joi, 26 februarie 2009

Energia reconectivă. Vindecarea energetică.

RECONECTAREA

Vindecarea Reconectivă.

Energia reconectivă.

Vindecarea energetică.

Dr. Eric Pearl este un medic-vindecător chiropractician[1] şi a expus bazele teoretice ale activităţii sale în domeniul vindecării energetice în cartea „ Reconectarea”[2]. Ca urmare experienţei căpătate după mulţi ani de practică, a abordat vindecarea reconectivă.

Îşi bazează / motivează prestaţia sa de punere în evidenţă a energiei reconective pe vindecările spectaculoase obţinute; rezultatele activităţilor sale sunt recunoscute prin colaborarea cu unele instituţii de prestigiu din SUA, prin invitarea la numeroase prelegeri, seminarii şi apariţii la TV din toată lumea.

Dr. Pearl susţine că vindecarea reconectivă este concretizarea în plan spiritual a realităţilor fizice demonstrate de mecanica cuantică în mecanică / fizică.

Sunt personalităţi din lumea medicală care afirmă că dr. E. Pearl are o contribuţie personală la procesul global de transformare a paradigmelor[3] ce are loc în vremurile noastre.

Laboratorul pentru sisteme enegetice umane de la Universitatea din Arizona colaborează cu dr Pearl în studiul privind demonstrarea că vindecarea reconectivă funcţionează. Laboratorul este dedicat integrării medicinei minte-corp, a medicinei energetice şi a medicinei spirituale.

Iată ce au scris – printre altele - directorul Laboratorului prof dr Gary E Schwartz şi prof asistent dr Linda G S Russek în cuvântul înainte al cărţii RECONECTAREA:

Practica şi mai ales teoretizarea metodelor de vindecare prin reconectare a dr Pearl abordează câteva din cele mai importante şi controversate chestiuni din medicina contemporană şi din domeniul vindecării:

Oare energia – şi informaţia pe care o poartă aceasta – joacă un rol esenţial în sănătate şi în vindecare?

Poate oare mintea noastră să se conecteze la această energie şi putem învăţa să o stăpânim, pentru a ne vindeca pe noi şi pe alţii?

Există oare o realitate spirituală, mai vastă, formată din energie vie, cu care putem învăţa să ne conectăm şi care poate să promoveze nu numai vindecarea noastră personală, dar şi vindecarea întregei planete?

Suportul teoretic al practicilor dr Pearl îl constituie mecanica cuantică, [teoria Membranelor şi teoria Corzilor] care, sintetic, ar fi:

1. „Teoria Corzilor afirmă că cele mai elementare particule din univers.... sunt bucle de „coardă” care vibrează la anumite frecvenţe....... Acest concept coroborează ideea că, până la urmă, nu este nici o diferenţă dintre materie şi energie” ( citate din dr. Pearl.)

Frecvenţele vibraţionale determină „identitatea” corzii şi implicit genul de particulă din care ea face parte.

2. Fizicienii care lucrează la Teoria Corzilor postulează că aceste corzi există peste tot în 7 până la 11-12 dimensiuni diferite (faţă de 4 dimensiuni ale universului cunoscut) în acelaşi timp.

3. Oamenii de ştiinţă au dovada că unele particule depăşesc cu mult „limita de viteză cosmică” a lui Einstein adică viteza luminii.

4. Mecanica cuantică arată că o particulă vibrează şi poate fi simultan în mai multe locuri, că ea se comportă fie sub formă de materie fie ca undă – energie. Mecanica cuantică demonstrează ca o posibilitate existenţa universurilor paralele, alternative, pe baza comportamentului particulelor. Când o particulă „nu este aici” este posibil /pobabil să fie într-un univers alternativ / paralel. Universurile Multiple – universurile paralele înseamnă Lumi Multiple care, poate, sunt conectate cu lumea noastră.

5. Deci fizica modernă demonstrează existenţa alternativelor la universul cu patru dimensiuni ( trei spaţiale şi una temporală) în care trăim şi pe care îl putem percepe.

[prof. dr. fizician St. Hawking susţine existenţa unor universuri paralele / multiple însă nu ştie dacă există viaţă inteligentă sau nu în aceste universuri].

[ Datorită progreselor ştiinţifice şi bazaţi pe acestea, ne putem pune întrebări care nu sunt câtuşi de puţin de domeniul SF:

Multiversuri fizice ?

Multiversuri spirituale ?

De ce da ?

De ce nu ?].

Autorul cărţii Reconectarea dr. Eric Pearl, caută să transpună în plan spiritual, mental, adevărurile stabilite de fizica cuantică. El afirmă că suntem conştienţi – pe baza celor 5 simţuri de bază – de realităţile universului cu 4 dimensiuni. În condiţiile stabilite de mecanica cuantică– Teoria Corzilor că există universuri multiple ce ar putea avea 7-12 dimensiuni, fiinţele omeneşti pot trece la stadiul de fiinţe multisenzoriale (trans-senzoriale; transcedent-senzoriale). Deci şi cu posibilitatea de a transcede cele 5 simţuri de bază şi de a conştientiza şi alte frecvenţe ale particulelor decât cele pe care le percepem deja.

De fapt aceasta ar fi ideea de bază a vindecării prin reconectare: conectarea fiinţei umane la energia de o anumită frecvenţă, respectiv creerea condiţiilor de a ne însuşi / conecta la energii ce au frecvenţe pe care noi, în condiţiile date de cele cinci simţuri cu care suntem obişnuiţi, nu le putem percepe cu uşurinţă, fără o anumită pregătire.

* * *

Cartea are ca temă principală posibilitatea de a fi vindecat prin determinarea subiectului să-şi dezvolte capacitatea de percepere respectiv de a-şi însuşi energia existentă pe anumite frecvenţe (altele decât cele percepute în mod obişnuit de către oameni); dar şi prin oferirea posibilităţii ca fiecare dintre noi să putem vindeca, la rândul nostru, pe această cale.

Cartea are 22 de capitole din care 19 capitole cuprind recomandările autorului privind atitudinile (nu tehnicile) necesare vindecării reconective iar 3 capitole tratează legătura dintre vindecarea energetică şi mecanica cuantică.

Am considerat de interes latura / legătura / suportul ce le-a găsit dr. Pearl în folosirea energiei reconective şi perspectivele ce le deschide în dezvoltarea şi angrenarea disponibilităţilor şi rezervelor organismului uman în fenomenele fizice stabilite de mecanica cuantică prin componenta sa spirituală, intelectuală, mentală şi de conştiinţă [4].

V-am prezentat cele de mai sus în intenţia de a vă atrage atenţia asupra capacităţii medicinii alternative, pe de o parte, dar şi pentru a vă sublinia ce câmp vast de cercetări – realizări – posibilităţi se deschide pentru ştiinţele ce iau în considerare un domeniu obscur (până acum): cel al spiritului [ materiei evoluate], mental, paranormal, cerebral, al energiilor latente din corpul uman.

Sorin302



[1] Chiropractica este o tehnica de manipulare a vertebrelor din regiunile cervicala, dorsala si lombara. Ea poate fi utilizata si pentru leziunile de menisc sau ale gleznelor, pentru unele afectiuni ale tendoanelor, dar si pentru rupturile musculare vechi. Fondatorul chiropracticii este David Palmer, care in 1895, a reusit sa-i redea unei persoane auzul prin corectia vertrebrelor cervicale. Conform teoriei elaborate de Palmer, numeroase probleme de sanatate pot fi cauzate de deplasarea vertebrelor care impiedica transmiterea normala a influxului nervos si circulatia normala a energiei vitale.
Chiropractica (numita si chiroterapie) este utilizata in special pentru remedierea deficientelor si blocajelor legate de sistemele osos, muscular si nervos, de a restabili echilibrul fiziologic .. Medicul chiropractician nu prescrie medicamente si nu recomanda interventii chirurgicale. El efectueaza unele tehnici de manipulare menite sa “ajusteze” coloana vertebrala. Corectarea deplasarii vertebrelor are rolul de a degaja nervii si maduva spinarii, permitand astfel corpului sa isi recapete capacitatea de autovindecare naturala.

[2] Dr. Eric Pearl, Reconectarea, ed For You, 2006

[3] PARADÍGMĂ, paradigme, s.f. 2. (Înv.) Exemplu, model; pildă; învăţătură. - Din lat. paradigma, ngr. parádigma. Sursa: DEX '98

PARADÍGMĂ s. f. 1. (la Platon) lumea ideilor, prototip al lumii sensibile în care trăim. ◊ principiu care distinge legăturile şi opoziţiile fundamentale între câteva noţiuni dominante cu funcţie de comandă şi control al gândirii. ◊ caz exemplar, model, prototip, situaţie ideală. 2..... (<>paradigme, lat. paradigma, gr. paradeigma)

Sursa: MDN

[4] CONŞTIÍNŢĂ, (rar) conştiinţe, s.f. 1. (Fil.) Sentiment, intuiţie pe care fiinţa umană o are despre propria existenţă; p. ext. cunoaştere intuitivă sau reflexivă pe care o are fiecare despre propria existenţă şi despre lucrurile din jurul său. 2. ...3. (În opoziţie cu existenţa, materia) Gândire, spirit. ....Din fr. conscience, lat. conscientia

Sursa: DEX '98

3 comentarii:

Anonim spunea...

Da intradevar prin Energia Reconectiva putem ca sa ii vindecam pe altii doar daca vreau si ei.

Anonim spunea...

E cel mai puternic sistem de vindecare din cite exista.Credeti-ma ptr ca lucrez cu aceast sistem.

Anonim spunea...

celelalte metode de vindecare fac acelasi lucru dar nu se numesc bombastic " reconectare " a schimbat cuvantul din bioenergie in reconectare , mare sfar.