Publicarea în precedentul articol [ „St. Hawking şi extratereştrii”] a recentelor declaraţii ale lui Stephen Hawking referitoare la civilizaţiile extraterestre din universul cunoscut postate succint – dar şi parţial - pe acest blog, a provocat reacţii diverse. Opiniile exprimate le consider a fi interesante şi ca atare, în cele ce urmează, le prezint sintetic. Astfel:
• Domnul Adrian Alexandru a postat un comentariu prin care, în esenţă, nu este de acord cu afirmaţiile prof. dr. St. Hawking potrivit cărora extratereştrii (ET) sunt un pericol pentru pământeni şi că dânsul crede „ca mai degraba a fost impins de anumite cercuri ale puterii sa declare asa ceva”. Pentru susţinerea părerilor sale, D-l Adrian Alexandru face trimitere şi la un link al Galactic Channelings.com.
Respect opinia sa, însă nu subscriu la ideea că St. Hawking ar fi exponentul Organizatiei Illuminati.
• Un cu totul alt punct de vedere este cel al a unui distins şi riguros om de ştiinţă, profesor universitar şi doctor în fizică ( ce mi-a făcut onoarea de a accepta postarea pe acest blog al unor materiale) care are „ tot respectul si admiratia pentru fizicianul Hawking. Dar nu mai publica nimic stiintific de multi ani. A ajuns (ca si Chew - acela cu bootstrap-ul) tot la Discovery!”. Din această opinie am putut deduce că şi oamenii de ştiinţă celebrii prin contribuţia lor la evoluţia ştiinţei ( în acest caz fizica) pot avea, într-un moment al vieţii, devieri semnificative de la comportamentul şi rigurozitatea ştiinţifică, lansându-se în aserţiuni, idei şi teorii insuficient fundamentate. Opinia d-lui prof universitar este de respectat, cu atât mai mult cu cât este exprimată la adresa unuia din cei mai celebrii savanţi în viaţă, deci are o mare încărcătură de responsabilitate a unui om de ştiinţă.
• O persoană pasionată de informaţii ştiinţifice, dragă mie şi pentru luciditatea opiniilor şi comentariilor – dar şi pentru că are păreri apropiate celor ce le-am făcut cunoscute prin articolele postate pe blog - este de părere că „Eu nu as fi atat de categoric impotriva opiniei lui Hawking. In primul rand mi se pare o prostie sa spui ca face jocul Guvernului. Este parerea lui si nu trebuie sa fie marioneta nimanui. In al doilea rand nu trebuie sa judecam un contact cu ET ca pe o intalnire romantica.”
• Pe această temă, în ceea ce mă priveşte, vă prezint următoarele considerente:
Tot ce afirmă St.Hawking este de mare însemnătate pentru mine, deoarece aserţiunile emană de la un savant de notorietate, cu reputaţie, care a dat omenirii multă "ştiinţă" necontestată şi care a contribuit hotărâtor în sec XX şi XXI la evoluţia fizicii, a astrofizicii îndeosebi. Opiniile sale sunt un îndreptar preţios în aprecierea a ceea ce este posibil şi demn de a fi crezut şi ce nu poate fi luat în considerare ca neavând o bază ştiinţifică. Referitor la caracterul periculos al civilizaţiilor ET, poate să aibă dreptate, poate nu. Oricum, sunt multe şanse ca, dintre civilizaţiile avansate din univers, să fie şi din cele ostile pământenilor.
Ceea ce reţin din susţinerile lui făcute publice de-a-lungul timpului ( deci nu numai o dată!) este posibilitatea existenţei extratereştrilor în universul nostru.
În aceast spectru al discuţiilor, amintesc că In cadrul conferintei organizată cu ocazia aniversarii a 50 de ani de existenta NASA, profesorul Stephen Hawking a facut o declaratie care a trezit curiozitatea auditorilor. La intrebarea “Suntem singuri in spatiu?”, acesta a dat un raspuns rapid: “Probabil ca nu”.
Profesorul Hawking a declarat ca viata in univers este posibila. “Exista o posibilitate destul de mare sa gasim viata simpla pe alte planete, insa viata inteligenta este cu siguranta o raritate.”
Cele afirmate de St. Hawking îmi resuscită interesul şi ... pentru rememorarea unor argumente şi a dovezilor privind existenţa extratereştrilor ca şi a prezenţei lor pe Pământ. Dintre aceste argumente şi dovezi menţionez:
a. surse paraistorice cum sunt
- miturile;
- simbolurile;
- calendarele criptice (rituale) egiptean, asirian, indian şi mayas
b. mitologia greacă şi romană, legendele, miturile consemnate în scrierile anticilor
c. monumente de literatură, artă, geografie şi teologie
d. dovezi materiale; printre altele, sunt marile enigme ale civilizaţiei omenirii
cum sunt:
- piramidele;
- construcţiile uriaşe de tip „bază spaţială” din deşertul peruan;
- terasa de la Baalbek ( munţii Antiliban);
- desenele rupestre în care apar vehiculele spaţiale nepământene (Ellora – India), pe vase străvechi de bronz (provincia chineză Yuaman şi din San Salvador, în descrierile din Ramayana – India, în picturile icoanelor din Biserica lui Bucur, biserica Sfântul Spiridon din Bucureşti şi Biserica Domnească din Târgovişte, în mânăstiri din Iugoslavia, în picturile din Catedrala Gotică din Cuenca (Spania), în tablouri ale pictorilor celebri cum sunt: Filipo Lippi din secolul XV, pictorul veneţian Carlo Crivelli din secolul XV, pictorul flamand Bert De Gelder din sec. XVIII, aflat sub îndrumarea artistică a lui Rembrandt.; desenele rupestre din peşterile de la Tassili (Sahara) , din grota Altamira (Spania) a căror vechime este de 20,000 de ani;
- marile statui din Insula Paştelui;
- figurile colosale de la Cambridge (Anglia) dispuse ca un marcaj special de semnalizare aero care nu se pot vedea plastic decât de la foarte mare înălţime;
- Coloana din Kutub aflată în curtea templului mare din Delhi (India), veche de 4000 ani, făcută din piese de fier sudate desăvârşit . Până în prezent coloana nu prezintă nici o urmă de alterare sau ruginire, rămânând tot timpul inoxidabilă;
- Poarta Soarelui, monolitul de 9 tone şi înalt de 3 metri de lângă Tiahuanaco (Oraşul Morţilor) – lângă lacul Titicaca - din Peru;
- Drumurile incaşe de pe platoul peruvian Nazga din Peru situat pe un înalt pisc andin, care nu duc nicăieri, sfârşindu-se toate, brusc, pe buza prăpastiei.
Mai adaug la aceste argumente şi apariţia spontană a civilizaţiilor sumeriană şi egipteană, „civilizaţii fără copilărie” cu un nivel istoric superior; Civilizaţia / cultura Masma civilizaţie /cultură de tip atlant. Există vechi legende mexicane care vorbesc de civilizaţia hyperboreenilor Se vorbeşte şi de lemurieni care trăiau într-un continent situat în Oceanul indian, precum şi de existenţa unei civilizaţii străvechi antarctice.
În ceea ce priveşte fenomenul Obiectelor Zburătoare Neidentificate (OZN), care s-ar putea constitui ca argument al vizitelor efectuate de ET pe Terra, nu sunt fan al acestor OZN-uri, cu atât mai puţin al declaraţiilor făcute de „martorii oculari”.
Apreciez că poziţia lui St.Hawking despre ET face un pic mai credibile şi susţinerile atât ale lui Sitkin în cartea sa "A 12 planetă" cât şi ale lui Renato Zamfir în cartea „Ipoteza paleoastronautică-Terra incognita” în sensul că ar fi existat intervenţii ale extratereştrilor în evoluţia umanităţii.
În susţinerea ipotezei că ET au fost pe Pământ şi că ei au transmis oamenilor din acele timpuri multe din cunoştiinţele lor ( mult superioare chiar unor cunoştinţe ale ştiinţei contemporane), menţionez că:
- Sitkin arată că în tăbliţele de scris sumeriene există relatări privind sistemul nostru solar, modul cum acesta s-a format şi a evoluat precum şi despre evoluţia omului pe pământ. „Harta stelelor VA/243” de la muzeul Pergamon din Berlin reprezintă sistemul nostru solar aşa cum este cunoscut astăzi (deci inclusiv cu planetele Uranus, Neptun şi Pluto) şi a fost reprezentată la scară pe cilindrii de argilă de către astronomii din antichitate.
- O tăbliţă sumeriană aflată în Muzeul oraşului Berlin (VAT.7847) începe lista zodiacală cu zodia Leului – ceea ce duce înapoi editarea calendarului în jurul anului 10.000 î. Ch. ceea ce demonstrează că cel puţin un calendar sumerian a fost întocmit pornind de la poziţia astrelor din jurul anului 11.000 î. Ch. – când omul de abia începuse să are pământul ! deci sumerienii cunoşteau procesul de p r e c e s i e respectiv aveau cunoştinţe despre Marele An care are 25.920 de ani tereştri.
- Pe un sigiliu acodian din mileniul III î. Ch. este reprezentarea sistemului nostru solar cu 12 planete, deci inclusiv cu planetele pe care ştiinţa umană le-a descoperit în sec XVIII – XIX d. Ch., cu Luna ca planetă, dar şi cu planeta lui Marduk de pe care au venit nifilimii pe Pământ. Este evident că sumerienii nu aveau cum să cunoască singuri aceste adevăruri, după cum este sigur că multe din aceste cunoştinţe le erau inutile dar erau vitale pentru nefilimi care călătoreau între astre – erau astronauţi!
Desigur că, dacă interesează acest subiect, se pot dezvolta argumente în sprijinul ipotezelor al cărui susţinător sunt, cu eventuale trimiteri la materiale anterior postate sau lucrări / cărţi scrise de autori reputaţi dar şi argumente împotrivă. Deasemeni despre argumentele pro şi contra OZN-urilor. M-ar bucura dacă dintre cei ce îmi fac onoarea să citească articolele de pe blog, ar fi amatori să contribuie la aceastp dezbatere prin articole sau comentarii.
Sorin 302
Un comentariu:
Contactul cu alte civilizatii ET poate fi argumentat prin nenumarate alte exemple.
As adauga la cele enumerate de dvs. celebra si uluitoarea harta a amiralului turc Piri Reis intocmita la 1513 si avand ca sursa harti folosite in timpul lui Alexandru Macedon care, la randul lor, erau copiate dupa harti si mai vechi....
Concluziile specialistilor, geografi si cartografi, arata clar ca este posibil ca originalele acestor harti sa fi fost desenate acum circa 8-10 mii de ani !
Si pentru ca ati argumentat si din "A 12-a planeta" a lui Z.Sitchin am sa mentionez ultimele descoperiri, in materie de planete, pentru a face o paralela intre Nibiru si ele.
La 14 noiembrie 2003 a fost descoperita a 10-a planeta a Sistemului Solar situata la o distanta dubla fata de Soare decât toate corpurile ceresti cunoscute anterior - cca 13 miliarde kilometri departare si a fost botezata SEDNA.
La scurt timp - in 2005 s-a descoperit o alta planeta ERIS, a 11-a planeta. Cu un diametru mai mare decat a planetei Pluto noua planeta pitica este cel mai distant obiect ce orbiteaza Soarele, aflandu-se chiar mai departe decat Sedna.
Brian A. Marsden (de la Centrul de Mici Planete din SUA) a obtinut orbita planetoidului Sedna, extrem de larga si de excentrica.
Distanta lui Sedna fata de Soare variaza între 11 miliarde kilometri la periheliu, pâna la uluitoarea cifra de 150 miliarde kilometri la afeliu, o revolutie completa durând 10.500 ani. (deci are o orbita eliptica neobisnuita! parca suna cunoscut !? Nibiru nu avea aceeasi orbita numai ca o parcurgea in 12000 ani ? si aceasta idee fantezista despre o forma de orbita elipsoidala nemaintalnita pana in 2003 a fost emisa in cartea lui Sitchin in 1972si evident ca nu era ideea lui ci a fost descrisa in tablitele sumeriene de acum 7-8 mii de ani. In tablitele sumeriene se mentioneaza ca Nibiru are o orbita eliptica de cateva mii de ani, se indeparteaza inspre constelatia Sagittarius. Asadar orbita lui Nibiru are afeliu in directia constelatiei Sagittarius, si revine tot de acolo, iar la periheliu se afla intre orbitele lui Marte si Jupiter. Faptul ca Sedna are o astfel de orbita indica probabilitatea ca si alte obiecte sau planete sa fie pe orbite similare). Iar asta nu se stia in anii '70.
Orbita lui Sedna „sparge” toate convenientele, nefiind asemanatoare nici uneia anterioare vazute de astronomi. Ea patrunde în Centura Kuiper dar, prin excentricitatea sa socanta, se apropie si de Norul lui Oort rezervat cometelor ea fiind prima detectare de orbita planetara în Norul Oort interior.
Norul lui Oort, poate fi definit drept „pamântul nimanui”, aflat la granita gravitationala a Soarelui în raport cu cea mai apropiata stea. Aici se banuieste ca se afla aproximativ câteva mii de miliarde de obiecte cometare ce poarta amprenta materiei nebuloasei primare, din care s-a nascut întregul Sistem solar. Iar Sedna este aici o prezenta singulara in calitate de “planeta”.
Miscarea sa axiala de rotatie are 40 de zile terestre, ceea ce, conform specialistilor, conduce la ipoteza existentei unui companion, a unui satelit de-al sau, neidentificat înca.
Sedna este un corp ceresc al Sistemului solar de un nou tip “planetoid”, nemaiîntâlnit pâna în prezent.
Cum se explica existenta unor dovezi antice despre...viitor ?
Mariana Moise
Trimiteți un comentariu