duminică, 21 decembrie 2008

A P A - calităţi şi reacţii la stimuli.


APA – maestru receptor de sunete respectiv de vibraţii[1].

Profesor Masaru Emoto are titlul academic de doctor în medicina alternativă. Cartea Mesaje ascunse în apă apărută mai întâi în Japonia – ţara de origine a autorului cărţii – s-a vândut în toată lumea în peste jumătate de milion de exemplare.

Masaru Emoto şi-a prezentat rezultatele cercetărilor sale în zeci de simpozioane, seminarii, prelegeri, prezentări şi conferinţe desfăşurate în numeroase oraşe ale lumii şi în prezenţa şi cu participarea a numeroşi oameni de ştiinţă.


Cristale de apă expusă la sentimente pozitive.

Ipotezele experimentărilor.
  • Corpul uman este alcătuit din apă în proporţie de:
    - 90% la naştere;
    - 70% ca adult;
    - 50% la bătrâneţe.
  • Dacă pierdem 50 de procente din apa corpului, nu ne putem menţine în viaţă. Se poate spune că apa este o forţă a vieţii. Apa purtată de sânge este mijlocul prin care hrana ne circulă prin corp,reprezintă mijlocul de transport al energiei prin tot organismul. Astăzi, recunoscându-i-se calităţile terapeutice, se foloseşte chiar şi în tratarea unor boli.
  • Printre altele, homeopatia este unul din domeniile în care este recunoscută valoarea apei. Apa păstrează caracteristicile substanţei nocive şi constituie medicamentul împotriva otrăvirii cu substanţe toxice.
  • Homeopatia afirmă că eficienţa creşte cu mărimea gradului de diluare, adică, pe cât de concentrată este otrava din corp pe atât trebuie mărită proporţia diluării.

  • De unde concluzia că apa are capacitatea de a copia şi memora informaţii.

  • Altfel spus, pe tot parcursul vieţii existăm mai ales ca fiind apă.

  • Drept consecinţă, pentru a avea o viaţă sănătoasă – şi fericită – trebuie să purifice apa.

Acestea sunt câteva constatări de la care a pornit Masaru Emoto să facă experimente şi să constate impresionante proprietăţi şi calităţi ale apei, unele necunoscute până la cercetările/experimentele efectuate de echipa sa.


Esenţa acestor descoperiri este faptul că fotografiile efectuate în condiţii speciale arată modificări substanţiale în compoziţia cristalografică a apei în funcţie de sentimente. Manifestate prin gândire, atitudine, în scris, spuse.

Cristale formate în apa care a fost expusă cuvântului "mulţumesc" în mai multe limbi.



În apa care care a fost expusă unor cuvinte precum "mă faci să sufăr", "prostule","am să te omor", (stânga imaginii) nu se formează cristale.

Cristale formate în apa care a fost expusă la cuvântul "înger" (dreapta imaginii)


Teoria mecanicii cuantice postulează că materia este vibraţie.

La nivel micro, subatomic, materia este formată din particule şi unde. Fiecărei substanţe îi corespunde un set specific de frecvenţe vibraţionale. Oamenii pot vedea obiecte însă nu pot vedea vibraţii. Fiecare individ are o frecvenţă unică iar fiecare din noi are capacitatea senzorială de a simţi vibraţiile celorlalţi. Prof. Masaru Emoto susţine că acelaşi principiu se aplică şi obiectelor, locurilor, diferitelor fenomene.


În revista americană de ştiinţă 21st Century Science and Technology – ediţia martie-aprilie1989, Warren J. Hamerman scie că materia organică care alcătuieşte corpul uman produce o frecvenţă care poate fi reprezentată prin sunet la aproximativ 42 de octave deasupra lui do de mijloc (ce are o frecvenţă de cca 262 Hz); astfel sunetul corpului uman ar fi de cca 570 de trilioane de Hz.
Deci toate lucrurile se află în vibraţie şi fiecare vibrează la propria frecvenţă şi în acest fel emite sunete.
„Lumea naturală este, intr-adevăr bine gândită – totul se află în echilibru. Iar atunci când un sunet este produs, întotdeauna există un maestru receptor care să-l asculte: apa”.... „Întregul univers se află într-o stare de vibra-ie şi fiecare obiect îşi produce propria frecvenţă, care este unică.Tot ce am de spus în această carte se bazează pe acest fapt. Anii de cercetare a apei m-au învăţat că acesta este principiul fundamental al Universului... Existenţa înseamnă vibraţie” afirmă Masaru Emoto.
Se poate presupune că , atunci când se formează un cristal întreg şi perfect geometric,apa este în armonie cu natura şi cu viaţa. Nu se formează cristale în apa poluată prin ignorarea legilor naturii; când apa îngheaţă, se formează o formă hexagonală stabilă şi deci un cristal de apă vizibil; dar când în apă se găsesc informaţii ce sunt în conflict cu natura se formează un cristal incomplet.
Sunetele/vibraţiile intră în rezonanţă(lucru uşor demonstrat în muzică) inclusiv în relaţiile interumane. Oamenii care se simpatizează, se iubesc, emit sunete/vibraţii pe frecvenţe care asigură o armonie / rezonanţă a lor. Invers, antipatia, ura.

Experimentele.


Experimentele s-au realizat cu cristale de ghiaţă la temperatura de minus 20°C şi cu folosirea apei naturale. Apa naturală provenită din diferite surse – izvoare naturale, râuri subterane, gheţari sau cursuri superioare ale unor râuri - produce cristale de diverse forme şi structuri, în funcţie de locul de unde provine. Apa de robinet, de exemplu, nu produce cristale întrucât este profund alterată de clorul cu care este tratată.

Echipa prof. Masaru Emoto a făcut fotografii, în condiţiile arătate, cu apă naturală în două situaţii:
- Cristalele ce alcătuiau apa-martor au fost fotografiate şi acestea au constituit fotografii-martor;
- Aceeaşi apă, pusă în diferite recipiente a fost expusă unor teste: verbale, scrise, gânduri, muzică, sunete. Au fost fotografiate cristalele de ghiaţă după testele făcute;
- S-au făcut analize cristalografice cu apa naturală provenită din diverse surse nepoluate: izvoare, lacuri şi râuri şi s-a constatat că se formează cristale complete, diferite de la o sursă la alta.
Fotografiile cristalelor de apă obţinute după efectuarea testelor au fost comparate cu fotografiile-martor. Rezultatele au fost remarcabile, modificarea cristalografică a apei fiind mai mult decât evidentă, spectaculoasă chiar. Mai mult, apa a reacţionat diferit în cazul expunerii la gînduri bune/gânduri rele, muzică simfonică/havy metal, sunete stridente/sunete molcome, înscrisuri ce conţineau cuvinte de apreciere pozitivă/înscrisuri cu injurii, etc.

Calităţile şi reacţiile la stimuli ale apei.


Printre calităţile apei, spre deosebire de alte substanţe, Masaru Emoto enumeră:

- Apa are cea mai mare greutate/densitate la 4°C, motiv pentru care gheaţa pluteşte deasupra apei; aceasta, spre deosebire de alte substanţe care, trecând de la starea lichidă la cea solidă, le creşte densitatea moleculelor şi devin mai grele în stare solidă. Asta face că, oricât de mică este temperatura apei la suprafaţa unui lac, la fundul acestuia temperatura este constantă în jurul a 4°C ceea ce face posibilă viaţa. Aşa s-a putut păstra viaţa de-a-lungul milioanelor de ani de pe Terra.

- Apa are capacitatea unică de a dizolva alte substanţe şi de a le purta cu sine. Această capacitate a apei crează un fel de „supă a vieţii” care aprovizionează oceanele cu substanţele hrănitoare necesare vieţii; ea a devenit locul de naştere al tuturor vieţuitoarelor de pe Pământ.

Masaru Emoto subliniază că unii oameni de ştiinţă – cum ar fi Louis Frank de la Universitatea din Iowa - sugerează faptul că apa a ajuns pe Terra sub forma unor gheţari veniţi din spaţiu ( mici comete de peste 100 de tone într-o frecvenţă de douăzeci pe minut, acum 40 miliarde de ani), fenomen ce continuă şi azi. În urmă cu câţiva ani, NASA şi Universitatea din Hawai au publicat un anunţ care relata că teoria prof. Frank este veridică. Mulţi savanţi nu iau în considerare această teorie care, acceptată, ar determina moificarea radicală a multor teorii ştiinţifice ce tratează viaţa pe Pământ şi a originii omului, inclusiv teoria evoluţionistă a lui Darwin. Originea extraterestră a apei ar putea justifica de ce apa, în stare solidă - gheaţă – este mai uşoară de cât în stare solidă, spre deosebire de toate celelalte substanţe.

Mecanica cuantică, anumite teorii psihologice (cum e teoria lui Jung) şi ingineria genetică arată că există şi altă lume decât cea pe care o cunoaştem. Cunoscutul teoretician de cuantică David Bohm numeşte lumea accesibilă simţurilor noastre „ordinea explicită”, iar firea dinăuntru „ordinea implicită” Concepţia sa este că tot ce există în ordinea explicită a fost cuprins în ordinea implicită şi că fiecare element al ordinii explicite conţine toate informaţiile din ordinea implicită. Altfel spus, în fiecare celulă a unui individ se găsesc informaţiile din şi despre univers. Masaru Emoto dezvoltă această teorie susţinând că apa conţine aceste informaţii şi că, studiind reacţiile apei la diverse „agresiuni” şi/sau acţiuni pozitive, este necesar să învăţăm comportamentul adecvat pentru realizarea condiţiilor de desfăşurare a vieţii în cele mai bune condiţii. Ceea ce, în mare măsură, nu facem.

