duminică, 29 noiembrie 2009

De ce nu trăim 100 de ani







EFECTUL KIRLIAN. Emoţiile şi gândurile negative deformează aura energetică a organismului, macină psihicul şi scurtează viaţa.

Existenţa unei aure energetice în jurul organismului viu, a cărei deformare indică prezenţa unor afecţiuni, a fost descoperită în 1939 de rusul de origine armeană Semyon Davidovici Kirlian. De profesie electrician, el a înlocuit metalul aparatului electric cu electrozi de sticlă şi a reuşit să fotografieze energia emisă de propriul său corp.

Încurajat de succes, Kirlian - ajutat de soţia sa - a pus la punct un generator de scântei, apoi a început să imortalizeze imaginile strălucitoare ale fiinţelor şi obiectelor. Nu s-a oprit aici, construind şi un filtru optic cu care putea urmări, în timp real, haloul energetic.

Efectul care-i poartă numele şi în ziua de azi îi ajută pe bioenergoterapeuţi să descopere maladii încă ascunse tehnicilor clasice de depistare şi chiar să preîntâmpine apariţia unor boli la persoanele în pericol să le dobândească. Evoluţia tehnicilor de diagnosticare cu aparatul Kirlian a ajuns atât de înaintată încât terapeuţii îl folosesc acum în depistarea problemelor spirituale ale pacienţilor.

Similitudini surprinzătoare

Testele efectuate de Kirlian pe voluntari au demonstrat că o boală, o simplă emoţie, o stare de oboseală sau un pahar de alcool influenţează în mod vizibil aspectul haloului pe care îl degajă un individ. Posibilitatea de a observa aceste variaţii ale aurei, sau a corpului energetic, în termenii folosiţi de bioenergoterapeuţi, are ca rezultat indicatori ai stării de sănătate a persoanelor testate.

Un terapeut român a continuat perfecţionarea acestui tip de consult, mergând până la aplicarea tehnicii de diagnosticare pe latura spirituală a omului. Luminiţa Pavăl a consultat mii de oameni în cei 18 ani de practică terapeutică, folosind aparatul Kirlian.

A descoperit nouă terapii, toate bazate pe controlul „corpului cauzal” - „parte a fiinţei noastre în care există acel program informatic” care ne indică, în fapt, pentru ce existăm.

Împovăraţi de gânduri negre


Luminiţa Pavăl spune că există nu mai puţin de 80.000 de tipuri de gânduri şi emoţii negative şi doar două pozitive - bucuria şi mulţumirea. „Prin mintea noastră trec în medie 385 de gânduri pe secundă.

Aparatul Kirlian permite accesul la planul emoţional, oferind posibilitatea unei diagnosticări anticipate a stării de boală, dar şi a celei de după afecţiunea celui bolnav. Emoţiile modifică structura apei din organism. Or, aparatul Kirlian sesizează exact acest fapt ”, explică terapeutul.

Ea mai arată că, potrivit studiilor efectuate de bioenergoterapeuţi, omului îi sunt alocaţi peste o sută de ani de viaţă. „Dar neştiind să ne controlăm emoţiile negative, facem ca ele să se reverse asupra psihicului şi mai apoi asupra fizicului nostru. Şi atunci plecăm mai repede, mai dur şi mai dureros din această lume”, atrage a tenţia Luminiţa Pavăl.

AURĂ

Haloul energetic al frunzei persistă şi după ruperea ei


În curiozitatea sa, electricianul Kirlian, devenit cercetător ad-hoc, experimentează un fapt banal, la prima impresie. Imortalizează aura unei frunze, din care rupe o bucată.

La a doua fotografiere, se vede foarte clar că, deşi partea materială a dispărut, aura rezistă în forma pe care o avea în primul clişeu.

Abia atunci comunitatea ştiinţifică începe să fie interesată de rezultatele sale. Dar, în conservatoarea Uniune Sovietică, va trebui să aştepte până în anii '60 pentru a primi un ajutor oficial şi sprijinul comunităţii ştiinţifice ruse, în continuarea experienţelor sale.

În prezent, aparatul care îi poartă numele prezintă deformaţii ale aurei în cazul organismelor modificate genetic, faţă de cele care au evoluat în mod natural.


articol preluat din Ev. Zilei

Niciun comentariu: