luni, 5 martie 2018

OPINII SI REFLECTII PRIVIND MOCIRLA SI SARACIA IN CARE TRAIM II


Iată alte câteva opinii şi reflecţii privind viaţa ţări, a noastră, inclusiv preocupările „protipendadei politice”, a conducătorilor şi organelor de stat.

·                 Gabriela Firea, primarul municipiului București, face o declarație dură înainte de CExN al PSD.      Deși am avut mari dezamăgiri anterior, acum cred că parte din proiectele Capitalei vor fi rezolvate.....La ce-mi folosesc aceste funcții de președinte PSD Ilfov, președinte interimar PSD București, vicepreședinte la nivel național dacă eu, cu aceste funcții, care par importante din exterior nu reușesc să-i conving pe colegii mei din Guvern și din Parlament să privească cu obiectivitate și claritate problemele Capitalei” a afirmat Gabriela Firea.
„.....şi, din nefericire, Guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria, culmea, Guverne susţinute în Parlament de coaliţia PSD-ALDE, nu ne-au sprijinit.....” 
Gabriela Firea a menţionat că toţi cei din partid sunt vinovaţi că au recomandat la Palatul Victoria echipe „neperformante”. ...”pentru că s-au ocupat mai degrabă de strategii politice, cum să preluăm puterea în partid, pe cine să dăm la o parte şi pe cine să luăm asupra noastră.” 
Primarul Bucureștiului a mai precizat: ”Dvs. credeți că interesează pe vreun român sau pe vreun bucureștean cine sunt vicepreședinții de la PSD? Credeți că interesează pe cineva dacă noi avem două tabere, una pro și una anti Dragnea sau șapte tabere?”. 
”Pe români, ca și pe dvs., îi interesează ca să avem autostrăzi, șosele, spitale, educație de calitate. Aceste lucruri par să fie șabloane. Nu sunt! Viața oamenilor este importantă” a mai spus primarul. 
Iată problemele invocate de primarul Capitalei: 
Fuziunea Elcen – RADET: Nu numai că nu s-a realizat, anul trecut în august s-a emis de către Guvern un memorandum care mai mult a încurcat lucrurile. Deși în țară toate CET-urile au fost transferate la primării cu titlu gratuit, în București trebuie să plătim, la valoarea de evaluare, așa s-a decis anul trecut în august. De anul trecut până acum nu s-a realizat această evaluare”. 
”Sunt oameni în Ministerul Energiei care au încă poziții importante: secretari de stat, directori, consilieri, care blochează, care frânează, nu mai pot să fiu părtașă cu acest mod de lucru” a spus Gabriela Firea. Ea a adăugat că mesajul său trebuie să aibă 100% ecou în biroul lui Liviu Dragnea. 
Spitalul Metropolitan....  de luni de zile pe acest teren este pârloagă și totuși nu ajunge la noi. De vină e fostul Guvern”[mailto:https://www.dcnews.ro/cexn-psd-gabriela-firea-amenin-a-cu-demisia_582533.html]
[http://www.hotnews.ro/]

·     În contextul prezentării de către Laura Codruţa Kovesi a raportului de activitate al DNA pe anul 2017, Remus Borza i-a dat dreptate procurorul șef în ceea ce privește corupția.
„Îi dau dreptate procurorului șef al DNA. Există corupție, mai ales când e vorba de instituțiile publice, de banul public și zona de achiziții. Ca un lait motiv, de trei ori în prezentarea bilanțului, a pus pe tapet problema corupției în managementul spitalelor publice. Ce spun și eu de foarte mulți ani: e o mare gaură neagră în sistemul public de sănătate, în care aruncăm zeci de miliarde de lei în fiecare an", a declarat Remus Borza, în cadrul emisiunii „Borza Analytica", adăugând că, anul acesta, „am ajuns la 42 de miliarde de lei alocări bugetare pentru sănătate.....
....Se fură și azi, mai ales pe zona de achiziții. Se umflă prețurile la produse, echipamente și aparatură medicală, la lucrări de construcție și reabilitare, la servicii. Se cer comisioane între 5-20%. [ mailto: [https://www.dcnews.ro/salarii-sanatate-remus-borza-e-o-mare-gaura-neagra-video_582474.html] 
·              Primarul Capitalei, Gabriela Firea vorbește despre sinuciderea politică a PSD: ”În partid sunt frământări care nu au nicio motivație clară”, a spus aceasta, la Parlament...
Codrin Stefanescu: Astept ca Liviu Dragnea, camaradul meu, sa vina cu explicatii publice cu privire la prezenta sa la "chermezele" SRI
de N.O.     HotNews.ro Duminică, 4 martie 2018, 17:32 Actualitate | Politic
Ţara piere şi baba se piaptănă!!
E de râsu’plânsu’ ce „probleme majore” preocupă şi are de „rezolvat” PSD-ul [la guvernare!?!] acum când, de ex.:
- Fonduri europene –ioc
- autostrăzi – ioc sunt zero km construiţi şi 20 km surpaţi
- legile salarizării şi ale pensiilor – e un haloimăs
- partidul socialist european nu vrea să ştie de actuala conducere PSD
- măsuri fiscale mereu modificate
  - ş.a.m.d

·       Mascații, descinderi la palatul lui Leo de la Strehaia
Ema Apostu / 05 Martie 2018 / 10:59 
 Leo de la Strehaia, retinut de politie  - mailto:www.hotnews.ro/stiri-esential

Mascaţii au descins luni dimineață în casa lui Leo de la Strehaia, într-un dosar de furt din locuințe și înșelăciune, informează B1 TV. Leo de la Strehaia ar fi indius în eroare o altă persoană căreia i-a oferit spre vânzare o statuie despre care se presupunea că ar fi din aur. 
Prejudiciul din această cauză este estimat la aproximativ 50.000 de lei.

Daca un prejudiciu de 50.000 lei a dus la o descindere la „palatul”acestui manelist şi la reţinerea sa de poliţie, este de bun simţ întrebarea dacă Parchetul General, DNA-ul s-au sezizat şi au anchetat  sursa veniturilor, a averii - printre care şi un palat – a acestui manelist, un obscur şi insignifiant (dar foarte bogat, cu o avere a cărei origini ar fi cercetat!) personaj de la marginea societăţii , analfabet funcţional, semidoct notoriu, dar cu mare priză la publicul ’’ larg’’, promovat cu obstinaţie de TV de .... ştiri. Şi care or fi rezultatelor cercetărilor procurorilor?

Faţă de o asemenea viaţă social-economică-politică ce aminteşte de spectacole de bâlci, SĂ NU-ŢI IEI LUMEA-N CAP?

Nota: textele cu fonturi albastre îmi aparţin
Sorin302

Un comentariu:

Anonim spunea...

Gabriela Firea este o arivista preocupata cel mai mult de propria imagine.Cand a crezut ca Dragnea nu mai este pe val a incercat o rasucire dar ieri, vazand cum merg lucrurile in CEX, si-a revenit....
A fost penibila cu campania din scoli in care de fapt ea a popularizat un fake "Balena albastra", impreuna cu ministreasa-secretara de la interne.....
A fost inconstienta cu suspendarea cursurilor pentru scoli si gradinite pentru o ninsoare obisnuita fara sa se gandeasca ce fac parintii care lucreaza si nu au cu cine lasa copiii.
Daca era atat de grijulie mai bine se preocupa de o dezapezire serioasa si la timp sau cumpara cele cateva sute de autobuze RATB promise ca sa-ti poti lasa masina acasa !
Guvernele au sfatuit-o sa dea bani cu nemiluita pe spectacole indoielnice, pe sponsorizari pentru biciclete, pe kitscuri-ornamente scumpe si altele ?
Guvernele au obligat-o sa aloce bani cu lopata pentru biserici si pentru Catedrala lui Daniel ?
Guvernele au indemnat-o sa nu investeasca nici un ban IN 2 ANI DE ZILE, in infrastructura Bucurestiului, piste pentru biciclete, parcari, scoli si gradinite noi asa cum a promis in campanie ?
In schimb partidul a fost rasplatit cu infiintarea a 22 de Companii ale Primariei(!) prin care sa sifoneze banii, in mod netransparent, si in care sa-si angajeze acolitii si apropiatii din Voluntari sau din PSD (coafeze-consilieri sau antrenori fitness directori).

Vedeti din cate unghiuri poate fi judecata o persoana ?
Depinde cum VREM sa o vedem.
Si ce informatii media frecventam.

In rest aveti dreptate : o clica nesatula.

MM