duminică, 4 martie 2018

OPINII SI REFLECTII PRIVIND MOCIRLA SI SARACIA IN CARE TRAIM




Ø  Suntem “fericitii” traitori ai mizeriei şi sărăciei profunde /  din  tara noastra in toate domeniile : de la lipsa infrastructurii in transporturi, sanatate, educatie la lipsa de moralitate şi profesionalism/onestitate a tuturor celor « alesi ‘’ in fruntea tarii ; ei mai au o ‘’calitate’’- sunt şi...săraci cu duhul !!
   Tara noastră e într- o prapastie adâncă socială, economică, materială  şi sărăcie intelectuală şi de inteligenţă  mai evident decât în orice ţară din Europa, chiar din lume. dacă ne-am referi la comparaţia cu Botswana:
’’Romania se claseaza pe locul 68 in topul realizat de Global Finance, cu un PIB de 12.131 de dolari pe cap de locuitor. Tara noastra e mai saraca decat Botswana şi Panama’’ [mailto:https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/romania-mai-saraca-decat-botswana-topul-celor-mai-bogate-tari-din-lume.html]

Ø   Toate aceste caracteristici ’’mocirloase’’ ale României de azi, ale naţiei române, s-au dezvoltat, au ’’înflorit’’ datorită şi prin ’’efortul’’  lui Băsescu, acest autocrat iresponsabil şi venal care timp de 10 ani a diriguit ţara după ‚’’p o h t a’’ lui, ajutat şi stimulat de camarila pe care  şi-a creiat-o.
Băsescu este bine caracterizat sintetic în editorialul aflat la adresa mailto:http://www.catavencii.ro/editorial/popor-mic-statui-putine/  din care reproduc un extras:
Cazul justițiarului Băsescu
Cazul justițiarului Băsescu, ridicat pe coama valului popular prin jonglerii cu vorbele și cu epoleții, a fost uitat, dar dîra lui plină de învățăminte, lăsată pe marea de eșecuri, arată ca siajul petrolierului „Biruința”. Băsescu s-a infiltrat în sufletele oamenilor promițînd capete și trageri în țeapă, în Piața Victoriei, iar acest mesaj războinic și mîntuitor a ajuns, în cîțiva ani, un fel de epidemie morală fără tratament. Epidemia se propagă și azi, lovește și azi în același mod haotic și irațional, iar oamenii cad secerați și adoptă, renunțînd la logică, toate simptomele urii.
Cazul Băsescu sună astfel: un om care a făcut să dispară din patrimoniul unui stat o flotă comercială cu peste trei sute de vase, un om care a avut, prin acțiunile, deciziile și declarațiile sale, cea mai importantă contribuție la lipsa României de autostrăzi, un om care a construit un instrument de putere personal, ilegal și paralel cu democrația, alcătuit din generali, procurori și judecători, un om care a beneficiat în două rînduri de falsificarea alegerilor prezidențiale, ei bine, acest om a primit de la poporul român două mandate de președinte. Rîd și curcile cînd parchetele anunță că i s-au prescris dosarele clare Cășuneanu și Mihăileanu, așa cum au rîs, laolaltă cu Daniel Morar, atunci cînd i s-a prescris dosarul „Flota”. Cu toate astea, Băsescu e în continuare iubit și ocolit de pedeapsă, fiindcă oamenii înceți la minte sînt conservatori.
Si aceasta dejectie a romanilor are tupeul sa-si dea parerea cum e bine sa se procedeze in Romania acum, dupa cei 10 ani de dezastru provocat de „despotul” Basescu:
 „Guvernul Dăncilă seamănă cu un guvern de tară subdezvoltată’’.

Ø     I-a scăpat Grupului de la Vișegrad formarea noului guvern de la București, evenimentul ne-a rămas doar nouă. Singuri la marginea noii Europe, nepomeniți în calculele continentale, ocoliți de strategiile statelor lucide, suficienți și țanțoși în alegerile pe care le facem, ne bucurăm azi de exclusivitatea de a ne citi viitorul în gramatica șchioapă a cabinetului Dăncilă și în biografia comică a noilor miniștri [ mailto:http://www.catavencii.ro/editorial/viorica-si-infernul/]
       ’’Dacă PSD va avea inspiraţia să reziste obişnuinţei de a fi prost, există        o speranţă. Dacă nu, mai vedem în iulie, la guvernul următor’’ [Doru Buşcu – Viorica şi infernul -mailto:http://www.catavencii.ro/editorial/viorica-si-infernul/] 

Ø     Cazul Kövesi sună astfel: un om care a ajuns în funcția de șef DNA în pofida avizului negativ dat de CSM (forul desemnat de Constituție să garanteze independența Justiției), un om care a fost numit printr-o tîrguială politică sinistră,

   Tara este asa pentru ca romanii au fost determinaţi sute de ani (cu precădere din ultimii 28 de ani) de conducători ţării - fie că au fost străini, ocupanţi sau băştinaşi - să devină  mai ales p r o ş t i,   i n c u l ţ i  /  s e m i d o c ţ i, dar şi lenesi/ puturosi, pasivi, uituci, nepăsători, fără idealuri, cârcotaşi, invidioşi, nesimţiţi, inepţi, iar majoritatea dintre noi îndobitociţi ca..... asistaţi social, ’’beneficiari’’ de .... pomeni electorale sau pupători de moaşte-habotnici  !!?!!

Nota: textele scrise cu fonturi albastre imi apartin.
Sorin302

2 comentarii:

Unknown spunea...

Asa cum concluzionati, tara asta a avut de-a face cu multe scursuri politice.
Si, intr-adevar, in ultimii 28 de ani ne-au condus niste personaje avide de putere, de inavutire ilicita, de hoti si vanzatori de neam. Iar in spatele lor se afla o cohorta de baroni locali, afaceristi romani si straini verosi, interesele unor tari ca Ungaria sau Rusia ostile Romaniei.
Iar marionetele lor sunt, voit sau nu, politicieni neaosi.
Basescu, Nastase, Dragnea,etc sunt doar o picatura in cancerul generalizat si ei se caracterizeaza prin lacomie si lipsa de scrupule. Ca sa-si salveze pielea si averile uriase sunt capabili de orice . Dar cel mai odios personaj, vanzatorul si artizanul marilor instrainari si privatizari frauduloase,este vesnicul vanzator de neam CACP Tariceanu demnul reprezentant al unor interese straine.
Sub morga de "domn" ascunde cea mai feroce nemernicie.
Sa nu-i plangem pe hoti ca sunt in vizorul DNA si al justitiei !
Sa nu cadem sub uriasa manipulare a televiziunilor asociate inculpatilor si sponsorizate de PSD care prezinta lucrurile denaturat, tendentios.
Cum sa am ca sursa de informare posturi Tv ale unor infractori notorii ? Voiculescu, Ghita, Vantu...ce sunt ei decat niste spoliatori fara constiinta ? Ale cui interese si actiuni reprezinta ei?
Ei au dreptul sa denigreze Justitia, serviciile si toate institutiile statului prin marionetele lor invitate in studio si sa se erijeje in deontologi ?
Mi-e sila de toti : de la Basescu- pe care intr-o vreme l-am crezut, eu insami fiind manipulata,de la Nastase care si-a itit din nou capul si isi da cu parerea si pana la sleahta asta actuala.
VAI NOUA !!!
MM

exact spunea...

Ca lumina zilei: ROMÂNIA NU ARE CONSTITUȚIE!!!
Lipsa unei Legi fundamentale cu articole care să nu se contrazică, cu un conținut coerent, concis și cuprinzător, fără ca autoritățile să fie subordonate unei *clase politice* străină de CLASA POPORULUI ROMÂN, etc... a permis producerea mocirlei despre care afirmați aici.
Aleșii sunt IMPOSTORI pentru că fraudele electorale sunt acoperite cu acte în regulă și pentru că nu există o Lege electorală prin care să fie apărată DEMOCRAȚIA. Trăim în dictatura celor mai crunte și viclene opresiuni; este imposibilă orice tentativă de acțiune pentru o DEMOCRAȚIE FUNCȚIONALĂ. Am cunoscut mai multe Comitete de Inițiativă ale MCC înființată în anul 2013 (Mișcarea pentru Constituția Cetățenilor) și promovarea publică a Proiectului nu a fost posibilă datorită TVR și ale celorlalte tv-uri de știri. Deci, există CENZURĂ asupra opiniei și există încălcări flagrante asupra DREPTURILOR ȘI LIBERTĂȚILOR omului și ale organizațiilor cu tendințe incoruptibile. ADEVĂRUL E ASCUNS ȘI-I TRANSFORMAT în MINCIUNĂ.