joi, 27 mai 2010
UNA DIN PRINCIPALELE CAUZE CARE AU DETERMINAT ROMÂNIA SĂ AJUNGĂ ÎN PRAGUL COLAPSULUI.
Eu nu am ce pierde.
de Cristian Tudor POPESCU – 27 mai 2010
Dacă ar fi fost numai foamea, deşi învăţasem bine ce înseamnă să mănânci ceai cu ce ai, n-aş fi ieşit în stradă în decembrie '89. Dacă ar fi fost numai frigul, l-aş fi îndurat în continuare. În întuneric pot sta ore în şir. Ceea ce m-a scos din minţi a fost imaginea perpetuă a lui Ceauşescu vorbind pe ecranul televizorului alb-negru Temp 6 al maică-mii. De mult nu mai auzeam ce spune. Ascultam doar hârâitul vocii, ca pe un mârâit de animal.
La fel mi s-a întâmplat marţi noaptea cu Traian Băsescu. Minute în şir n-am perceput niciun cuvânt - nu-i vedeam decât rânjetul de deschidere al discursului şi nu-i auzeam decât vocea, ironică, cinică, ameninţătoare, inventând în fiecare clipă justificări pentru mizeria şi frica din ţară. M-am cuplat brusc când l-am auzit spunând: "Eu nu am ce să pierd". Acum sunt calm şi pot să analizez propoziţia asta, atunci, pe loc, cred că am înjurat înspăimântător. Deci, dl. preşedinte al tuturor românilor nu are ce pierde. Corect. E plantat la Cotroceni până în 2014. Progeniturii sale EBA nu i se va tăia 25% din fondul pentru cosmetice şi pantofi. Cealaltă e bine aranjată din "vânzări anterioare". Ceva îmi spune că Elena Udrea nu va ajunge să-şi câştige existenţa tricotând sau dând cu mopul. Şi atunci, ce să piardă dl. preşedinte? Că România ar putea ajunge un haos violent, în care să fie devastate magazine, bănci, administraţii financiare, în care oamenii să-şi dea în cap unii altora pentru o bucată de pâine, ce-l priveşte pe dl. Băsescu? (Aici, dl. preşedinte ar replica, probabil, numindu-mă din nou "propovăduitor al Apocalipsei", ca astă-toamnă înainte de vot, când zicea că România n-are treabă cu criza.) Ori acceptaţi să strângeţi cureaua până la leşin, ori, dacă nu, o să fie şi mai rău. Alegerea dumneavoastră.
Eu n-am ce pierde. Da?
Păi, atunci, de ce nu mai faceţi un referendum, dragostea dvs., ca ăla pentru împuţinarea parlamentarilor cu care aţi câştigat alegerile? De ce nu vă întoarceţi la popor ca să întrebaţi: Vreţi salarii cu 25% mai mici pentru bugetari? Vreţi pensii mai mici cu 15% pentru pensionari? Nu mai doriţi încă un rezultat de peste 80% care să cereţi a fi aplicat de îndată?
Vorbeşte dl. Băsescu de cancerul din buget. Că peste 60% din buget se duce pe salarii şi pensii. Alaltăieri aflase cifrele astea, de la servicii? Le-a spus românilor acum câteva luni că, dacă va fi ales preşedinte, va tăia pensiile şi salariile, că altă cale nu există? Păi, nu, d-sa repeta la nemurire că desfiinţarea unei camere a Parlamentului e cheia redresării României. Şi, ce-i drept, s-au găsit destui buimaci care să-l creadă.
Nu vorbeşte însă dl. Băsescu de cancerul din PDL. De camarila zâmbăreaţă şi prosperă, adunată ciorchine în jurul manikinului Boc, adusă şi menţinută la putere numai de dl. Băsescu, care a ajuns să o concureze la corupţie pe campioana PSD. Şi Videanu, şi Berceanu, şi Udrea ar surâde şi ar răspunde într-un glas, într-o remarcabilă unitate de viziune cu dl. preşedinte: "Nici noi n-avem ce pierde." Udrea vrea acum despărţirea politicii de afaceri pentru membrii PDL. Acum! După ani de zile în care s-au îmbuibat din banii statului. Acum, când trebuie prostiţi în mod solidar pensionarii, că se sacrifică şi miliardarii. Până ieri nu era nicio problemă la umflat contracte cu statul cu toptanul. Iar dl. Băsescu nu poate decât să spere că "nu vor fi aplicate standarde duble în procesul de restructurare", adică să fie jupuiţi amărâţii fără protecţie politică şi să huzurească în continuare amicii PDL.
Trebuie să înţelegem că nu mai (s.m.) merge cu minciuna", mai spune dl. preşedinte. Deci, până acum a mers. Oare de ce? Este exact tipul de frază pe care a rostit-o Ion Iliescu periodic, ani în şir, ca să dea impresia că muştruluieşte baronii PSD: "Aşa nu mai merge, tovarăşi". Şi ce se va întâmpla dacă "există o opoziţie insuportabilă, o presiune socială insuportabilă"? "Sigur că nimeni nu poate deveni duşmanul propriului popor. Şi nu avem decât să nu realizăm cele ce ne-am angajat". Deci, dl. preşedinte e gata să renunţe la tăierile de cheltuieli, să împingă România în mod conştient pe un drum şi mai rău, dar că guvernul Boc ar trebui să plece nici nu concepe. Ca să nu mai vorbim de propria-i demisie. Spre deosebire de sutele de mii de români cărora nu le va mai rămâne decât să se uite noaptea la televizor, dl. preşedinte nu va ajunge şomer, deşi d-sa anunţă că "am toată noaptea la dispoziţie".
Nu-mi mai rămâne să spun decât că nici eu nu am nimic de pierdut. Dacă n-o să mai am bani de benzină pentru Dacie, o să merg cu metroul sau pe jos. Dacă n-o să mai pot plăti ca să joc tenis, o să alerg prin parc. Dacă n-o să-mi mai pot cumpăra dvd-uri, o să mă duc, ca pe vremuri, la Cinematecă. Sunt gata să trăiesc din nou la nivelul de viaţă pe care îl aveam în 1989, nu mi-am pierdut antrenamentul. Cu o singură condiţie, aceeaşi care îmi intrase în cap şi pe atunci, când mă uitam la televizor.
marți, 25 mai 2010
O fereastra deschisa spre cer
Acest material are la bază imaginile tulburătoare ale unor părţi din universul din care facem parte, pe care le putem admira datorită transmisiilor telescopului Hubble din care, o parte, le vedeţi mai jos precum şi dacă accesaţi linkul
Imaginile captate de telescopul Hubble sunt uimitoare, superbe şi în acelaşi timp copleşitoare. Ele arată o infimă parte din realitatea materială a universului din care facem şi noi parte ca mici fărâme de particule însufleţite. Noi, cei ce trăim pe Terra, ne facem iluzii despre măreţia, perenitatea / trăinicia dar şi puterea şi valoarea acţiunilor noastre.
Privind aceste imagini şi făcând - cu ajutorul minţii - raporturile de spaţiu, de valoare, de putere, de energii cumulate, între „lumea” la scară cosmică şi lumea noastră pământeană, ar trebui să ne determine să ne dăm seama de adevărata noastră valoare şi ce reprezentăm noi, fiecare om, fiecare ţară şi neam, fiecare continent, întreaga noastră planeta în raport cu imensitatea universului şi a celui ce i-a creat regulile şi programul, a energiilor, puterii, valorilor sale.
Planetele din Sistemul Solar si raporturile de marime intre ele.
Vi se pare ca Pamantul este urias in comparatie cu Mercur sau cu Pluto? Ce ati zice atunci de faptul ca Soarele noastru este doar un punct pe langa stelele rosii supergigantice ascunse de praful solar in imensitatea galaxiei sau de faptul ca daca doar una dintre ele ar fi situata in centrul sistemului nostru solar ar avea o dimensiune suficient de mare pentru a inghiti toate planetele pana la Jupiter sau chiar Saturn?
Soarele
O raza solara este echivalentul a 690 000 de kilometri, iar o masa solara se traduce in 2 x 1030 kilograme, Diametrul soarelui este de 1.392×109 km şi reprezintă singur un procent de 99.8 % din masa sistemului solar. Este de 332 900 mai masiv decat Pamantul, suprafata solara este de 11 990 de ori mai mare decat cea a planetei noastre, volumul este echivalentul a 1 300 000 de pamanturi, in vreme ce masa sa este cat 332 946 de pamanturi.
Galaxia Calea Lactee.
Din lista de corpuri ceresti din galaxia Calea Lactee adusa la zi, steaua VV Cephei are un diametru solar mai mare de 1600 pana la 1 900 de ori fata de cel al astrului zilei. VV Cephei este un sistem stelar binar localizat in constelatia Cefeu, aflata la o distanta de aproximativ 3000 de ani-lumina de Pamant. Supergigantica rosie, are diametrul mai mare decat cel al Soarelui cu 1 600 pana la 1 900. VV Cephei B ca are aproximativ 100 de mase solare.
Iata deci care sunt raporturile privind marimile fizice dintre planeta Terra si unele din corpurile ceresti ce fac parte dintr-o galaxie medie – Calea Lactee - din miliardele de galaxii ce compun universul detectabil / vizibil.
Va propun sa faceti o sumara comparatie intre minusculele noastre kilograme, kilometri- ani lumină, wati, kilo-gigacalorii, ergi, jouli, km /sec şi altele asemenea inclusiv energiile ce am reusit sa le dezvoltam - inclusiv energia atomică-nucleară [dupa posibilitatile oferite de stiinta contemporana (de pigmei)], cu dimensiunile, forţele si energiile existente in universul detectabil exemplificate in acest material.
Va mai propun sa treceti (mental) in revista si „eforturile” deosebite pe care noi si „reprezentantii” nostri le facem sa supravietuim si sa ne „cataram” pe scara sociala, să fim printre primii dintre cei puternici, numai şi numai să acumulăm putere, forţă, notorietate, bogăţii în minuscula şi, de fapt efemera noastră lume.
Am in vedere „straduinta” popoarelor, natiilor, etniilor, religiilor/ bisericilor, cultelor, grupurilor financiare mondiale pentru obtinerea in folosul lor a puterii materiale si spirituale. Eforturi de mii de ani susţinute mai ales prin uciderea a sute de milioane de oameni de-a-lungul secolelor de „civilizatie umana” ca o consecinta a cruciadelor / luptelor / razboaielor / revolutiilor / impunerii asa ziselor ideologii pentru „suprematia civilizatiilor si a doctrinelor” pe aceasta planeta minuscula la dimensiuni interplanetare / cosmice, la nivel galactic.
Subsumarea acestor zbateri de mii de ani ale omenirii la pozita pe care omenirea o are in univers, ne-ar putea ajuta sa constatam cat de mici suntem: nu numai din punct de vedere al spatiului, al dimensiunilor ci, mai ales, din punct de vedere al aspiratiilor, moralităţii, scopurilor si tintelor pe care le avem in evolutia umanitatii si a ce am reusit sa facem in inscrierea civilizatiei umane pe/la scara cosmica.
Poate ajută aceasta mica incursiune fie ea şi numai dimensioanala sa intelegem mai bine cat de meschine si absolut nesemnificative sunt toate eforturilor de obtinerea puterii si incercarile de „cocotare” pe scara imaginara a „valorilor” de la aparitia umanităţii si pana in zilele noastre , aceste marunte zbateri pentru „a fi cei mai puternici”!
Aşi dori sa subliniez si faptul ca sursa adevaratei puteri nu vine din lucrurile materiale, ci din ceea ce mintea umana poate sa cunoasca, sa cuprinda, sa inteleaga din măreţia şi perfecţiunea naturii şi să aplice lecţiile primite: puterea umana isi are sursa in cunoastere.
Copleşitoarele sentimente ce m-au cuprins la vederea fenomenalelor imagini ale pământului văzut din spaţiu, ale sistemului solar, Căii Lactee, a altor constelaţii şi aglomerări de galaxii, de găuri negre m-au determinat să revin cu aceste comentarii privind raportul dintre omenire şi cosmos determinate de ceea ce vedem prin fereastra spre cer deschisă de telescopul Hubble.
ALTE CONSTELAŢII.
Red supergiant star
Galaxy 3c321 death star galaxy
Orion nebula cave of glowing gas
Hubble deep field
Galactic centre full field
Hubble coveint
X X X
Mi se pare a fi foarte semnificativ faptul ca, umanitatea, dezvoltata pe o „miliardime de pixel de cer”, cu totul de ignorat la scara universala, stiind cat de nesimnificativi suntem in raport cu dimensiunile universului si ca suntem extrem de fragili fata de fortele / dimensiunile / standardele / cosmice, noi, oamenii, ne batem intre noi de cand existam pentru putere, dominatie, suprematie a raselor, doctrinelor, religiilor, pe un petec de spatiu ce reprezinta planeta PAMANT, considerandu-ne „buricul” universului!!!?? [Dupa cum evolueaza lucrurile, slaba nadejde sa ne redresam si sa apucam pe o cale care sa ne deschida perspectiva unui progres].
Ce ar putea spune alte civilizatii care ne-ar putea vedea? Presupun ca ar gandi: lasa-i in „sosul” lor de inconstienti sa se distruga; daca le-ar veni mintea la cap, vom vedea daca sunt in stare sa intre in randul entitatilor cat de cat rationale în aşa fel încât umanitatea sa fie abordabila.
În acest context are o izbitoare forţă de analiză-sinteză fraza cu care, un bun prieten şi coleg a formulat-o după ce a văzut setul de imagini din cosmos transmise de Hubble:
Se mai dă "mare"... cineva ?
Surse:
YouTube
miercuri, 12 mai 2010
Ecouri la afirmaţiile lui St. Hawking privind civilizaţiile extraterestre
• Domnul Adrian Alexandru a postat un comentariu prin care, în esenţă, nu este de acord cu afirmaţiile prof. dr. St. Hawking potrivit cărora extratereştrii (ET) sunt un pericol pentru pământeni şi că dânsul crede „ca mai degraba a fost impins de anumite cercuri ale puterii sa declare asa ceva”. Pentru susţinerea părerilor sale, D-l Adrian Alexandru face trimitere şi la un link al Galactic Channelings.com.
Respect opinia sa, însă nu subscriu la ideea că St. Hawking ar fi exponentul Organizatiei Illuminati.
• Un cu totul alt punct de vedere este cel al a unui distins şi riguros om de ştiinţă, profesor universitar şi doctor în fizică ( ce mi-a făcut onoarea de a accepta postarea pe acest blog al unor materiale) care are „ tot respectul si admiratia pentru fizicianul Hawking. Dar nu mai publica nimic stiintific de multi ani. A ajuns (ca si Chew - acela cu bootstrap-ul) tot la Discovery!”. Din această opinie am putut deduce că şi oamenii de ştiinţă celebrii prin contribuţia lor la evoluţia ştiinţei ( în acest caz fizica) pot avea, într-un moment al vieţii, devieri semnificative de la comportamentul şi rigurozitatea ştiinţifică, lansându-se în aserţiuni, idei şi teorii insuficient fundamentate. Opinia d-lui prof universitar este de respectat, cu atât mai mult cu cât este exprimată la adresa unuia din cei mai celebrii savanţi în viaţă, deci are o mare încărcătură de responsabilitate a unui om de ştiinţă.
• O persoană pasionată de informaţii ştiinţifice, dragă mie şi pentru luciditatea opiniilor şi comentariilor – dar şi pentru că are păreri apropiate celor ce le-am făcut cunoscute prin articolele postate pe blog - este de părere că „Eu nu as fi atat de categoric impotriva opiniei lui Hawking. In primul rand mi se pare o prostie sa spui ca face jocul Guvernului. Este parerea lui si nu trebuie sa fie marioneta nimanui. In al doilea rand nu trebuie sa judecam un contact cu ET ca pe o intalnire romantica.”
• Pe această temă, în ceea ce mă priveşte, vă prezint următoarele considerente:
Tot ce afirmă St.Hawking este de mare însemnătate pentru mine, deoarece aserţiunile emană de la un savant de notorietate, cu reputaţie, care a dat omenirii multă "ştiinţă" necontestată şi care a contribuit hotărâtor în sec XX şi XXI la evoluţia fizicii, a astrofizicii îndeosebi. Opiniile sale sunt un îndreptar preţios în aprecierea a ceea ce este posibil şi demn de a fi crezut şi ce nu poate fi luat în considerare ca neavând o bază ştiinţifică. Referitor la caracterul periculos al civilizaţiilor ET, poate să aibă dreptate, poate nu. Oricum, sunt multe şanse ca, dintre civilizaţiile avansate din univers, să fie şi din cele ostile pământenilor.
Ceea ce reţin din susţinerile lui făcute publice de-a-lungul timpului ( deci nu numai o dată!) este posibilitatea existenţei extratereştrilor în universul nostru.
În aceast spectru al discuţiilor, amintesc că In cadrul conferintei organizată cu ocazia aniversarii a 50 de ani de existenta NASA, profesorul Stephen Hawking a facut o declaratie care a trezit curiozitatea auditorilor. La intrebarea “Suntem singuri in spatiu?”, acesta a dat un raspuns rapid: “Probabil ca nu”.
Profesorul Hawking a declarat ca viata in univers este posibila. “Exista o posibilitate destul de mare sa gasim viata simpla pe alte planete, insa viata inteligenta este cu siguranta o raritate.”
Cele afirmate de St. Hawking îmi resuscită interesul şi ... pentru rememorarea unor argumente şi a dovezilor privind existenţa extratereştrilor ca şi a prezenţei lor pe Pământ. Dintre aceste argumente şi dovezi menţionez:
a. surse paraistorice cum sunt
- miturile;
- simbolurile;
- calendarele criptice (rituale) egiptean, asirian, indian şi mayas
b. mitologia greacă şi romană, legendele, miturile consemnate în scrierile anticilor
c. monumente de literatură, artă, geografie şi teologie
d. dovezi materiale; printre altele, sunt marile enigme ale civilizaţiei omenirii
cum sunt:
- piramidele;
- construcţiile uriaşe de tip „bază spaţială” din deşertul peruan;
- terasa de la Baalbek ( munţii Antiliban);
- desenele rupestre în care apar vehiculele spaţiale nepământene (Ellora – India), pe vase străvechi de bronz (provincia chineză Yuaman şi din San Salvador, în descrierile din Ramayana – India, în picturile icoanelor din Biserica lui Bucur, biserica Sfântul Spiridon din Bucureşti şi Biserica Domnească din Târgovişte, în mânăstiri din Iugoslavia, în picturile din Catedrala Gotică din Cuenca (Spania), în tablouri ale pictorilor celebri cum sunt: Filipo Lippi din secolul XV, pictorul veneţian Carlo Crivelli din secolul XV, pictorul flamand Bert De Gelder din sec. XVIII, aflat sub îndrumarea artistică a lui Rembrandt.; desenele rupestre din peşterile de la Tassili (Sahara) , din grota Altamira (Spania) a căror vechime este de 20,000 de ani;
- marile statui din Insula Paştelui;
- figurile colosale de la Cambridge (Anglia) dispuse ca un marcaj special de semnalizare aero care nu se pot vedea plastic decât de la foarte mare înălţime;
- Coloana din Kutub aflată în curtea templului mare din Delhi (India), veche de 4000 ani, făcută din piese de fier sudate desăvârşit . Până în prezent coloana nu prezintă nici o urmă de alterare sau ruginire, rămânând tot timpul inoxidabilă;
- Poarta Soarelui, monolitul de 9 tone şi înalt de 3 metri de lângă Tiahuanaco (Oraşul Morţilor) – lângă lacul Titicaca - din Peru;
- Drumurile incaşe de pe platoul peruvian Nazga din Peru situat pe un înalt pisc andin, care nu duc nicăieri, sfârşindu-se toate, brusc, pe buza prăpastiei.
Mai adaug la aceste argumente şi apariţia spontană a civilizaţiilor sumeriană şi egipteană, „civilizaţii fără copilărie” cu un nivel istoric superior; Civilizaţia / cultura Masma civilizaţie /cultură de tip atlant. Există vechi legende mexicane care vorbesc de civilizaţia hyperboreenilor Se vorbeşte şi de lemurieni care trăiau într-un continent situat în Oceanul indian, precum şi de existenţa unei civilizaţii străvechi antarctice.
În ceea ce priveşte fenomenul Obiectelor Zburătoare Neidentificate (OZN), care s-ar putea constitui ca argument al vizitelor efectuate de ET pe Terra, nu sunt fan al acestor OZN-uri, cu atât mai puţin al declaraţiilor făcute de „martorii oculari”.
Apreciez că poziţia lui St.Hawking despre ET face un pic mai credibile şi susţinerile atât ale lui Sitkin în cartea sa "A 12 planetă" cât şi ale lui Renato Zamfir în cartea „Ipoteza paleoastronautică-Terra incognita” în sensul că ar fi existat intervenţii ale extratereştrilor în evoluţia umanităţii.
În susţinerea ipotezei că ET au fost pe Pământ şi că ei au transmis oamenilor din acele timpuri multe din cunoştiinţele lor ( mult superioare chiar unor cunoştinţe ale ştiinţei contemporane), menţionez că:
- Sitkin arată că în tăbliţele de scris sumeriene există relatări privind sistemul nostru solar, modul cum acesta s-a format şi a evoluat precum şi despre evoluţia omului pe pământ. „Harta stelelor VA/243” de la muzeul Pergamon din Berlin reprezintă sistemul nostru solar aşa cum este cunoscut astăzi (deci inclusiv cu planetele Uranus, Neptun şi Pluto) şi a fost reprezentată la scară pe cilindrii de argilă de către astronomii din antichitate.
- O tăbliţă sumeriană aflată în Muzeul oraşului Berlin (VAT.7847) începe lista zodiacală cu zodia Leului – ceea ce duce înapoi editarea calendarului în jurul anului 10.000 î. Ch. ceea ce demonstrează că cel puţin un calendar sumerian a fost întocmit pornind de la poziţia astrelor din jurul anului 11.000 î. Ch. – când omul de abia începuse să are pământul ! deci sumerienii cunoşteau procesul de p r e c e s i e respectiv aveau cunoştinţe despre Marele An care are 25.920 de ani tereştri.
- Pe un sigiliu acodian din mileniul III î. Ch. este reprezentarea sistemului nostru solar cu 12 planete, deci inclusiv cu planetele pe care ştiinţa umană le-a descoperit în sec XVIII – XIX d. Ch., cu Luna ca planetă, dar şi cu planeta lui Marduk de pe care au venit nifilimii pe Pământ. Este evident că sumerienii nu aveau cum să cunoască singuri aceste adevăruri, după cum este sigur că multe din aceste cunoştinţe le erau inutile dar erau vitale pentru nefilimi care călătoreau între astre – erau astronauţi!
Desigur că, dacă interesează acest subiect, se pot dezvolta argumente în sprijinul ipotezelor al cărui susţinător sunt, cu eventuale trimiteri la materiale anterior postate sau lucrări / cărţi scrise de autori reputaţi dar şi argumente împotrivă. Deasemeni despre argumentele pro şi contra OZN-urilor. M-ar bucura dacă dintre cei ce îmi fac onoarea să citească articolele de pe blog, ar fi amatori să contribuie la aceastp dezbatere prin articole sau comentarii.
Sorin 302