duminică, 8 martie 2015

SECRETUL INTELIGENŢEI UMANE, DESCOPERIT DE SAVANŢI versus TEORIA BIOTEHNOLOGICĂ PALEOASTRONAUTICĂ.

                                                              SECRETUL INTELIGENŢEI UMANE
Creşterea spectaculoasă a inteligenţei umane, prin care omul se deosebeşte atât de mult de restul regnului animal, s-ar putea datora unei singure gene, care duce la sporirea numărului de celule dintr-o regiune-cheie a creierului, au descoperit oamenii de ştiinţă.
Capacităţile cognitive ale omului, prin care acesta se distanţează mult chiar şi de cele mai apropiate rude actuale ale sale din regnul animal – maimuţele antropoide – s-ar putea datora unei singure gene, absolut specifică oamenilor, arată un studiu recent.
                             
         
Gena a fost identificată la omul modern (Homo sapiens), la omul de Neanderthal şi la o altă specie umană dispărută, numită omul din Denisova (sau denisovan), dar nu şi la cimpanzei. 
Gena a permis dezvoltarea zonei numite neocortex, care a ajuns să conţină, la om, mult mai mulţi neuroni decât la orice altă specie, inclusiv maimuţele antropoide. 
Studiul a fost condus de Marta Florio, specialist în biologie celulară şi moleculară la Institutul Max Planck pentru studiul biologiei moleculare, celulare şi al geneticii din Dresda, Germania. Cercetatorii au descoperit că o anumită genă, numită ARHGAP11B, era puternic activată în celulele progenitoare neuronale de om… 
Comparând genoamele mai multor specii de mamifere, cercetătorii au confirmat că gena ARHGAP11B, existentă la omul actual, era prezentă şi la neaderthalieni şi denisovani, dar că ea nu există la alte mamifere, precum şoarecii şi cimpanzeii.
Această constatare sugerează că gena a apărut curând după ce ramura evolutivă a oamenilor s-a desprins de cea a cimpanzeilor şi că tocmai această genă a netezit drumul spre dezvoltarea rapidă a creierului uman.
Totuşi, această schimbare genetică probabil nu explică pe deplin inteligenţa superioară a omului modern, spun cercetătorii. Şi alte specii de oameni – precum neanderthalienii – aveau creiere mari, dar inteligenţa remarcabilă a speciei Homo sapiens ar putea fi legată mai curând de modul în care celulele creierului îşi formează şi desfiinţează conexiunile neuronale, în decursul timpului.
Rezultatele cercetărilor au fost publicate în jurnalul Science.
Surse: Fox News
              Descopera.ro


TEORIA   BIOTEHNOLOGICĂ   PALEOASTRONAUTICĂ
privind intervenţia externă în evoluţia omului.
Această teorie se bazează pe  cercetări, studii, pe cele mai recente constatări şi pe studierea interdisciplinară a micro şi macro cosmosului. Ca urmare cercetărilor efectuate, savanţii ce susţin această teorie afirmă - bazaţi şi pe date concrete - că în urmă cu 30 – 35 de mii de ani, extratereştrii au manipulat genetic oamenii neanderthalieni. Astfel, ei au efectuat operaţii biotehnologice complexe, prin substituirea unor segmente de cromozomi sau a unor părţi din genom.[1] Aceste biooperaţii au determinat ca neanderthalienii, în câteva generaţii, să ajungă la inteligenţa omului de Cro-Magnon ce a devenit, prin stabilizare biologică, subspecia Homo sapiens. Asemenea manipulări genetice s-au bazat pe faptul că  stocarea informaţiei ereditare se face în structurile genetice şi prelucrarea informaţiei se realizează în straturile corticale – rezervorul cortical.
Între subspeciile Neardenthaliensis şi cea Cro-Magnon sapiens ale speciei Homo sapiens a intervenit ingineria genetică paleoastronautică la nivel cromozomial al intelectului (cu modificări anatomice şi fiziologice) şi nu fizic, morfologic.
Despre mutaţie naturală a speciei nu poate fi vorba întrucât s-a demonstrat că acestea au o rată între limitele 0,4 – 4x10-9 per genom şi generaţie ceia ce nu poate duce la structuri noi.
Biotehnologia de manipulaţie genetică a grăbit cu milioane de ani evoluţia omenirii.
Cel mai important aspect urmărit în cadrul operaţiilor biotehnologice a fost creşterea capacităţii şi funcţionalităţii cerebrale deci a calităţii proceselor de analiză şi sinteză, altfel spus de îmbunătăţirea coeficientului de inteligenţă I.Q. ( inteligent quotient ).
            Apariţia omului de Cro-Magnon s-a făcut  înlocuind omul din subspecia neaderthaliensis în perioadele glaciare şi inter glaciare când, normal, ar fi rezistat omul mai vânjos, mai puternic.
            Pentru susţinerea teoriei modificărilor genetice prin modificarea voită a cromozomilor, se face următoarea  comparaţie: în timp ce s-au produs aceste profunde  (şi în acelaşi timp ilogice din punct de vedere al evoluţiei speciei) transformări în anatomia şi fiziologia omului în cca 15 – 20 de mii de ani – animalele de azi nu şi-au modificat aproape de loc structura anatomică comparativ cu aspectul strămoşilor de acum cca 65 – 70 de milioane de ani.

Sursa: Renato Zamfir – Ipoteza paleoastronautica (Terra incognita)

Stadiul actual al studierii „sursei”  inteligentei  umanane pune faţă in faţă  doua ipoteze care mi se par a fi de interes deosebit. Sunt doua teorii deosebite, evident, una fiind, in fond, o teorie evoluţionistă cealalta sustinand interventia voluntara a unor entitati posesoare de cunoştiinţe avansate şi de inalta tehnologie.
Ceea ce aş vrea sa subliniez şi sa supun atentiei cititorilor acestui articol este „întâlnirea”, punctele comune pe care le-am întrezărit între cele două ipoteze.
Astfel:
Cercetarea publicata recent de Foxnews repectiv revista Science concluzioneaza ca gena ce a determinat „explozia” de inteligenţa umană a fost identificată  la omul de Neanderthal  - ca  un „salt” la mijlocul evolutiei omului – fara a explica cauzele si motivele ce au determinat apariţia acestei gene.
Daca ne referim la ipoteza paleoastronautica – descrisa in mai multe articole postate pe blogul Orizonturi -  aceasta mi se pare ca ar lămuri „lacunele” de informare ale teoriei evolutioniste, fara a o contrazice; dimpotriva, mie mi se pare ca o completează şi ofera posibilitatea unei  teorii mai bine fundamentată.
            Am pus alaturi  aceste doua teorii in incercarea de a va incita,  de a va gândi si sa va exprimati referitor la „sursa” inteligentei omului si, eventual, de a va stabili optiunile fata de aceasta tema si sa va inserati  parerea pe blog.



[1] Genom = totalitatea cromozomilor care se găsesc în nucleul celulei; reprezintă zestrea ereditară a individului. Omul are 46 cromozomi yy – femeile şi 46 cromozomi xx– bărbaţii.

Niciun comentariu: