sâmbătă, 28 februarie 2015

Jaful continua nestingherit


Cum se pierde încontinuu avutia nationala

Materialul de mai jos constituie un exemplu care ilustreaza graitor cum cei ce reprezinta azi autoritatile romane se „zbat” sa se imbogateasca prin furt, delapidare, frauda si fara scrupule, cu tenacitatea si voracitatea transpartinica arhicunoscute de 25 de ani . Ei sunt complet nepasatori ca se pierde avutia nationala si ca tara devine tot mai deşertică si saraca.
Se pare ca-i degeaba toata agitatia anticoruptie. „Conducatorii”, „dregatorii” – indiferent din ce partid fac parte – au o singura ideologie:sa stoarca tara de resurse pentru a se imbogati rapid.( vezi defrisarile de paduri, retrocedarile, exploatarile miniere, de gaze petrol).
Iata mai jos un exemplu de jaf– dintre dintre zecile de mii de actiuni iresponsabile, venale si penale din care o infima parte au inceput sa fie in atentia organelor judiciare si deloc in atentia organelor financiare/ fiscale. Cazul devoalat nu am vazut sa fie mediatizata, dar este elocventa pentru stadiul de putreziciune, iresponsabilitate al autoritatilor. Cele aratate in material arata o situatie extrem de paguboasa pentru ce a mai ramas din resursele tarii romanesti.
Halal sa ne fie!
Jaful continua nestingherit.


Un tun cu totul si cu totul de aur
Şoapte dintr-o lovitura
Depozitul de pirită auriferă de la REMIN Baia Mare a fost vîndut la un preț infinitezimal unor elvețieni care vorbesc nu numai rusa, ci și dialectul local al foștilor generali de Securitate. Peste 500.000 de tone de minereu cu un procent de 11,3 grame pe tonă au fost predate în urma unei licitații la care, în afara ofertanților din Țara Cantoanelor, n-a mai avut nimeni curaj să se arate. Dacă cele cîteva lovituri de topor în zona capului executate, într-o parcare, asupra administratorului judiciar al REMIN pot fi considerate gest de intimidare, atunci se poate spune că licitația de încredințare a comorii s-a desfășurat în condiții suspecte.
SRI a informat în repetate rînduri asupra cazului REMIN, dar nici miniștrii, nici Președinția și nici parchetele n-au simțit nevoia să miște un deget. Spre comparație, la Roșia Montană se găsesc între 1,03 și 1,1 grame de aur la tona de pămînt, adică de 11 ori mai puțin. În plus, depozitul de pirită auriferă de la Baia Mare nu trebuie smuls din adîncul muntelui, ci poate fi încărcat direct în camioane, pentru că zace la suprafață, în curtea întreprinderii. Fiindcă n-a costat mai nimic, zăcămîntul a fost expediat în China cu titlu de deșeu, lăsînd cu buzele umflate nu numai forța de muncă, dar și fiscalitatea românească.
Catavencii 27 febr 2015

Niciun comentariu: