sâmbătă, 12 martie 2011

Plantele au sentimente; influenta empatica a gandului asupra plantelor.


MODUL DE MANIFESTARE AL MATERIEI VII.

Realitatea de netăgăduit  (axioma) este că regnul vegetal – deci şi plantele – sunt organisme vii.
Articolul dezvoltă subiectul dezbătut într-un precedent articol postat pe blogul  ORIZONTURI  numit „Câmpul bioenergetic. Aura” prin adăugarea unor sinteze ale descoperirilor în domeniu şi mai ales arătând contribuţia cercetării româneşti asupra comportamentului spiritual al plantelor.


Unele principii / modele / paradigme descoperite relativ recent de oamenii de ştiinţă referitoare la intercorelarea între viu şi neviu şi modul de manifestare al viului.
Enunţuri  - sinteze – generalităţi.

·         Materia vie şi nevie  care se află în jurul nostru se comportă ca nişte sisteme deschise, adică schimbă continuu  substanţă, energie şi informaţie. Universul  cunoscut de noi se caracterizează / defineşte prin interacţiunea dintre informaţie – energie - substanţă.

·         Informaţia  şi energia sunt la baza întregei lumi vii şi nevii. Prin informaţie ajungem la coerenţa universală – care de fapt este o inteligenţă. În structura tuturor celulelor este înscrisă o inteligenţă adataptivă la toate schimbările de mediu.

·         Universul are o manifestare coerentă, o modalitate de desfăşurare logică.

·         Celulele au la bază aceleaşi elemente chimice (glucoza este combustibilul lumii vii) şi depozitate sub aceiaşi formă (acidul fosforic). Celulele  şi moleculele lumii vii şi nevii ştiu comportamentul celorlalte celule. Orice celulă, indiferent de organisme, ştie ce se întâmplă cu celelalte celule.

·       Viaţa   este o proprietate a materiei, un fenomen care ascultă de  necesitatea înscrisă în chiar inima neînsufleţitului. Între materie şi viaţă există o trecere continuă; între ele există o zonă de continuitate.
     Viul rezultă dintr-o înaintare necesară a materiei.
     Diferenţa de fond dintre inert şi viu este că viul este mai bogat în informaţie decât materia inertă. Întreaga evoluţie a viului apare ca o evoluţie, în primul rând, a capacităţii sale de informare.

·      Orice formă vie – deci şi fiinţa - este răspunsul inteligent la condiţiile de mediu.  Din cercetările efectuate se arată că materia tinde să se organizeze în forme din ce în ce mai performante.

·  Fizica  cuantică demonstrează că în structura de bază a materiei, particulele sunt interconectate – deci şi fiinţele sunt interconectate între ele prin câmpul morfogenetic.


Astazi, noua paradigma in stiinta afirma clar existenta acestui camp energetic si informational, pe care este cladit universul cunoscut, inclusiv fiinta omeneasca.
“Stim, astazi, ca  atomii din care este facuta material din universal cunoscut, inclusiv plantele, corpul omenesc si creierul, nu sunt solizi, nu sunt niste particule, ci sunt mai curand niste individualizari ale unei forme de energie vibratorie.
Natura acestui univers este in mod evident energetica si informational.
Mi-am dat seama ca exista o inteligenta intrinseca a tuturor lucrurilor, a atomilor care stiu perfect cum sa se aseze si cum sa se organizeze in sisteme perfect coerente, si ca aceasta inteligenta este diferita de cea umana, bazata pe cautare-eroare-succes. Era vorba despre o inteligenta a lucrurilor considerate fara viata. Aceasta revelatie a stat la baza tuturor cercetarilor mele ulterioare care au confirmat-o. Nu sunt un mistic, sunt om de stiinta, dar nu sunt orb. (prof. dr. C-tin D. Dulcan)

Câmpurile bioenergetice sunt:
-              Caracteristice ale lumii vii
-              Baza informaţiei biologice
-              Primele care se întâlnesc în confruntarea dintre două sau mai multe organisme vii.
   Câmpul bioelectric oscilează în funcţie de factori încă nedescoperiţi, neelucidaţi.
În teoria lui Rupert Sheldrake Ph D [biolog, cercetător la universităţile Cambridge şi Hardward precum şi la Royal Society-Marea Britanie, autor a numeroase cărţi],  toate formele naturii, fie ele oameni, animale, plante, chiar şi materie anorganică, sunt controlate de câmpurile morfogenetice.

  • Oamenii de stiinta cehi Zdenek Rejdak si Karel Orbel afirmă: „omul si toate fiinţele vii posedă o energie specială care a fost ignorată până acum in Occident”.


Cercetări întreprinse asupra MODURILOR  DE  MANIFESTARE  ALE PLANTELOR.
Deşi contestate cu argumente fizice de către anumiţi cercetători, informaţiile privind latura afectivă a plantelor, publicate în lucrări de ştiinţă mai mult sau mai puţin celebre, au revoluţionat sau cel puţin răzvrătit, de-a lungul timpului, lumea botanicii. În cadrul studiului privind percepţia plantelor, privit din punctul de vedere al unui fenomen paranormal, cîţiva cercetători au ajuns la concluzia că plantele pot fi conştiente, pot simţi durere sau emoţii, şi, nu în ultimul rînd, au capacitatea de a comunica afectiv cu oamenii. 

S-au observat reacţii atât imediat înainte de acţiunile oamenilor şi animalelor de a le distruge pe ele sau pe plantele din vecinătate, cât şi numai la intenţia, gândul, de a le face rău. După cum plantele reacţionează într-un fel la apropierea omului ce are intenţia de a le distruge şi reacţionează intr-un alt fel la apropierea, chiar atingerea lor de către un om care are intenţii bune faţă de ele. Explicaţia ar putea consta în faptul că orice sentiment reprezintă un gând, iar acesta, ca orice informaţie emisă de creier, se însoţeşte concomitent de un câmp energetic. Câmpul energetic este recepţionat de plante.



  
COMUNICARE MENTALĂ. Teoria care a şocat domeniul botanicii, la jumătatea secolului al XX-lea, aparţine cercetătorului american Cleve Backster, această ipoteză nefiind însă acceptată de cercul oamenilor de ştiinţă. Cercetările sale au avut la bază principiul conform căruia plantele pot comunica “mental” cu alte forme de viaţă şi a făcut numeroase teste care au confirmat teoria sa.  Backster a continuat seria testelor  implicând şi subiecţi umani. Şase persoane au fost legate la ochi, apoi au scos fiecare dintr-o pălărie, pregătită de cercetător, cîte o foaie de hîrtie împăturită. Pe una dintre aceste foi exista comanda de a ucide una dintre cele două plante aşezate într-o cameră alătu­rată. După terminarea experimentului, Backster, care nu cunoştea “criminalul”, a studiat, tot cu ajutorul poligrafului, reacţia plantei-martoră. Spre surprinderea tutu­ror, el a reuşit să identifice persoana care a săvîrşit “crima” în urma rezultatelor oferite de instrumentul cu electrozi aplicaţi pe frunzele plantei.
Din toate experimentările făcute, savantul Cleve Backster deduce existenţa a ce numeşte „conştienţă celulară” şi emite ipoteza existenţei unei „percepţii primare” la nivel celular şi la întreaga lume vie.

Contribuţii româneşti.

 
      Doamna dr Marioara Godeanu este un distins biolog. Eminent cercetator si profesor, are studii si realizari de valoare internationala, recunoscute si premiate de mari foruri stiintifice ale lumii. Mai jos veţi găsi concluziile sale şi a echipei de cercetători ce au activat zeci de ani pentru a cerceta comportamentul plantelor, în principal al florilor. Afirmaţiile domniei sale şi rezultatele concrete ale cercetărilor au fost răsplătite cu onoruri ştiinţifice din cele mai prestigioase: la Geneva, in 1992, au luat medalia de argint pentru rezultatele obţinute cu replica piramidei lui Keops construită şi experimentată la Piteşti; tot in acelasi an, la Budapesta, li s-a dat medalia de aur pentru activitatea in ecologie, iar in 1993 au luat Marele Premiu la Salonul International de Inventica de la Nurnberg, Germania; a urmat Bruxelles, unde am luat Medalia de aur la Salonul de Inventica si Premiul special al Organizatiei Mondiale pentru Proprietatea Intelectuala.

A realizat două filme din care unul intitulat "Sensibilitatea plantelor"  - în aug 1982 -  a obţinut in Brazilia Marele Premiu la un festival de film stiintific.
Iată, mai jos, o parte din concluziile sale:


Planta care urmeaza sa fie agresata (sa i se aplice substanta toxica ucigasa) da un semnal inainte sa inceapa agresiunea impotriva ei. Pe imaginea in infrarosu apare un halou care se intensifica inainte de momentul inceperii agresiunii. literatura de specialitate afirma ca atunci cand un daunator intra intr-o padure (taietori de lemne, de pilda), padurea este deja informata de aparitia sa. In conditiile tehnologiilor moderne, aceste afirmatii sunt lesne de dovedit, prin conectarea senzorilor la un computer.


Cercetările le-a efectuat şi în  laboratorul de fonoaudiologie al Institutului de cercetări. Printre numeroasele experimentări şi rezultate,  dr Marioara Godeanu menţionează: 

Inainte de inceperea filmarilor, ne-am testat toti, ca sa vedem la care din noi plantele dau alarma cea mai mare. Ei bine, semnalul cel mai mare (aura care aparea pe ecran) aparea la mine, pentru ca eu eram programata sa tai plantele, sa le stresez, sa le provoc suferinta si dureri. Detectasera din tot grupul cine urma sa fie "tortionarul" si lucrul acesta se vede pe film. Dar apogeul acestor relatii ciudate s-a petrecut intr-una din zile, cand ne-am dat seama ca ceva nu este in regula, fiindca semnalele plantelor erau disperate, si pana sa ne dam seama, deasupra mea a explodat un bec de iod. Am realizat atunci ca anticipasera accidentul (receptionasera inainte semnalul defectiunii tehnice - incalzirea becului).

Sa stiti ca am realizat si sistemul acustic. Unul dintre cei mai buni electronisti pe care i-a avut Romania (a fost silit sa emigreze in Canada) a realizat un aparat de transformare a semnalelor din domeniul ultra-acustic, in domeniul obisnuit de frecventa. Apoi, am introdus metoda grafica de inregistrare pe potentiometre si cea de captare in infrarosu. Cand am inceput sa descifram, sa traducem semnalele respective, ne-am trezit ca aveam semnale diverse, mergand chiar pana la cele psihice, de natura sentimentala, deci psihoempatie. O modificare energetica tradusa acustic arata cum plantele tipa, plang, canta, se bucura, ba si mai mult, reactia lor la diferiti stimuli: agresiune, auditii muzicale, stari de emotie, patologie umana (semnalele respective au fost date in film). Pe de alta parte, pot sa va spun ca experimentand pe ficus sau pe opuntia (limba-soacrei) , plantele pe care le vedeti aici, in laborator, prindeam postul de radio cel mai apropiat. Dar una dintre experientele cele mai interesante a fost facuta la Peris, unde Elena Cernei, cunoscuta interpreta de opera, avea un nuc imens, foarte batran. Punand senzorii pe frunzele lui, am prins emisiunea de muzica a lui Iosif Sava, vocea lui foarte clara. Deci, nucul nu numai ca primea informatia si o retransmitea, dar avea si capacitatea de a selecta frecventa pe care primea semnalul. Si atunci, am continuat experimentele incepute cu doamna Elena Cernei, privind influenta empatica a gandului asupra plantelor. Mai intai, ea canta ariile ei preferate din Carmen sau Trubadurul, si asta le impresiona foarte tare pe plante (acul cromografului inregistra un semnal al plantelor emis la auzul vocii ei). Dupa aceea, dadeam foaia inapoi si pornea inca o data acul cromografului, in vreme ce d-na Cernei canta aceleasi arii de opera, dar doar in gand. Ei bine, semnalele obtinute erau similare. Plantele citeau gandurile! Planta se bucura de muzica pe care i-o oferiti, ba chiar si de semnalul dat prin gand......

Dr.  M. Godeanu a experimentat şi faptul că, punând mâinile deasupra unor pietre si ele incep sa emita o energie vizibila pe ecranul computerului; aceste experimente o determină să afirme pietrele sunt si ele structuri vii. Sunt supuse acelorasi legalitati ca si organismele vii si pot acumula informatie. Reteaua cristalina este vie. Cristalul este viu, el poate acumula si transmite informatie. Prin gandire si concentrare poate fi influentata incarcatura energetica a structurii cristaline pe care o au pietrele. 

Toate experimentările făcute au fost si confirmarea ideii de unitate in diversitate a lumii vii, a descoperirii prezentei in toate a spiritului, a energiei care anima orice structura vie sau chiar nevie din lumea care ne inconjoara, confirmarea identitatii modelelor la nivel micro si macro-cosmic precum şi existenta câmpului fundamental, a faptului ca toate structurile vii si nevii au un model informational şi că exista acel cineva care iti programeaza de la inceput viata.

Concluziile cercetărilor sale confirmă faptul că plantele participă la viaţa planetei mult mai profund şi mai complex decât îşi imaginează oamenii.

Surse:
- dr. Dumitru Constantin-Dulcan -  Inteligenţa materiei.  ed Eikon, 2009
- Stephen Hawking – O mai scurtă istorie a timpului, Ed Humanitas, 2007
- Hubert Reeves – Răbdare în azur – evoluţia cosmică, ed Humanitas, 1993
        - Jan van Helsing - „ Copiii mileniului trei”  ed. Antet Bucureşti, 2003
- Formula AS – interviu al   d-nei dr Marioara Godeanu luat de Rodica  Ghiban 
- blogul ORIZONTURI: http://sorin302.blogspot.com/


Niciun comentariu: