joi, 10 februarie 2011

O etapă dezastruoasă din toboganul prostiei în politica românească

O concluzie pertinentă a unei etape dezastruoase din "toboganul prostiei" în politica internă şi externă românească ce denotă incapacitatea şi incompetenţa deplorabile şi de nesuportat ale preş. Tr. Băs.

puterea gândului

De la râme la Regină
de Cristian Tudor POPESCU 10 febr 2011

"Este incorectă atitudinea miniştrilor Franţei şi Germaniei faţă de România şi nu putem tolera această abordare. Este o discriminare la adresa României. Nu putem tolera, pentru că, dacă acum stăm ca râmele, cum ne recomandă foarte mulţi - staţi, să stăm liniştiţi, că sunt marile state ale UE... Da, sunt marile state, dar cei 22 de milioane de români au dreptul la respect".

Asta spunea dl. Băsescu acum circa o lună, după ce miniştrii de Interne ai Franţei şi Germaniei anunţau că se opun aderării imediate a României la spaţiul Schengen din pricina Justiţiei chioare şi a corupţiei din ţară. Aş băga mâna-n foc că mai toţi poliţiştii şi vameşii care ori au tulit-o la timp peste arătură, ori dau acum cu subsemnatul, dădeau atunci cu halba în masă, aprobând cu răcnete de peluză neatârnarea, răţoiala suverană, degetul înfipt de preşedinte în cerul Apusului. La fel de patrioţi se vor fi dovedit şi parlamentarii pedelişti care l-au făcut acum scăpat pe colegul Păsat. Şi, pe lângă românii de meserie, au fost şi destui cetăţeni oneşti, încă aburiţi de naţionalismul ceauşist, cărora să li se umezească ochii...

Şi vine acum tot dl. preşedinte şi ne spune că el ştia de astă-vară, dintr-un raport SRI, de imensa reţea de corupţie din vămi. Deci, când "le-o zicea" lui Sarkozy şi Merkel, când ignora declaraţiile ministrului francez pentru Afaceri Europene, Wauquiez, care exprima dubii în legătură cu rezistenţa la corupţie a vameşilor români, dl. Băsescu mergea, cum a mers toată viaţa lui politică, la cacealma. A trecut o lună, s-a consumat efectul rolului "Băsescu - Ceauşescu", acum dl. preşedinte îl joacă pe Papa al Cruciadei Anticorupţie din Vămi. Spune că speră ca anchetele să nu se oprească doar la şefii de vămi, să meargă până "sus", la "Regină".

Din nou, tupeul este încremenitor.

Personajul de nivelul cel mai înalt care ar trebui să răspundă mai întâi este el însuşi.

Cum şi-a permis, împreună cu aşa-numitul Baconschi de la Externe, să degradeze inutil, injust şi cu premeditare relaţiile României cu Franţa şi Germania?

Eşecul integrării în Schengen se datorează nu "discriminării" antiromâneşti, ci puroiului corupţiei conservat, sporit şi ascuns până ieri de regimul Băsescu. Dacă se dovedeşte că "Regina" face parte din guvernul Boc, cine e responsabil pentru menţinerea acestui guvern dincolo de orice limită a bunului simţ?

2 comentarii:

Anonim spunea...

"Opiniile sunt libere dar nu si obligatorii" -I.L.Caragiale si
MM

Anonim spunea...

Este cu adevarat un paradox discrepanta dintre realizarile actuale in toate domeniile si criza spirituala prin care trecem. Din pacate observam ca O MARE PARTE din generatiile tinere in loc sa evolueze- moral, spiritual si cultural - involueaza :sunt vulgari, agresivi,neinstruiti, materialisti. Sa speram ca minoritatea va avea forta sa echilibreze balanta dar cred ca suntem foarte departe de momentul de transformare spirituala pe care il asteapta adeptii Mileniului!
MM