”, „capabilitatilor”  organismelor vii!
Dar ce mi se pare evident - si acest lucru a reiesit din cercetarile asiduu intreprinse si din rezultatele multor experiente - este ca  organismul uman are multe capabilitati care sunt necunoscute, sau putin /deloc cercetate, sau „expediate” ca fiind elucubratii ale ezoteristilor extremi; despre asa ceva am comentat si in materialul anterior.
In acest „pachet” de posibile abilitati potentiale includ toate temele/cazurile/experimentele / informatiile pe care le am despre capabilitati ale oamenilor, ale organismelor vii  nexplorate, nedescoperite dar constatate in mod concret ca exista. Pentru a-mi argumenta aceste considerente, pe langa cele enumerate in articolul precedent, mai adaug:

  • Existenta interactiunii de la distanta in lumea particulelor; in acest context,rolul si calitatile ADN-ului – vezi reactia sa la distante de mii de km;
  • Memoria subconstienta (ancestrala) – vezi cazul maimutelor de pe o insula izolata care au „primit” –pe o cale necunoscuta- informatia cum sa foloseasca noi metode pt a putea manca  nucile de cocos;
  • Dotarea pasarilor migratoare cu „radare” care le permita sa se orienteze dupa campul magnetic terestru; un soi de "instrument de navigatie", conectat la sistemul nervos si care contribuie, la orientarea pasarilor in cursul migratiei (Sursa: Telegraph Science)
  • Construirea de organe functionale prin scanare si imprimante 3D – creierea omului bionic.
  • Modificarea paradigmelor vietii, societatii, existentei U de-a lungul civilizatiei umane  – indeosebi de catre fizicieni – care au influentat decisiv „descatusarea” de conservatorismul, imobilismul si ignoranta stimulate de biserica .
  • Mult prea multe necunoscute despre organismul uman, si mai ales despre calitatile spirituale ale spetei umane – constiinta, liber arbitru si chiar realitatea obiectiva- cu „expedierea de catre specialistii cartezieni” a problemelor spirituale ( mai ales a celor extrasenzoriale si paranormale) in misticism, ezoterism extrem, schizofrenie, in derizoriu, in desuetudine si....pierdere de timp!
  • Reactia materiei organice si anorganice  la intentii, ganduri, sentimente. S-a dovedit experimental ca plantele au o hipersensibilitate la manifestarile, intentiile, gandurile chiar fie de bunavointa fie de rea vointa, violente fata de ele insele sau fata de alte plante din habitatul apropiat
  • Posibilitatea de comunicare la nivelul intregei lumi vii prin intermediul unui câmp energetic emis de organisme-teorie demonstrata prin observatii despre experimentele facute

                    Si mai  sunt multe altele.

Daca toate aceste caracteristici/abilitati/capacitati de exprimare – sau o parte din ele - ar fi  in dotarea speciei umane, nu e posibil ca ar putea constitui un „fond” de posibilitati de exprimare mult mai consistenta si deci cu influenta mai mare in ansamblul fenomenelor  cosmice ? Oare nu am avea posibilitatea de a „contacta” alte entitati inteligente ?
In orice caz, ne-ar da posibilitatea sa stim mai multe chiar despre propriul nostru organism!!
Si poate ne-ar ingadui sa ne apropiem de adevar in ce priveste scopul omenirii in acest univers!!

Omenirea, prin imbunatatirea caracteristicilor  organismului uman poate sa-si transceada conditia.

Niciun comentariu: