duminică, 19 octombrie 2008

Câmpul bioenergetic. Aura.

În structura acestui Univers, omul este unul din multitudinea de elemente existente. Omul a constatat în toate timpurile, permanent [chiar şi acum, în vremurile moderne], că există fenomene fizice şi paranormale precum şi relaţii care depăşesc posibilităţile sale de percepţie şi de înţelegere. Chiar dacă pe parcursul evoluţiei sale a putut lămuri multe enigme din cele ce nu cunoşteau generaţiile anterioare, omenirea constată permanent că are din ce în ce mai multe întrebări, nedumeriri, enigme neelucidate. Paradoxal, dar cu cât ştiinţa evoluează şi dezvălue din ce în ce mai multe adevăruri – unele de-a-dreptul senzaţionale, cu atât constată că sunt şi mai multe aspecte necunoscute[1].


O realitate intens dezbătută şi cercetată de ştiinţa contemporană este şi existenţa câmpurilor bioelectrice / a aurei care însoţeşte materia vie (deci atât la regnul vegetal cât şi la animale).







foto Kirlian: câmp biomagnetic uman





Este unanim recunoscut faptul că materia – vie sau nevie - este condiţionată, determinată, este în strânsă legătură cu energia, informaţia şi substanţa ce o determină şi de care este inconjurată.


Materia vie şi nevie care se află în jurul nostru se comportă ca nişte sisteme deschise, adică schimbă continuu substanţă, energie şi informaţie.


Sistemele vii au câmpuri biologice sau biocâmpuri; fiecare organism are un biocâmp cu proprii parametrii ce măsoară starea de funcţionare (sănătate ) fizică şi psihică.


De remarcat că există o parte importantă a oamenilor de ştiinţă care consideră că toate componentele din structura Universului, de la microcosmos la macrocosmos [ după unii matematicieni şi fizicieni chiar Multiuniversuri] se influenţează reciproc.

Ca entitate biologică, ca exponent al materialităţii vii, omul a avut şi are două ipostaze ale fiinţei sale:
- materială, de animal cu o structură din ce mai evoluată din punct de vedere fizic, care a trebuit să se adapteze în permanenţă la mediu pentru a supravieţui; această caracteristică fizică este preponderentă în primele etape /perioade din evoluţia sa;
- spirituală, dotat cu inteligenţă, creativitate, sentimente, suflet, caracteristici care s-au dezvoltat pe măsura trecerii timpului însă este evident că ele s-au dezvoltat în ultima etapă a evoluţiei umane, respectiv în ultimii 10.000 de ani. În actuala fază, caracteristicile moralo-spirituale se pare că sunt în plină „ofensivă” faţă de caracteristicile fizice, sunt în plină evoluţie şi diversificare.



Astfel multi cercetători printre care şi dr. Abraham Hoffer şi dr. Harold Kelen de la Universitatea din Saskatchwan (Canada), au măsurat şi pus în evidenţă existenţa câmpurilor energetice umane (aura corpului).
Câmpurile bioenergetice sunt:
- Caracteristice ale lumii vii
- Baza informaţiei biologice
- Primele care se întâlnesc în confruntarea dintre două sau mai multe organisme vii.


Câmpul bioelectric oscilează în funcţie de factori încă nedescoperiţi, neelucidaţi.



Constat că, bazate pe realitatea de necontestat a existenţei câmpurilor energetice (bioenergiei), sunt multe teorii/şcoli/curente care dezvoltă, teoretizează, dar şi acţionează pe diferite planuri cum sunt: medical, psihologic, bioterapie, cercetări ştiinţifice privind mentalul şi psihotronica.


Unele curente, în ideea că omul are atât un trup fizic cât şi un trup eteric (informal) / astral / spiritual, susţin că fiecare din aceste stări au destine respectiv direcţii diferite de evoluţie.


Datorită progreselor materiale realizate de-a-lungul civilizaţiei umane precum şi a dezvoltării intelectului, s-au putut dezvolta caracteristicele morale: conştiinţa, suflet, spirit, raţiunea, cugetul, psihicul, gândirea, caracterul. Încetul cu încetul descoperim şi unele din aşa numitele activităţi paranormale, parasenzitive, căutând să explicăm şi ceea ce încă nu înţelegem din fenomenele PSI.





* * *





Se ştie că activitatea fiinţelor vii este acompaniată de apariţia constantă a unui curent pulsativ alternativ slab, care determină existenţa unui câmp electromagnetic. Fără acest câmp electromagnetic, practic nu există viaţă.



Viaţa pe Pământ s-a dezvoltat intre poli electromagnetici ce rezonează cu poli similari ale diferitelor forţe din univers. Astfel, componentele atomice ale celulelor vii se află sub influenţa unui câmp electromagnetic oscilant determinat de cooperarea optimală a multiplilor poli electromagnetici cu componente ale unui spectru electromagnetic oscilator ce vine din Univers, in mod special de la Soare si de asemenea de la planeta noastră Pământ. Funcţionarea organismului are loc in limitele unui câmp electromagnetic oscilant numit "câmp electromagnetic biologic". Fiecare actiune externă, impuls sau răspuns al organismului la stimuli este determinat de variaţii ale frecventei de vibratie a componentelor celulare, dar aceste variatii ale frecvenţei trebuie sa se întâmple numai într-un interval biologic.


Organismul uman este un sistem complex de energii şi vibraţii care, atunci când interacţionează armonios, sprijină şi promovează starea generală de sănătate şi de bine. Organismul este o sursa de oscilaţii electromagnetice foarte slabe. Aceste oscilaţii sunt numite fiziologice sau armonice. Ele sunt specifice organismului sănătos. Dacă omul se îmbolnăveşte sau dacă un organ al său începe să lucreze disproporţionat, atunci apar surse de oscilaţii noi, patologice, care depşesc frecvenţele aflate în intervalul biologic


Oamenii de stiinta cehi Zdenek Rejdak si Karel Orbel afirmă: „omul si toate fiinţele vii posedă o energie specială care a fost ignorat până acum in Occident. Pe această bioenergie sau energie psihotronică pare să se bazeze fenomenul de psihokinezie; ea ar putea fi şi cauza efectului radiestezic şi aparent se poate trage concluzia ca ea intervine in toate fenomenele psihice”.
Fondatorul Fundatiei de Cercetari Backster, Cleve Backster, afirmă: „In fiecare celulă se găseşte un fel de conştiinţa ancestrală. Câmpul energetic posedă o natură universală, căci îl au toate fiinţele vii”.


Fiecare organism îşi are o imagine specifică, diferită de la un moment la altul al zilei, lunii, anului, stării de oboseală, furie, ură, depresiune, dragoste, indigestie, etc.



Bioenergia a fost cunoscută încă din antichitate. Chinezii spuneau ca omul este in legatura cu energia vieţii ce umple tot Universul. Reicenbach a denumit-o energie odică, iar Blondot - Energie X. Oamenii de ştiinţă ruşi prefera denumirea de energie bioplasmatică, iar cei cehi de energie psihotronică. Ea poate fi vizualizată de orice fiinţă umană cu ajutorul fotografiilor Kirilian .

Sorin302









[1] Textele scrise cu această culoare şi cu aceste caractere reprezintă considerente personale.






Surse:





Dumitru Constantin -Inteligenţa materiei, ed. Militară, Bucureşti, 1981

Jan van Helsing - „ Copiii mileniului trei” ed. Antet Bucureşti, 2003

GERMAN NEW MEDICINE® [Noua Medicină Germană] Terapia GNM (GNM)

Paradigma Medicala a Dr. Ryke Geerd Hamer/© By Caroline Markolin, Ph.D., Vancouver, Canada/

http://www.biomedica.ro/

http://www.terapii-naturiste.com/

Http://www.evenimentul.ro/articol/diagnosticare-si-tratament-prin-vizualizarea-aurei-energetice.html; http://www.bioenergie.htm/l .

www.astromagic.com/bioenergie.html

Niciun comentariu: