miercuri, 7 iulie 2010

Urmare articolul „NOILE GENERAŢII DE COPII SE NASC CU O INTELIGENŢĂ SCLIPITOARE ŞI CU PUTERI EXTRASENZORIALE”

La articolul „NOILE GENERAŢII DE COPII SE NASC CU O INTELIGENŢĂ SCLIPITOARE ŞI CU PUTERI EXTRASENZORIALE” a fost postat următorul comentariu din partea lui Je Suis♀:

“Sunt foarte interesata de acest subiect, al copiilor indigo. Citisem despre ei pe un alt site. Cum credeti ca va reactiona lumea cand o ceata de asa-zisi copii (deoarece cred ca in cazul acestor copii nu se mai pune problema de imaturitate cat se pune de varsta) va interveni sa schimbe lumea, sa o ajute sa evolueze, in prezent fiind prinsa in sistemele de gandire vechi?
Ati avut ocazia sa cunoasteti astfel de copii? Daca da, ce sentiment ati avut?
Credeti in aceasta teorie ca o solutie a unor defecte ce impiedica lumea contemporana sa evolueze spiritual?
Si o ultima intrebare, poate putin stupida - credeti in acesti copii? Sau abordati anumite subiecte doar pt cat sunt de interesante teoriile ce le dezvolta? “



La solicitările de mai sus am de prezentat următoarele considerente:



Incontestabil este faptul că, în vremurile noastre, oamenii dintr-o generaţie sunt mai inteligenţi, mai dotaţi decât cei din generaţiile anterioare. S-a acceptat de mulă lume idea că această evoluţie se datorează uşurinţei cu care ajunge informaţia la copii de vârte mici (TV, internet, IT, etc). În ultimul timp, unii cercetători au arătat că la baza evoluţiei intelectului, mentalului, spiritului, sunt unele mutaţii ce se produc în AND uman şi faptului că dotările fiinţei umane sunt cu mult mai mari / complexe /vaste decât le putem noi percepe sau decât se manifestă organismul. Altfel spus, fiinţa umană are capabilităţi încă nedescoperite, necuantificate şi nevalorificate. În acest sens există constatări făcute de oameni de ştiinţă din care rezultă că în programul vieţii fiiinţei umane sunt sub-programe care dezvoltă “oprelişti / limitatoare / inhibări” ale organismului care împiedică ca acesta să se dezvolte peste anumite limite ( vezi AND inhibator, capacitate redusă de folosire a creierului şi AND-ului, percepţiile parasenzoriale).

De ce ar exista aceste inhibări ale dezvoltării umane – este vorba îndeosebi de componenta spirituală a omului, dar şi despre latura fizică a sa? ( de ex. s-a demonstrate că este posibil ca oameni ce fac parte din generaţiile contemporane nouă să poată trăi 100-400 de ani). Cred că răspunsul este acela că încă nu suntem pregătiţi să facem faţă noilor realităţi şi condiţiilor impuse de aceste dotări superioare celor cu care suntem obişnuiţi.

Din cele scrise de specialişti în domeniu, de ceva timp această “interdicţie-inhibare”- ce evident se găseşte în programul ce dirijează dezvoltarea omului - a ajuns în stadiul în care se “relaxează” şi ne dă posibilitatea să evoluăm la un stadiu superior. Aşa se poate explica apariţia unor oameni cu abilităţi deosebite. Este şi cazul copiilor indigo care au o structură mai aparte, evoluată, au o conştiinţă care le permite abordarea şi înţelegerea realităţii de pe noi poziţii şi respectiv să perceapă –diferit de percepţia obişnuită - care este rolul şi misiunea oamenilor în univers.

Cred că, aşa cum în domeniul IT se dezvoltă noi programe soft prin îmbunătăţirea celor existente, cum s-au inventat / creiat computere / programe care se auto-îmbunătăţesc, aşa şi programul din care face parte omul / umanitatea are prevăzuţi paşi / secvenţe/ tacte /etape de transformare / evoluţie a omului (pe măsura în care acesta conştientizează din ce în ce mai corect realitatea şi universul) într-o entitate care să se integreze şi să se poată înţelege cu alte entităţi existente în univers.

Unele din secvenţe pot fi considerate şi aceste mutaţii ale AND-ului uman (care asigură, printre altele şi imunitate la bolile existente), descoperirea a noi valenţe ale ADN-ului, apariţia şi existenţa - cu o mare răspândire şi geografică dar şi numerică- a copiilor indigo şi a unor oameni cu abilităţi reale extrasenzoriale ce nu sunt puse sub semnul îndoielii(nu e în discuţie pleiada de şarlatani, pseudo-psihoterapeuţi şi exaltaţi!). Şi mai sunt şi alte realităţi care atestă acastă evoluţie a omului către niveluri superioare.

Eu personal sunt convins că noile generaţii de oameni au calităţi mult mai dezvoltate faţă de predecesori, îndeosebi în ceea ce priveşte caracteristicile psihice, spirituale, intelectuale, chiar parasenzoriale. Am şi în familie şi printre cunoscuţi copii, adolescenţi, tineri extrem de bine dotaţi. Chiar unii din cei ce au comentat articolele postate pe blog, dar şi alţi cunoscuţi, mi-au declarat că au abilităţi parasenzoriale de natura intuiţiei, premoniţiei, telepatiei. Nu le-au probat, eu nu am verificat afirmaţiile.

Sunt un sceptic în ceea ce priveşte dobândirea de forţe parasenzoriale fără o pregătire şi o viaţă / trăire adecvate ( de tipul yoga şi altele), dar sunt convins că fiecare om are capabilităţi încă nedescoperite şi nevalorificate.

Nu înseamnă însă că acestor copii superdotaţi li se dezvoltă numai aptitudini şi fel de a fi de apreciat de generaţiile.... mai vechi. Am citit în materialele despre aceşti copii cu abilităţi mai mari şi mai multei - dar am şi constatat direct - faptul că sunt încrezuţi, egoişti, greu sociabili şi chiar au un dispreţ faţă de cei care.... nu-i înţeleg / nu sunt de acord cu ei.

Datorită abilităţilor lor de excepţie, aceşti copii, adolescenţi, tineri trebuie instruiţi / îndrumaţi / cultivaţi / determinaţi să-şi păstreze calităţile principale ce-i caracterizează.

Modul lor de a se manifesta nu cred că este acela de a acţiona în grup, ca o ceată, ci că se vor integra normal viaţa socială a epocii, se vor înfiltra în societate în toată diversificarea ei (pe orizontală şi pe verticală), se vor încadra în diverse şi variate colective corespunzător pregătirii lor, şi, prin acţiunile lor individuale sau concertate, vor schimba mentalitatea celorlalţi, vor determina să apară alte paradigme de organizare ale ştiinţelor, ale mentalităţii, ale societăţii. În acest sens fac referire şi la aplicarea / realizarea viziunii sistemice asupra realităţii, a vieţii teoretizată de Fr. Capra în cartea „Momentul adevărului: ştiinţă, societate şi noua cultură” .

Cred că, în timp (este vorba de zeci de generaţii), toată omenirea se va ridica la nivelul lor de gândire şi de acţionare ( dacă până atunci, lumea nu va fi distrusă de ea însăşi!)

Pe de altă parte, oamenii (copii superdotaţi cred că au fost în toate generaţiile, dar nu au fost descoperiţi şi nu s-a făcut atât tapaj de calităţile lor, pentru că informaţia circula greu sau deloc. Mă gândesc la un Leonardo da Vinci, la un Einstein....

Acum, în epoca globalizării şi când informaţia circulă rapid şi în toate mediile sociale, când preocuparea pentru fenomenele parasenzoriale şi chiar pentru cele esoterice este mare şia cuprins şi medii ştiinţifice, este mai uşor să se capteze, să se folosească şi să se analizeze informaţiile despre oameni cu cu abilităţi deosebite.

Referitor la ultima întrebare: dacă cred în aceşti copii?

Ceea ce cred despre om şi rolul său în univers este cuprins într-o serie de articole pe care le-am postat pe ecest blog cât şi pe un alt blog Yahoo – SORINACH găsibil la


http://pulse.yahoo.com/_YHB55RQJGYCOKRUI3Q5VXYISFI/blog?eid=39Tzf1xmyniejRA5_twk95RP9SE7TubCmRTxuF5EnSWtv4g2hg



Dacă pe cea ce mi-a pus problemele enumerate în primele rânduri ale acestui articol şi doreşte răspunsuri mai cuprinzătoare, o rog să-mi transmită adresa pentru a-i transmite prin mail materiale mai detailate.

Multe despre copii indigo pot fi citite în cartea scrisă de Jan van Helsing – „Copiii Mileniului III” , ed. Antet, 2003.

X X X

Cititoarea îmi face onoarea de a se interesa care este opinia mea în problemele ce constituie subiectul acestui articol. În acelaşi timp este şi flatant pentru mine că o interesează părerile mele.
Şi cu această ocazie – ca şi în sublinierile pe care le-am postat pe blog cu alte împrejurări – ţin să sublinie că abordările din domeniile respective, sunt un ale unui amator, unui neofit. Nici un autodidact nu sunt în materiile respective, ci un om cu o diplomă de studii superioare (inginer) interesat de domeniile care tratează existenţa şi rolul omului în univers şi a factorilor care determină / influenţează evoluţia sa.

Vreau să marchez încă o dată că părerile mele, considerentele pe care uneori le-am postat pe blog sunt consecinţele însuşirii a ceea ce au scris autorităţi în domeniile respective, cei ce au prezentat argumente ştiinţifice / logice în susţinerea teoriilor, ideilor şi realităţii lor, trecute prin filtrul conştiinţei mele.

X X X


Mulţumesc corespondentei pentru atenţia ce o acordă problemelor abordate pe blog.

Sorin 302

3 comentarii:

Anonim spunea...

Mi se pare o intrebare sincera. Cred ca cititoarea dvs. are anumite reticente in a crede neconditionat dar, in acelasi timp, parca ar vrea totusi sa fie convinsa dar, cu mai multe argumente. Eu cred ca, asa cum excelent ati concluzionat, copii super dotati au existat in toate generatiile si mai cred ca numarul lor este este in crestere fiind direct proportional cu cresterea demografica. Capacitatile native cu care vin pot fi amplificate(sau nu) de progresul tehnic actual. Am cunoscut 2 copii cu astfel de calitati. Senzatia pe care o ai cand discuti cu ei la varste fragede este paradoxala. Oscilezi intre uimire si stanjeneala. In acelasi timp( si ma refer EXCLUSIV la cele doua cazuri) poti sa observi ca este o foarte subtire granita intre geniu si alienare.
"Copiii indigo" este doar o definitie data de un scriitor asa cum sunt si "copiii cristal" si nu cred ca ei vor putea schimba lumea doar prin simpla lor existenta si actiune. Si aici sunt din nou de acord cu afirmatiile dvs.
Mariana Moise

Je Suis ♀ spunea...

Dubiul este cea mai buna forma de a afla o parere cat mai transanta, sincera, la obiect. Aratand scepticism indiferent de convingeri sau de absenta acestora pe o anumita tema scoate la iveala mult mai multe decat daca s-ar inainta o parere pentru a primi un raspuns drept "comparatie", sa zic. Voi raspunde mai detaliat articolului zilele urmatoare, doream doar sa precizez acestea.

Ria

Je Suis ♀ spunea...

Am publicat raspunsul pe blogul meu.