Reacţiile apei sunt la tot felul de acţiuni asupra ei. În sinteză, acestea ar fi:

- Apa căreia i se spune sau scrie "iubire şi recunoştiinţă" formează cele mai frumoase cristale:



- În apa naturală, indiferent de unde a provenit, s-au format cristale întregi;




- Apa de robinet din Tokyo nu a format nici un singur cristal întreg, pentru că ea conţine o doză de clor care distruge complet structura apei naturale;




- Muzica clasică, simfonică are ca rezultat cristale bine formate, frumoase, delicate, elegante;




- Muzica havy-metal determină formarea de cristale diforme şi fragmentate (dreapta imaginii):




- La apa impură dintr-un lac - care prezintă o structură amorfă, cu cristale deformate– după ce s-au făcut rugăciuni budiste tămăduitoare, cristalele formate sunt întregi, bine conturate, par „ca o lumină ce srăluceşte din galaxie”.



După aceste operaţii la fiecare din aceşti recipienţi apa şi-a schimbat structura cristalografică, devenind mai pură, mai curată, cu o structură diferită de cea iniţială a moleculelor, fie şi numai datorită manifestării unei intenţii – de mulţumire, de pildă (exemple sunt în fotografiile de mai sus). S-a demonstrat că şi materia – apa, în cazul experimentului – reacţionează la gânduri, la intenţii, la manifestări spirituale, nu numai fiinţele, plantele.
Se demonstrează astfel că gândul sau intenţia sunt forţa motrice a acestor fenomene de modificare a structurii materiei.

* * *


Această recenzie am făcut-o referindu-mă strict la cele relatate despre apă. Cartea conţine însă şi un număr de patru capitole din cele şapte – cu inclusiv prolog şi epilog – privind atitudinile şi gândurile omului, sentimentele sale precum şi modul cum omul poate influenţa în bine realitatea îndeosebi prin sentimente şi atitudini pozitive de iubire şi recunoştiinţă.
În cele patru capitole dedicate iubirii şi recunoştiinţei autorul dezvoltă teoria că în apa nepoluată se constată armonie şi echilibru şi că atunci când apa este ţinta unor atitudini, sentimente, acţiuni pozitive, de dragoste, de admiraţie - apa respectivă rezonează cu acestea prin creierea de cristale întregi şi de diferite forme. În aceste capitole autorul dezvoltă o pledoarie – argumentată – pentru adoptarea de fiecare din noi a unor atitudini permanent pozitive, de înţelegere, conciliere, de dragoste şi respect pentru semeni şi natură.
Recenzia de mai jos are menirea să vă trezească interesul asupra calităţilor şi rolului pe care apa le are în derularea viului, a vieţii pe Pământ şi, mai ales, să vă determine să citiţi cartea
[2].
Am căutat să reproduc 2-3 imagini ale cristalelor de ghiaţă fotografiate de Masaru Emoto şi echipa sa însă imaginile nici pe departe nu pot reproduce pe cele din carte. Pentru a înţelege mai bine fenomenele şi teoria descrise de autor, trebuie să vedeţi fotografiile originale aflate în carte.

Cele scrise în aceste capitole fac referire la constatările ştiinţifice contemporane dar şi la tradiţii ale diferitelor popoare, legătura pe care autorul o face între adevărurile ştiinţifice şi teoriile sale privind sentimentele mi se par a fi un pic forţate şi, oricum, nu au acurateţea unor riguroase concluzii de cercetare ştiinţifică. Din acest motiv subscriu şi eu sublinierii făcute în pagina „Despre autor”: „Masaru Emoto a întreprins cercetările asupra apei de pe întreaga planetă, nu atât ca cercetător ştiinţific ci mai de grabă ca liber cugetător
.”

S. Achimescu
decembrie 2008


[1] Recenzia cărţii „Mesajele ascunse din apă”- Masaru Emoto; ed Adevăr divin, Braşov, 2006 ISBN (10) 973-87595-3-6
[2] Detalii la http://www.divin.ro/; contact@divin.ro sau comenzi@divin.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

Recenzia articolului este, dupa parerea mea, deosebit de pertinenta si, prin aceasta, concludenta. Multumesc pentru atentionare prin e-mail, mai ales ca de data aceasta am rusit s-o primesc cu litere latine!..

A propos de aceasta: Se zice ca apa de robinet aici la Viena este de o calitate deosebita (unica in Europa?!) Este adusa direct prin aquaduct de pe "Muntele de Zapada", la o distanta de cca. 110 km, este intr-adevar foarte buna la gust si chiar in perioada cea mai calduroasa a anului, la o temperatura de frigider, cca. 8°C.
(Asa se zice pe aici! Se non è vero, è ben' trovato...)
In ce ma priveste, sunt de parerea epigramistului:

Bun e vinul, bun pelinul,
Dar cand dau de apa rece
Las pelinul si beau vinul!

Dragos

Ciprian Toanca spunea...

Va recomand sa urmariti acest documentar : http://video.google.com/videoplay?docid=-2933349021550318008&hl=ro