miercuri, 21 ianuarie 2009

VIAŢĂ EXTRATERESTRĂ! VIAŢĂ RAŢIONALĂ EXTRATERESTRĂ?!




VIAŢĂ EXTRATERESTRĂ! VIAŢĂ RAŢIONALĂ EXTRATERESTRĂ?! Iată o problemă veche şi controversată; argumente pro şi contra sunt o mulţime: omenirea îşi caută „tovarăşi de drum” prin univers.

Sunt diverse surse credibile - multe din ele din mediul / cercul oamenilor de ştiinţă – care îşi exprimă şi îşi susţin convingerea că există viaţă extraterestră. Fie asemănătoare cu cea dezvoltată pe Terra fie având la bază alte elemente decât carbonul, azotul, oxigenul.

În cele ce urmează voi face o trecere în revistă a ipotezelor (de care am luat eu cunoştinţă) care susţin ideea existenţei vieţii extraterestre[1].

Iată mai jos unele date prin care se susţine teoria existenţei vieţii şi pe alte planete decât pe Terra. Mai mult, există argumente că sunt mari şanse ca să existe viaţă superior organizată, ba chiar supercivilizaţii care au depăşit cu mult nivelul de cunoaştere şi tehnologic al pământenilor.

Calcule privind probabilităţile de existenţă a vieţii extraterestre.

Numărul total al stelelor din univers este apreciat de către astronomi la cca 1x1019; cosmosul ar fi constituit deci dintr-un număr de 1000 de miliarde de galaxii de mărimea Căii Lactee.

Corpurile astrale din Calea Lactee, conform unor recente studii astronomice, se pot cifra la peste 4x1012 .

După astronomul Harlow Shapley, probabilitatea existenţei vieţii în galaxia noastră s-ar reduce la raportul 1:1.000, adică viaţa ar putea exista în cca 100 de milioane de sisteme astrale. Biochimismul dr. S. Miller conchide că acelaşi raport de reducere ar putea fi aplicat celor 100 de milioane pentru a aprecia numărul planetelor în care viaţa a atins deja un nivel superior. Prof. Willy Ley apreciază că numai pe cca 18.000 de planete ar putea exista fiinţe superioare cu un coeficient de inteligenţă comparabil cu cel al pământenilor. Celebrul Carl Sagan, apreciind statistic posibilitatea existenţei vieţii inteligente, reduce numărul sistemelor planetare la un miliard.

Ecuaţia Green Bank sau formula Dracke formulată la o conferinţă internaţională din anul 1979 la Montreal dă drept rezultat numărul minim de 40.000 de planete ale galaxiei noastre pe care este posibilă dezvoltarea şi expandarea vieţii.

Conform teoriei avansate iniţial de savantul danez Svante Arhenius la începutul secolului XX denumită Teoria panspermiei, viaţa pe Pământ ar fi rezultatul direct al unei însămânţări iniţiale întâmplătoare cu germeni sosiţi din spaţiul cosmic, teorie îmbrăţişată de mai mulţi oameni de ştiinţă. Un alt grup de savanţi împărtăşesc teoria panspermiei dirijate.

Mesaje trimise în Cosmos

Investiţiile considerabile ce se fac pentru urmărirea şi emiterea de semnale radio pentru a intra în legătură cu extratereştrii (ET) arată că ştiinţa contemporană este fermă în a demonstra că ipoteza existenţii altor civilizaţii în „imediata vecinătate” este veridică.

Există proiecte vaste pentru căutarea de civilizaţii extraterestre în care se învestesc sume enorme, dovadă peremptorie că asemenea cercetări au sorţi de izbândă, că nu sunt o utopie.

Astfel:

· Se transmit şi se captează şi semnale care folosesc unde radio, primul mesaj radio interstelar pornind în 1974 de la Arecibo (Porto Rico). Acest mesaj va ajunge în zona Messier 13 (o aglomerare densă de corpuri cosmice) numai peste cca 21.000 de ani; dacă ET vor răspunde în acelaşi mod, se vor aaduna cam 40.000 de ani, adică tot atâţia câţi ne despart de strămoşii noştri din Cro-Magnon!

· Câţiva cercetători de la celebrul institut SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence), singurul din lume care se ocupă de viaţa extraterestră au ca misiune oficială să pună bazele comunicării cu extratereştrii (E.T.). Sonda Pioneer în 1972 şi Sondele Voyager 1 şi 2 din anii 1972-1974 poartă la bord o „enciclopedie terestră”, amestec de texte, imagini şi sunete, selectate de specialiştii NASA.

· Căutările de până acum de semnale ale unor prezumtive civilizaţii evoluate extraterestre nu au dat nici un rezultat, poate şi pentru că nu suntem înţeleşi de un ipotetic ET.

Părerea lui Stephen Hawking şi a unor astrobiologi despre viaţa extraterestră.

In cadrul conferintei organizata cu ocazia aniversarii a 50 de ani de existenta NASA, profesorul Stephen Hawking a facut o declaratie care a trezit curiozitatea auditorilor. La intrebarea “Suntem singuri in spatiu?”, acesta a dat un raspuns rapid: “Probabil ca nu”.

Profesorul Hawking a declarat ca viata in univers este posibila, insa nu in modul in care ne-o imaginam noi. Formele de viata simple sau inteligente se pot forma in conditii total diferite de cele de pe Pamant, prin urmare, exista probabilitatea ca ele sa nu aiba nimic in comun cu trasaturile umane pe care noi le “imprumutam” de obicei. “Exista o posibilitate destul de mare sa gasim viata simpla pe alte planete, insa viata inteligenta este cu siguranta o raritate.” De asemenea, Hawkins nu crede in teoria rapirilor extraterestre. In opinia savantului, acest lucru nu ar ramane fara urmari, deoarece probabilitatea ca ADN-ul acestora sa fie diferit este destul de mare, ca si posibilitatea sa poarte boli pentru care noi nu avem imunitate.

Şi unii astrobiologi au declarat că ne-am închipuit în mod greşit că fiinţele extraterestre sunt clădite aproximativ “după chipul şi asemanarea noastră”. Biochimiştii speculează rolul pe care îl joaca carbonul in aceasta privinta. Deoarece carbonul este o componenta cheie a vietii de pe Pamant, tindem sa speculam ca acest lucru este valabil in tot universul. In realitate, cercetatorii au identificat prezenta a numeroase elemente care ar putea avea acelasi efect, fara a avea insa si aceeasi forma. In opinia acestora, chiar si arsenicul ar putea sustine viata in anumite conditii. Pe Pamant exista organisme care utilizeaza arsenicul pentru a genera energie si a facilita cresterea. Clorul si sulful sunt alte candidate la inlocuirea carbonului, ca si nitrogenul si fosforul, care pot forma molecule biochimice. In ceea ce priveste necesitatea apei, prezenta ei nu este obligatorie. Amoniacul are proprietati asemanatoare apei, astfel incat chiar si un amestec intre cele doua elemente pastreaza temperaturile mai joase pentru mai mult timp decat apa normala, prin urmare astronomii nu se asteapta sa identifice apa in forma in care o cunoastem pe Pamant. Un exemplu in acest sens se afla chiar in sistemul nostru solar, pe cel mai mare satelit al lui Saturn, Titan. Toate aceste elemente se manifesta altfel privite in mediul nostru. Insa daca il situam intr-un mediu extraterestru, reactiile lor sunt altele. In aceasta perspectiva, apa si carbonul ar putea deveni elemente nefavorabile vietii in mediul planetar.( Daily Galaxy-12 decembrie 2008).

Masaru Emoto subliniază că unii oameni de ştiinţă – cum ar fi Louis Frank de la Universitatea din Iowa - sugerează faptul că apa a ajuns pe Terra sub forma unor gheţari veniţi din spaţiu (sub forma unor mici comete de peste 100 de tone într-o frecvenţă de douăzeci pe minut, acum 40 miliarde de ani), fenomen ce continuă şi azi. În urmă cu câţiva ani, NASA şi Universitatea din Hawai au publicat un anunţ care relata că teoria prof. Frank este veridică. Mulţi savanţi refuză să ia în considerare această teorie care, acceptată, ar determina modificarea radicală a multor teorii ştiinţifice ce tratează viaţa pe Pământ şi a originii omului, inclusiv teoria evoluţionistă a lui Darwin.

Ipoteze privind existenţa extratereştrilor pe Terra

Sunt numeroase şi felurite dovezi privind vizite făcute de reprezentanţii civilizaţiilor extratereste pe Pământ. Materiale privind aceste atestări a prezenţei pe Terra a ET sunt prezentate de mine pe blogurile Yahoo 360 SORINACH şi Orizonturi de le Blogger precum şi postate în Wkipedia în limba română.

O serie de cercetători - oameni de ştiinţă susţin ipoteza paleoastronautică privind intervenţia extratereştrilor în evoluţia umanităţii. Ei susţin existenţa a cel puţin unei supercivilizaţii ce ne-a vizitat. Despre existenţa extratereştrilor pe Terra sunt invocate argumente printre care:

Argumentul cosmogonic care dezvoltă teoria neunicităţii vieţii pe Terra;

Argumentul genetic ce dezvoltă ideea că nu mutaţiile întâmplătoare sau alte mijloace „au înnobilat neandertalianul mărginit şi animalic” ci operaţii genetice complexe care au urmărit în primul rând creşterea coeficientului de inteligenţă;

Argumentul evolutiv ce are ca „pivot” de susţinere faptul că inteligenţa, creativitatea şi spiritul artistic nu pot fi considerate rezultanta evoluţiei prehominizilor;

Argumentul antropologic care demonstrează că omul de Cro-Magnon este esenţial diferit de omul de Neanderthal şi că nu poate „proveni” din acesta fără intervenţii / operaţii genetice;

Argumentul raseologic;

Argumentul parapsihologic bazat pe calităţile de excepţie ale psihicului uman, existenţa „rezervorului cortical”, existenţa percepţiilor extrasenzoriale, existenţa fenomenului telepatic, etc;

Argumentul psihologic ;

Argumentul agro-zootehnic care găseşte explicaţii în domesticirea unor animale, cu referire expresă la comportamentul faţă de om al elefantului şi delfinului.

De asemenea sunt invocate multe dovezi.

Enumerativ, aceste dovezi sunt constituite de :

v Mituri ca formă a memoriei ancestrale, legende, cărţi sfinte (Vechiul Testament, Talmudul, Coranul şi altele asemenea), poemul sanscrit Ramayana.

Sunt două aspecte ce trebuie subliniate:

Originea tuturor miturilor şi implicit, a religiilor se bizuie pe contemplarea unor fapte reale care depăşesc puterea de înţelegere a privitorilor. Descrierile şi chiar desenele din aceste lucrări reprezintă care de foc, obiecte zburătoare, nimburi, minuni şi fapte supranaturale [pentru nivelul de cunoştiinţe din respectivele perioade] ale celui/celor ce ne-au creiat;

Toate aceste povestiri din preistoria omenirii precum şi lucrările scrise sunt aceleaşi în toate civilizaţiile, au aceleaşi imagini/descrieri privind o unică geneză a umanităţii – cu un unic creator divin. În al doile plan al evoluţiei umanităţii povestirile au mai multe versiuni şi ele foarte asemănătoare prin aceea că descriu cum divinitatea/divinităţile transmit unor aleşi dintre oameni caracteristici, puteri, dar şi învăţăminte cum oamenii trebuie să se comporte şi ca ei să recunoască atotputernicia creatorului lor.

v Calendarele criptice / rituale: egiptean, asirian, indian şi mayas;

v Vestigiile arheologice, construcţii megalitice şi amenajări terestre pentru nave spaţiale, desenele rupestre;

v Civilizaţii istorice fără „copilărie”;

v Wonumente materiale neexplicate.


Fiecare din acestea constituie subiecte a zeci-sute de studii, cercetări, cărţi şi documentări ştiinţifice.

Dau de exemplu o variantă/ipoteză privind geneza umanităţii şi a evoluţiei omului pe pământ care este cuprinsă în tăbliţele sumeriene despre care am postat un material pe blog.

Ipoteza lansată ca urmare decriptării înscrisurilor de pe tăbliţele sumeriene completează lista documentelor precum şi a demonstraţiilor privind existenţa ET şi a acţiunilor lor asupra umanităţii.

Printre multe altele, în tăbliţele de scris sumeriene există relatări privind sistemul nostru solar, modul cum acesta s-a format şi a evoluat precum şi despre evoluţia omului pe pământ.

Planeta Pământ, împreună cu Luna s-au format prin două coliziuni dintre un satelit a unei planete ce nu făcea parte din sistemul nostru solar (Nibiru) şi planeta-origine a Pământului din care s-au desprins şi au fost proiectate pe o nouă orbită Terra şi Luna.

Cel mai important document scris în Mesopotamia este „Epopeea Atrahasis” şi povesteşte despre perioada dinainte de potop şi despre evoluţia omului pe pământ.. Ea relatează despre anunnaki (cei veniţi din cer pe pământ) veniţi în urmă cu cca 450.000 de ani tereştri de pe planeta Nibiru pentru a exploata aurul de care aveau urgentă nevoie pe planetele lor. La venirea lor, anunnaki au găsit un contemporan primitiv –omul de Neanderthal.

Din însemnările şi descrierile sumerienilor rezultă clar că a fost creiat artificial primul om –Homo Sapiens - cu scopul precis: să lucreze pentru zei. Aceasta s-ar fi petrecut cu cca 300.000 de ani în urmă.

* * *

Existenţa vieţii extraterestre este susţinută de marea majoritate a oamenilor de ştiinţă şi, din studiile şi cercetările întreprinse, se pare a fi nu numai posibilă şi probabilă ci şi sigură. În ce priveşte existenţa vieţii raţionale, de fiinţe inteligente şi civilizaţii super dezvoltate extraterestre, este posibilă şi chiar legic demonstrabilă.

Pentru a şti mai multe, rămâne „numai” ca :

pământenii să nu se auto-distrugă;

să fim sănătoşi şi să trăim suficient de mult pentru a afla!

Succes!

Sorin 302

Surse:

Renato Zamfir Ipoteza paleoastronautică (Terra incognita) ed. Saeculum IO, 2001

Victor Kernbach, Enigmele miturilor astrale, ed Albatros,

Jan van Helsing - Să nu atingi această carte, ed Antet XX Express, Filipeştii de Târg, Prahova, www.antet.ro

www. descopera.ro

Masaru Emoto – Mesajele ascunse din apă,ed. Adevăr divin, Braşov, 2006



1 Menţionez că unele ipoteze le-am dezvoltat în articolele postate atât pe cele două bloguri – yahoo 360° SORINACH respectiv ORIZONTURI – cât ţi pe Wikipedia-lb română.


Niciun comentariu: