duminică, 11 octombrie 2009

Universul – organism conştient. Conştiinţa, responsabilă de forma şi structura materiei.

Realităţile scoase la iveală de ştiinţele al cărui domeniu este preponderent fizic, material – am în vedere mecanica cuantică, chimia, biologia, IT - dar şi parapsihologia, tind să apropie ştiinţa de lumea spirituală, să dea o importanţă cu totul deosebită – pe care o merită de fapt - intelectului, minţii, spiritului, gândurilor, conştiinţei. Aceste părţi / caracteristici ale fiinţei umane au fost ignorate până acum, sau cel mult prezentate ca fiind exaltări ale unor bigoţi.
Din ce în ce mai mult se constată influenţa covârşitoare pe care o are componenta spirituală în evoluţia noastră, resuscitarea – relansarea de către teoria mecanicei cuantice a teoriilor ce susţin preponderenţa mentalului / spritualului asupra materiei.

Teoria cuantică demonstrează o interconexiune esenţială a universului. Ea arată că nu putem descompune întregul în unitaţi existenţiale mai mici.
Interconexiunea universala a fiinţelor, lucrurilor si evenimentelor este o trăsătură fundamentală a realităţii.
Cu ajutorul teoriei cuantice si al dependenţei existenţei şi chiar a identităţii fiecărei entităţi cuantice de contextul si relaţiile cu mediul, holismul a fost recunoscut ca o realitate fiind acceptat chiar de cele mai sceptice minţi (înzestrate totuşi cu bun simţ - sa nu uitam că EINSTEIN a zis: „mai uşor dezintegrezi un atom decât o prejudecată umană prostească”). Spinoza a dezvoltat o filosofie holistica avand ca sursa de inspiratie filosofia lui Parmenide. Filosofia lui Spinoza accentueaza unitatea care sta la baza universului, unitate reflectata in conceptia mistica a majoritatii traditiilor spirituale ale umanitatii. Hegel, de asemenea, a avut viziunea mistica a unitatii tuturor lucrurilor.

Holismul, alături de Intelligent Design ( neo-creaţionism), se bazează în epoca modernă a civilizaţiei umane pe unele din recentele cocluzii ale cercetărilor ştiinţifice.

Holismul reprezintă in esenţă ideea că întregul este mult mai mult decât suma părţilor sale. Acestă teorie s-a dovedit a fi de o importanţă covârşitoare pentru fizică. Holismul reprezinta o teză metodologica afirmand ca cea mai buna modalitate de a studia comportamentul unui sistem complex este sa-l tratezi ca un intreg si dupa aceea sa analizezi structura si comportamentul partilor componente.

Noţiunea de interconexiune de bază a naturii apare in teoria cuantica, teoria fenomenelor atomice. Este tot mai invocată teoria cuantică potrivit căreia interconexiunea universala a fiintelor, lucrurilor si evenimentelor este o trasatura fundamentala a realităţii.

Conform unor teorii ce pot fi încadrate în „ şcoala holistă”, întregul univers este un organism unic, viu, conştient cu o absolută conştiinţă de sine fiind rezultatul:

- interacţiunii dintre informaţie – energie – substanţă care se află la baza evoluţiei universului [ după unii autori (printre care prof dr C-tin Dulcan);

- principiului dualităţii, respectiv interacţiunii dintre vibraţie (forţa creatoare) şi materia ( forţa receptivă).

* * *

În natură, tot ce există şi ceea ce percepem cu cele cinci simţuri, ia naştere şi este rezultatul relaţiilor între vibraţie şi materie [rezultatele relaţiei vibraţie – materie şi formele / fenomenele născute din interacţiunea lor constituie obiectul Kymaticei - ştiinţa viitorului după unii autori (Pete Pettersen)]. Astfel începe / se defineşte principiul dualităţii.

Aceste două structuri / entităţi fundamentale importante se întrepătrund pentru a forma toate lucrurile din univers.

Conform unor teorii, chiar şi limba, cuvântul, comunicare între toate lucrurile din natură depind de acest principiu al dualităţii. S-a descoperit că acest principiu este una din forţele primare care îndrumă evoluţia biologică în drumul ei.Până şi vibraţiile provenite de la cuvântul rostit – îndeosebi în limbile străvechi: sanscrită, aramaică, ebraică, arabă la anumite frecvenţe poate influenţa mediul. Aceste vibraţii produc modificări; ele se extind asupra psihicului precum şi asupra mediului. Sunetul nu este numai o simplă vibraţie. El nu doar interacţionează cu viaţa dar o şi menţine, o dezvoltă; acţionează ca un cod de conduită, în relaţiile dintre oameni şi natură, a societăţii şi civilizaţiilor întregi.

Există similarităţi între modul de a acţiona al universului, Pământului, corpului uman şi al celulelor fiinţelor vii.

Evoluţia omului repetă evoluţia Pământului - care şi-a început existenţa cu4,6 miliarde de ani în urmă – şi a celorlalte specii.
Tot ce face corpul face şi celula. Celulele au sistem inspirator cât şi pe cel expirator, simt, gândesc, se hrănesc şi comunică cu toate celelalte celule.

Corpul uman este o comuniune de 50 de miliarde de celule şi miliarde de corpuri omeneşti alcătuiesc organismul pe care noi îl numim Pământ.

Pământul are similarităţi cu corpul uman şi anume:

- Pământul are propriul generator electromagnetic, ca şi corpul uman.
Fiecare celulă primeşte un impuls electromagnetic de la sistemul nostru nervos central. Ele primesc exact acelaş impuls care a fost propagat în fiecare organism biologic de pe Pământ. Corpul este un microunivers.

- Corpul omenesc are meridiane energetice care sunt folosite în acupunctură de 2000 de ani - ca şi Pământul.

- Pământul are frecvenţelele sale specifice de rezonanţă numite „Unde Schumann” ce generează meridianele energetice şi care sunt dirijate pe direcţia acestor meridiane.

- Fiecare corp ceresc are o frecvenţă de rezonanţă specifică, determinată de circumferinţă şi diametru, viteza de rotaţie şi de viteza de orbitare în jurul soarelui. Frecvenţa de rezonanţă a Pământului începe de la 7,83 Hz şi se încheie la 43,2 Hz – la cea de a 7-a armonică, în corelaţie cu cele 7 chakre ale corpului uman definite de credinţele orientale cu mii de ani în urmă. Creierul funcţionează şi emite / recepţionează unde cu frecvenţa din zona 7,8 Hz. Deci organismul uman rezonează cu vibraţiile pământului.

- Pământul, ca şi omul, are conştiinţă; o însuşire a conştiinţei este existenţa unui câmp energetic care guvernează naşterea organismelor. Morfogeneza explică naşterea / creierea de către câmpul energetic caracteristic conştiinţei a ansamblului de ţesuturi, organe şi organisme întregi.

Conştiinţa este forţa creatoare a întregului univers; i s-a dat o mulţime de nume: Dumnezeu, Natura, Alah, Khrişna, Câmpul, Divinitate.

Întregul univers este un organism unic, viu şi conştient cu o absolută conştiinţă de sine. Această afirmaţie este greu de înţeles pentru că puterea de înţelegere ne este limitată de limbaj. Vocabularul şi limbajul folosit – de multe ori prea sărace în expresii şi semnificaţii – nu pot defini exact ceea ce vrem să exprimăm. Aşa poate fi şi termenul de „organism conştient” pe care îl umanizăm, îl limităm la fiinţa umană, când el se referă la o formă superioară de organizare şi gestionare a tot ce există în univers, galaxii, pe Pământ, dar şi în fiecare fiinţă!

Organism este orice entitate vie capabilă să acţioneze la stimuli, care se inmulţeşte, creşte, se dezvoltă şi îşi menţine diversele constante fiziologice ca un întreg stabil.

Conştiinţa universului este responsabilă de forma şi structura materiei.

Frecvenţele Pământului, care sunt rezultatul formei sale, sunt responsabile de ritmurile biologice cum sunt ciclul circadian şi menstrual ca şi tiparele emoţionale şi de comportament. Tiparele undelor rezonează în structura craniană a capului nostru şi converg în centrul creierului acolo unde se găseşte glanda pineală [în credinţa orientală glanda pineală este al 3-lea ochi – ochiul simţurilor, al sufletului ( denumire dată şi de Descartes) şi unde-şi are sediul intuiţia].

* * *
Materia vie – deci şi corpul uman – primeşte energie gratuită de la univers (free-energie) pe care o putem valorifica în folosul nostru, dacă respectăm anumite principii. Pentru a beneficia de free-energie se construiesc aparate care emit vibraţii pe anumite frecvenţe care rezonează cu cele ale energiei umane şi restabilesc echilibrul energetic al organismului; deci vindecă. Se pot capta energiile Pământului, ale Universului cu antene speciale pentru revitalizare. Sunt aparate rezonante care pun în evidenţă energiile universului şi le integrează corpului, prin intermediul minţii.
Aceste aparate fac parte din aşa numitele remedii holiste (nici un remediu holist nu creiază dependenţă şi nu face rău sau nu dă efecte secundare.

Neglijarea naturii biologice a oricărui organism precum şi nesocotirea legilor universului duce la boală.


Surse:
video.google.com – Kymatica
C-tin D-tru Dulcan – Inteligenţa materiei
www.holism.ro
emisiunea conspiraţia tăcerii (realizator Emil Străinu) – canal N24

2 comentarii:

marius spunea...

Va salut! Ma numesc Marius,sint din Ardeal, am 31ani. Am o teorie : Omul este o fiinta organizata pe mai multe nivele energetice,8 nivele(ca o ceapa sau o papusa ruseasca)Primul nivel este corpul uman , cu cea mai joasa forma de vibratie.Urmeaza urmatoarele 6 corpuri, fiecare cu o rata vibratinala mai inalta decit cealalalta. Cu cit creste mai mult vibratia cu atit corpul respectiv ocupa un loc mai mare in spatiu ,insa fiecare cu o limita . Al optulea corp insa nu mai are o delimitare spatiala,materia vibrationala fiind atit de rapida incit e in acelas timp peste tot si in continua expansiune infinita, adica insusi Universul infinit. Cea ce inseamna ca fiecare dintre noi este Universul infinit,in stare finita. Ce parere aveti? Sint curios daca ati mai auzit acesta teorie pe undeva?

marius spunea...

zm2520@gmail.com email-ul meu