sâmbătă, 6 mai 2017

Addendum la materialul „Astrofizicianul STEPHEN HAWKING: AVERTISMENTE ŞOCANTE....” postat anterior pe blog.

Avertismentul lui Stephen Hawking: Oamenii trebuie sa paraseasca Pamantul in mai putin de un secol
Stephen Hawking a oferit o imagine inspaimantatoare populatiei de pe Terra: daca oamenii nu vor reusi sa colonizeze planeta Marte in urmatorul secol, vor fi martori la sfarsitul Pamantului, relateaza Fox News.
Daca anul trecut sustinea ca omenirea mai are 1.000 de ani de trait pe Terra, omul de stiinta a inaintat recent scenariul ca am mai avea la dispozitie 100 ani pana cand vom fi nevoiti sa parasim planeta din cauza suprapopularii, a schimbarilor climatice, a bolilor si a inteligentei artificiale, relateaza Fox News.
Cu toate astea, ar fi o decizie pripita ca oamenii sa se pregateasca deja de plecare. Stephen Hawking analizeaza in emisiunea BBC Expedition New Earth noi metode stiintifice si tehnologice pentru ca viata sa poata fi sustinuta in spatiu. BBC sustine ca ideile lui Stephen Hawking sunt mai aproape de a fi realizate decat se crede.
Miliardarul Elon Musk de la SpaceX planuieste deja sa trimita oameni pe Marte in urmatorul deceniu. SpaceX va construi o racheta uriasa si o capsula spatiala ce vor fi capabile sa transporte un numar mare de persoane, echipamente si carburant pe Marte, cu scopul de a infiinta colonii umane pe aceasta planeta.
Vorbind despre viziunea sa referitoare la infiintarea unei colonii umane de amploare pe Marte si despre posibilitatea de ”terraformare” a Planetei Rosii miliardarul american considera ca una dintre problemele-cheie ale acestui proces va consta in mentinerea la un nivel scazut a pretului calatoriei Terra-Marte, pentru a atrage cat mai multi clienti.


Sursa: Fox News, Data publicarii: 5 Mai 2017
****
· Ceea ce m-a determinat sa reiterez informatii despre St.H. au fost repetatele sale avertismente despre  extinctia omenirii [ dupa cum am observat ignorate, minimalizate, sau chiar luate in deradere!] si a cauzelor care determina aceasta foarte posibila disparitie a societatii umane si care, in sinteza , cred eu, sunt : 
 -  consecinte ale evolutiei Universului  
 - datorita exclusiv actiunii omului in propriul detriment = autodistrugerea [ de care, se pare, nimanui  din conducerea acestei societati nu-i pasa!!]. 

Subiectul poate fi dezvoltat si cred c-ar cazul sa constituie tema majora  de dezbatere si.... hotarari la nivel mondial. 

Sorin302

Niciun comentariu: