miercuri, 2 decembrie 2009

MÂNA BIONICĂ








Prima mână bionică italiană funcţionează perfect





Mâna bionică comunică direct cu sistemul nervos al pacientului.

Mâna are cinci degete independente şi a fost ataşată cu succes la un pacient italo-brazilian care îşi pierduse mâna biologică într-un accident rutier.



Potrivit agenţiei de presă ¨ANSA¨, prima mână bionică concepută şi construită în Italia funcţionează aşa cum a fost prevăzut. Mâna bio-mecanică a fost creată în urma colaborării dintre universitatea ¨Sant'Anna¨ din Pisa şi universitatea ¨Campus Biomedico¨ din Roma.



Mâna comunică direct cu creierul pacientului prin intermediul a patru electrozi care au fost implantaţi în antebraţul bărbatului. În acest mod, omul reuşeşte să controleze mâna şi totodată primeşte stimuli senzoriali din partea acesteia. Mâna bionică funcţionează prin intermediul unui sistem nervos artifical legat direct la sistemul nervos biologic al pacientului.



Cercetătorii au ataşat braţul bionic la pacientul italo-brazilian, pe data de 20 noiembrei 2008.

Până astăzi, au fost realizate mai multe teste, toate finalizându-se cu rezultate satisfăcătoare. Mâna bionică a fost construită din aluminiu, oţel şi fibră de carbon şi a fost prezentată în 2 decembrie 2009, la Roma.









































FOTO (ANSA):

Preluat de la Adevărul IT

Este de remarcat frecvenţa şi viteza cu care se realizează progrese uimitoare în înlocuirea părţilor din organismul uman cu aparatură bionică, comandate de impulsurile nervoase trnsmise de creier. Scepticilor, care se mai îndoiau de puterea gândului, de calităţile şi valoarea minţii omeneşti, li se oferă încă un prilej să constate cât de greşit judecă locul şi importanţa structurii psihico-mentale ale corpului omenesc.
Dacă omenirea îşi concentrează eforturile pentru ridicarea umanităţii către locul ce-i este destinat în univers - prin calităţile şi caracteristicile psihico-morale / de conştiinţă în curs de descoperire şi valorificare ca şi această deosebită realizare– îşi păstrează şansele să se numere printre entităţile superioare din univers sau multivers.
Dacă nu, dacă vom cultiva şi practica în continuare ura faţă de noi înşine, ne merităm soarta de lume înfometată şi dependentă exclusiv de vicisitudinile fizice, de comportament de animale sălbatice!


Mă bucură mult că aceste realizări deosebite sunt tot atâtea argumente pentru susţinerea considerentelor ce le-am făcut privind posibilităţile fiinţei umane de a se ridica la nivelul a ceea ce Natura / Creatorul / Dumnezeu / Programul Universal /.... a creat. Aşa cum sunt materialele postate pe blog (ca de exemplu articolele din ian, apr, sept, dec 2007, mai şi iulie 2008, mai, iul şi sept 2009 ş.a.m.d.).

Niciun comentariu: