miercuri, 23 mai 2018

ADEVARURI DESPRE CATASTROFA IN CARE ESTE ROMANIA


Sau cum „reuseste” Romania sa-si sape continuu groapa in care se afunda datorita preocupării pentru problemele marginale ale societăţii româneşti ale conducătorilor partidelor politice, ale Guvernului, ale serviciilor, a preşedintelui ţării în timp ce, pentru  problemele esenţiale ale ţării, de 28  de ani dau numai din gură şi fac numai promisiuni neonorate, mereu uitate.
Conducători care excelează prin prostie, incompetenţă, slugarnicie, multumire de sine si suficienţă, oportunism, cum e şi  mulțumirea tîmpă a președintelui Iohannis faţă de abuzurile flagrante ale DNA demonstrate, recent şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Iata cateva mostre de prim rang ce ararta „preocuparile majore”ale „protipendadei politice (??!!??)” in timp ce, de exemplu, comisarul european Corina Creţu atrage atenţia (de cca doi ani!!) ca Romania pierde sute de milioane de euro prin faptul că NU POATE PREZENTA PROIECTE DE INVESTIŢII în infrastructură!!
Iohannis la numărătoarea morților
MARȚI, 15 MAI 2018  
 Ponta a fost forțat să plece din fruntea unui guvern cu creștere economică pentru că a zis Iohannis “Corupția ucide” și o mulțime de naivi au luat-o de bună. Acum se vede că acea corupție îi ucide doar pe adversarii politici. În plus, se ocupă și cu furatul: fură timp, cariere și vieți, fură guverne, voturi și așteptări. Pe înțelesul familiei Iohannis: “Corupția ucide” comite infracțiunea de fals și uz de fals democratic. Nu numai Ponta a fost deposedat de destin și de reputație. Corupția care ucide i-a ucis și pe Toni Greblă de la CCR, și pe Tiberiu Nițu de la Parchetul General, și pe judecătoarea Bîrsan, și pe Alexandru Athanasiu, și pe Dan Radu Rușanu, și pe Ludovic Orban, și pe Vasile Blaga, și pe îngrozitor de mulți alții. Toți au fost achitați – definitiv sau la prima instanță – și toți sînt scoși din circuit. Niciodată ei nu vor mai fi ceea ce au fost, fiindcă, odată cu procurorii, a fost convocată la înmormîntare și presa, și mulțimea.
Statul de drept a fost falsificat, libertățile și drepturile cetățeanului au fost arestate (v-o amintiți pe Raluca Prună: “Drepturile omului sînt un lux”).   Iar la poarta acestui penitenciar stă, orb și surd, președintele României. Iohannis se face că nu vede sinistra țesătură în care SRI a prins curțile și parchetele, ministerele și agențiile de stat, companiile publice și private, partidele și politicienii, magistrații și jurnaliștii, oamenii de afaceri și sindicatele. Iohannis se face că nu vede statul abuziv care l-a servit pe Băsescu și acum îl servește pe el. ...... apreciază frenezia pe care o trezește în proști și capacitatea de a acoperi, ca o pătură, nimicul politic iscat de un președinte gol.
Dacă UE ne va condiționa vreodată fondurile europene de starea Justiției, ar trebui să ne înspăimînte protocoalele SRI și monstruoasa rețea care a administrat (și încă administrează) sentințele. ,,, În acord cu mulțumirea tîmpă a președintelui Iohannis, Securitatea reindustrializează pînda și hărțuirea, denunțul și duba, propaganda demonizatoare și ura. Poporul redescoperă, prin canaliile care-l reprezintă, turnătoria generalizată: la Bruxelles, la ambasadă, la procuror, pretutindeni.
Pentru toți și pentru toate, dar mai ales pentru norocul său ivit din putregai, președintele României are un singur răspuns: Ghinion! 
x  x  x
Dragnea: Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim
Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, a hotărât Guvernul Dăncilă, în ultima şedinţă. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, la Antena 3, că decizia are o valoare istorică uriaşă.
 Liviu Dragnea:... „Are o valoare foarte mare pentru administraţia americană, suntem practic a doua ţară care face acest anunţ. Este această decizie luată, pentru care eu am ieşit prima dată, o susţin, Guvernul a acţionat în consecinţă şi încep procedurile”.
Liviu Dragnea anunță mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv, la Ierusalim
"Acum ceva timp eu am spus că, din punctul meu de vedere, şi România, după anunţul administraţiei americane, trebuie să-şi mute ambasada din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim
DE 19 APR 2018 

O asemenea declaratie într-un asemenea context/moment dat de poziţiile divergente dintre UE si USA pe tema Ierusalimului, în condiţiile în care România are nevoie de apropierea, sprijin material = bani pentru investitii şi bună-voinţa ambelor „tabere”, mi se pare o culme a iresponsabilitatii si prostiei, o imbecilitate care va costa enorm ţara!

x  x  x
Evreunul contra Israel?
MARȚI, 22 MAI 2018  
Ca dovadă că prostia nu e monopol PSD, șeful PNL a făcut o plîngere penală pe adresa Torei iudaice. “Ludovic Orban acuzînd-o pe Dăncilă de înaltă trădare” e pe cale să devină “Șică Mandolină cîntîndu-și prohodul politic”. Plîngerea care leagă cuvintele “trădare” și “Ierusalim” are toate atributele pe care, atunci cînd ignoranța le caută, doar antisemitismul știe să le găsească.
Ce se întîmplă cu Partidul Național Liberal? Cum e posibil să se prăbușească, pentru prima dată, mai repede în inteligență decît în sondaje? Cum se poate ca, după gafa lui Iohannis, care acuza “înțelegeri secrete cu evrei”, un lider de partid istoric să sară la gîtul Muntelui Sinai? Cît de prost să fii să alături înalta trădare de statul Israel și să nu te gîndești că ofensezi cel mai sensibil dintre popoare?
...... coordonarea între Orban și Iohannis în planul de demitere a premierului. Unul a tot cerut demisia, celălalt a crezut că pregătește contextul penal în care, dacă procurorii marșează și o pun sub acuzare, Dăncilă poate fi suspendată de președinte. Bun, poate că nu-i așa, poate că e doar o coincidență. Dar amprenta antievreiască rămîne imprimată pe fapte.
Președintele Iohannis n-a arătat pînă acum că deține, în anatomia lui politică, acel organ fin, cu care oamenii cît de cît instruiți identifică antisemitismul. Cu toate astea, nu s-a deranjat să învețe nimic despre felul în care mărinimia evreilor vine la pachet cu istoria, cu memoria și cu suferința lor.
Această suficiență îl așază astăzi într-o complicitate politică incomodă cu un Orban zelos, slugarnic, dar amator, care-l tîrăște, mai puternic decît o fac propriile lui exprimări nemțești, în tribunalul invizibil evreiesc. O gafă uriașă, comisă cu îngîmfare și prostie, îi poate lega de gît, în campania de anul viitor, bolovanul antisemitismului.

Niciun comentariu: